Skocz do zawartości

Linki zamiast iść na stronę główną, to idą do jakiegoś katalogu

bioptak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam nadzieję, że umieściłem podst w dobrej kategorii.

Mam pewien problem. Od 2 mcy pozycjonuję pewną stronę pod ok 8 wyrażeń. Choć postępuję jak z każdym pozycjonowanym serwisem, to tym razem pozycje nawet nie raczyły wskoczyć do TOP100 (poniżej top200). Strona jest w indeksie i pod inne niszowe wyrażenia jest sama z siebie w TOP10 - wykluczam ban.

Klient podesłał mi zrzut ekranu ze statystyk google analytics, gdzie jest podane ile linków prowadzi do konkretnych podstron serwisu.

Co było zaskakujące do strony głównej linków nie przybyło, natomiast ok 5000 backlinków przybyło dla podstrony /hotele/index.php

Czy może ktoś domyśla się co jest tego powodem? Ja pozycjonuję stronę główną z całą pewnością, klient powiedział że do podstrony /hotele/index.php powinno prowadzić 10 linków, a jest 5000 - czyli tak jakby te linki, którymi ja pozycjonuję (z różnych swli), to jakimś cudem są naliczane dla podstrony hotele/index.php.

Nie znam się tak bardzo, nie wiem czy może być gdzieś przekierowanie jakieś mi nie znane, czy w ogóle nie łaczyć tego tych 2 spraw ze sobą. Tylko wtedy gdzie mam szukać rowiązania?

Patrzyłem w plikach htacces, robots.txt, sitemap, w pliku index strony głównej - nigdzie nie ma nic odnośnie jakiegoś przekierowania do hotele/index.php jedynie w sitemapie jest ważenie urli i wszędzie jest 0.5, przy czym podstrona hotele/hotele.php (i różne optiony) występuje tam najwięcej razy (ale to plik hotele/hotele.php a nie hotele/index.php - więc to chyba nie to). Jedyne gdzie nie patrzyłem to plik źródłowy FLA z flashem, bo strona główna to flash osadzony w htmlu.

Proszę o pomoc, może chociaż jakieś wskazówki, które naprowadzą mnie na rozwiązanie. Czy w ogóle takie przekierowanie (nie wiem jakie) jest możliwe że wszystko idzie z głównej strony na jakąś inną? Gdzie go wtedy szukać?

Dziękuję za pomoc!

Klient podesłał mi zrzut ekranu ze statystyk google analytics, gdzie jest podane ile linków prowadzi do konkretnych podstron serwisu.

Co było zaskakujące do strony głównej linków nie przybyło, natomiast ok 5000 backlinków przybyło dla podstrony /hotele/index.php

Nie znam się tak bardzo, nie wiem czy może być gdzieś przekierowanie jakieś mi nie znane, czy w ogóle nie łaczyć tego tych 2 spraw ze sobą. Tylko wtedy gdzie mam szukać rowiązania?

jak dla mnie "nie znam sie tak bardzo" i "klient" nie powinny isc ze soba w parze....

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

1) ga nie pokazuje linkow lecz statystyki ruchu

2) webmaster tool oprocz ilosci linkow podaje tez ich urle....

3) dane w webmaster tool raz aktualizuja sie w 2 dni a raz w kilka miesiecy

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Korzystam z seomatika, gotlinka, seoneta i elitelinka - do tej pory przy każdym pozycjonowanym serwisie ta metoda skutkuje bardzo dobrze (także pod konkurencyjne hasła).

Linków idzie tak duzo i z wielu kategorii, na pewno nie jest to parę serwisów w sieci.

Pomyliłem ga z webmaster tools, miałem tylko zrzut ekranu od klienta.

Może te wyrażenia są po prostu mocniej konkurencyjne niż zakładałem:

IMPREZY INTEGRACYJNE

IMPREZY INTEGRACYJNE DLA FIRM

IMPREZY INTEGRACYJNE MAZURY

KONFERENCJE

IMPREZY FIRMOWE

PIKNIKI

QUADY

WIECZORY TEMATYCZNE

GRY SCENARIUSZOWE

SPOTKANIE FIRMOWE

Zapewne łatwe to one nie są, lecz spodziewałem się tego. Ale Aby nawet do TOP100 nie weszło?

Spróbuję podrążyć wskazówki które otrzymałem od Panów, jakby ktoś jeszcze coś podpowiedział, to będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc.

Pomyliłem ga z webmaster tools, miałem tylko zrzut ekranu od klienta.

wiec to jego sie zapytaj skad sa te linki a nie tutaj

przeciez ma je wszystkie wypisane

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności