Skocz do zawartości

Lista Katalogów

gibki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zapraszam do Listy Katalogów.

Lista jest na bieżąco monitorowana - aktualnie w trakcie pierwszego cyklu, który musi potrwać ze względu na dużą bazę katalogów.

Lista działa, najgorsze katalogi będą odrzucane, mam jeszcze kilka pomysłów oczekujących na wdrożenie. O liście informuję już teraz, ponieważ zależy mi na tym, aby zebrać jak największą bazę katalogów podczas pierwszego cyklu (na stabilizację punktacji trzeba zaczekać).

Punktacja katalogów mojego autorstwa, dość duży wpływ mają na nią spadki i wzrosty poszczególnych parametrów.

Zapraszam do dodawania swoich katalogów i mam prośbę - jeśli dodasz katalog do listy, dodaj moją listę do Twojego katalogu (nie wymagane).

Aktualnie wyniki standardowo posortowane są wg. daty aktualizacji.

Proszę także o sugestie dotyczące listy.

• Odpowiedzi 196
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

O to właśnie chodzi. Punktacja uwzględnia zmianę, natomiast katalogi jakie udało mi się zebrać miały albo bardzo nieaktualne dane, albo wprowadzane "z palca" z PR=0, a wg skryptu część ma pr= -1. Dlatego na początku będzie minus, ale później się to ustabilizuje.

Ale zyskują w ten sposób katalogi dobre, co widać po spisie Mara - dodany z pr=0 po aktualizacji zyskał i wskoczył jako najlepszy. ;) Przy kolejnej prawdopodobnie wypadnie i na jego miejsce wskoczy inny.

Punktację tak zaplanowałem, aby zmieniała się dość płynnie, natomiast jak zadziała przekonamy się po kilku cyklach.

Przewiduję informację o języku. W tym momencie jeszcze tego nie ma (nie miałem takiego info w bazie).

Zaplanowany upgrade to monitoring katalogów pod kątem rel="nofollow" w linkach wpisów i odpowiednia "nagroda" w punktach.

Ps. Jeśli komuś zależy, aby dodać opis dla jego katalogu (większość niestety nie posiada), zapraszam do skorzystania z tego samego formularza, i podanie info, że to aktualizacja wpisu.

Fajny pomysł - mam nadzieję że nie prędko zniknie ;)

Zrób jeszcze tak żeby podczas sortowania kolumny pamiętało wpisany skrypt w filtrze ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ciekawy spis ... jedyne czego mi brakuje to w tabelce informacji o skrypcie ... wiem, że można wyszukać według skryptu, ale np. gdy mnie interesują wszystkie w zbiorze patrząc pod katem PR, nie mam informacji o tym na czym katalog stoi ;)

Pozdrawiam ;)

@General - zrobione. Dzięki. Nie widze powodu, dla którego miałby zniknąć, chociaż serwer na którym w tym momencie stoi pewnie nie da rady :/

@Grim - masz w title adresu katalogu - Skrypt i jeśli jest to również opis. Wiem, że może to nie jest najwygodniejsze, natomiast nie mogę wypisać wszystkiego i będe testował różne konfiguracje.

Update:

Cykl dobiega końca, udało mi się wprowadzić kilka modyfikacji:

Wyświetlam 6 katalogów, które miały największy skok w punktacji w stosunku do poprzedniego stanu.

Wprowadziłem aktualizowany ranking wraz ze zmianą pozycji katalogu.

Poprawiłem działanie wyszukiwarek i wprowadziłem inne niewielkie, póki co, modyfikacje.

Zachęcam właścicieli płatnych katalogów, żeby wysyłali przez formularz info (jeśli katalog jest w bazie) - to informacja mająca ogromne znaczenie dla użytkowników.

Zapraszam!

Yahoo:

https://siteexplorer.search.yahoo.com/searc...mf=a&bwms=p

G: https://www.google.pl/search?q=link%3Aforum...=utf8&hl=en

Nie modyfikuję linków wprowadzanych do bazy (może tutaj jest problem)

W niektórych przypadkach (zerowanie linków) było wynikiem blokady i tokena google :/ - błąd poprawiony. Inna możliwość to fakt, że nie wszędzie jeszcze bl Y! zostały sprawdzone. Jeśli mówisz o jeszcze innym problemie, to najlepiej podaj mi przykład strony i sprawdzę.

@Silver - ilość wyników będzie zawsze sprawą dyskusyjną. Tu jest naprawdę masę rozwiązań i trudno będzie wybrać to najlepsze. Zastanawiam się nad wyświetlaniem listy 20 najlepszych (teraz są "ostatnio aktualizowane") + tak jak jest 6 z największym wzrostem + kilka ostatnio dodanych. Jeśli chodzi o wyświetlanie wyników można się spodziewać wielu zmian. :D A jeśli chodzi o adres i serwer - to oczywiście, ale póki co niech działa beta. Najtrudniejsze jest ustalenie punktacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności