Skocz do zawartości

Jakie znacie skuteczne sposoby na spam w katalogach?

Fler

Rekomendowane odpowiedzi

Mój poprzedni temat gdzie pytałem czy wprowadzenie płatnych wpisów powstrzyma spamowe wpisy w moich katalogach został zablokowany więc spytam inaczej, jakie znacie sprawdzone sposoby na walkę z kiepskimi i niezgodnymi z regulaminem wpisami w katalogach? oprócz płatności sms lub przelewu?

Jak masz na myśli nietematyczne wpisy, to jedynie opłaty. Ludzie nie czytają w Polsce regulaminów i nie widzą nic niestosownego, w dodaniu strony o stomatologii do katalogu prawnego.

No cóż - to Polska właśnie. Mało odpowiedzialności i ... może nie napiszę :P

reCaptcha + blokada dodawania podstron ;)

Token mam już wprowadzony ,a dodawanie podstron też włączyłem :P

Jak masz na myśli nietematyczne wpisy, to jedynie opłaty. Ludzie nie czytają w Polsce regulaminów i nie widzą nic niestosownego, w dodaniu strony o stomatologii do katalogu prawnego.

No cóż - to Polska właśnie. Mało odpowiedzialności i ... może nie napiszę :P

Problemy są przeróżne bo 1/4 wpisów jest w nieodpowiedniej kategorii bo ludzie dodają do głównych, 1/4 to strony angielskojęzyczne z angielskim opisem i brakiem polskiej wersji językowej, tak 1/5 to mają opisy ze samymi słowami kluczowymi ,a inne to są z hazardem i sexem oraz kiepskie zaplecza typu nowa wiki, dmoz (którego mam już dość) czy też kilkudniowy katalog na bezpłatnym skrycie bez unikalnej skórki oraz z mniejszą ilością wpisów niż kategorii. Nie mam nic przeciw zapleczu ale niech będzie one porządne ,a nie kolejny spam.

opłata sms 1,22 dla stron z PR < 1 ;)

Tak ale ja pytałem o sposoby inne niż premium SMS ;)

Obawiam się że SMS jest najskuteczniejszy ;) A jak nie pomoże to przynajmniej będziesz na odrzucaniu wpisów coś tam zarabiał.

Tak ale ilość wpisów się zmniejszy i to bardzo... chociaż dziś jak patrze na 37 zgłoszeń miałem z czego 32 wywaliłem... bo Angielskie, Dmozy, wikipedie, same słowa kluczowe w opisie itd.

https://blog.katalok.pl/2010/02/jak-zabezpi...na-stronie.html

Poza captchami skuteczne jest również pakowanie do formularza pól pułapek oraz codzienna zmiana nazw naszego formularza. Dodatkowo jeżeli owe pola pułapki niewidoczne dla ludzi będą miały ID, NAME typu "opis" "adres" "keywords" "url" to gwarantuje zwiększoną skuteczność ;).

Codziennie łapie mi się w nie około 20-30 różnych katalogowników używających seobohatery i inne półautomaty. ;)

Problemy są przeróżne bo 1/4 wpisów jest w nieodpowiedniej kategorii bo ludzie dodają do głównych,

Łącze się w bólu. Poczałkowo sam edytowałem takie wpisy, przypisując je do odpowiedniej kategorii, ale na dłuższa metę jest to męczące i wkurzające. Teraz kasuje takie kfiatki bez litości.

Jak zrobić cydr z jabłek? Przepisy na nalewki domowe smaczne i zdrowe.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności