Skocz do zawartości

Strona firmy do oceny

HTR

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

proszę o ocenę strony- funkcjonalność, przejrzystość.

Stronę skończyłem kilka dni temu, parę dni temu również kupiłem domenę i serwer, więc link tutaj pomoże robotowi googla mnie znaleźć :P

Aha- w dziale "nasza oferta" muszę jeszcze zmienić grafiki (dodać ogonki do polskich znaków).

Spotkałem się już z opinią, że strona jest mało żywa i że przydałoby się coś, co by ją ożywiło.

https://www.hortusogrody.pl

Będę wdzięczny za Wasze sugestie.

Pozdrawiam,

Piotr.

PS: Googiel mnie już zaindeksował :D

Aha, jesli macie jakieś wskazówki dotyczące tej akurat strony w kwestii ułatwienia pozycjonowania jej, to również bardzo proszę B) Dodam, że czytam Wasze forum i szukam porad, ale może komuś z Was będzie się chciało podrzucić kilka pomysłów "przystosowanych" do mojej strony.

Pozdrawiam!

Ukryte ciągi słów kluczowych zlewające się z tłem na indexie? Coś słabo czytasz to forum ;)

Po drugie o co chodzi w kodzie? otwierasz sekcje head, zamykasz, zaraz potem znowu otwierasz. To samo z html. Dwa razy otwierane?

Zwaliduj sobie kod bo masz mase byków. To raz. Poprzerzucaj więcej rzeczy do ccs'a bo raz robisz tak a raz tak.

A jak już naprawisz stronę techniczną to od strony wizualnej nie wiem po co dałeś na żółto te dwa linki? Żeby ją ożywić możesz dać zmianę koloru tekstu linku po najechaniu myszą.

IMO strona powinna być zrobiona szerzej (mówie o szerokości głównego diva). Wtedy wcisnąłbyś więcej treści i więcej zdjęć. No i od strony pozycjonującej więcej treści w indexie.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

sekcje html i head powtórzoną już skasowałem- prawdopodobnie przy kopiowaniu mi się to gdzieśtam zawieruszyło ;) Ale sam do tego doszedłem ;p

Dwa linki na żółto, bo są to najważniejsze działy - referencje już niebawem dodam, a w tej branży to jest bardzo ważne.

No własnie ten ciąg słów zlewający się z tłem, to nie był najlepszy pomysł jak widze :P To też do usunięcia.

Ukryte ciągi słów kluczowych zlewające się z tłem na indexie? Coś słabo czytasz to forum

Usunięte. A forum czytam... napisałem, że czytam, bo trafiłem na nie wczoraj i zacząłem lekturę :P Ciągi słów miałem już wcześniej na stronie, więc proszę na mnie nie krzyczeć ;)

Staram się jak mogę zacząć pozycjonować, bo przez dwa lata strona była na darmowym aliasie i w zasadzie olana... Teraz ją zmieniam i stąd moja wizyta tutaj ;)

Jeszcze jedna sprawa- co chwilę jest różnica czy jest strona zaindeksowana w googlu czy nie. Raz ją wyświetla (tylko stronę index) a raz nie wyrzuca żadnych wyników. Dlaczego tak się dzieje?

Mam na serwerze plik sitemap.xml, strony nie powielają swoich treści... Wcześniej wyrzucało nawet link do tej strony (strony tego forum i tego tematu), teraz nie zwraca żadnych wyników.

Pozdrawiam serdecznie!

Mam już swój pierwszy sukces w pozycjonowaniu :blush: Tzn mały sukces, bo pewnie jest to też wynikiem promocji nowych stron w googlach, ale po wpisaniu frazy, na którą google zwraca 120 000 wyników jestem na drugim miejscu drugiej strony ;) A jeszcze kilka dni temu moja strona nie była zaindeksowana :)

Czy moja radość nie jest przedwczesna?

• 2 tygodnie później...

Ponawiam pytanie z poprzedniego posta.

Czy takie linkowanie jak na tych blogach ma jakiś wpływ na pozycję strony?

https://papierowyogrod.blogspot.com/

https://mojogrodek.blog.com/

nie ustawiam w nich żadnych atrybutów. Są to po prostu gołe linki z odpowiednim anchorem.

Mój błąd- post wstawiony nie w tym temacie co potrzeba :D Można usunąć.

• 2 tygodnie później...

A ja sie przyczepie troche do wygladu strony, tlo pod tekstem z prawej strony jest zbyt jasne i zlewa sie z tlem strony, napis "hortus uslugi ogrodnicze ogrody to nasza pasja" jakis taki "biedny" i zbyt prosty, do tego dochodzi jeszcze kursywa w kazdej czcionce... nie mam pojecia dlaczego tak...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności