Skocz do zawartości

Lista Katalogów

gibki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zmodyfikowałem nieco listę katalogów, nieśmiało planuję odpalić monitoring od zera - kiedy to będzie? Z dużym prawdopodobieństwem nie na wakacjach. Chcę wyłapać wszystkie bugi, większość chyba udało się wyeliminować, generalnie pozostał jeden z którym mam duże kłopoty i który może wymagać przebudowy skryptu (chodzi o ograniczenie zewnętrznych połączeń z bazą na nazwa.pl).

Udało się natomiast wyeliminować dość poważny bug związany z link: google.

Potrzebuję również sugestii, co zrobić z katalogiem onetu - jego parametry dość mocno odbiegają od innych katalogów, przez co trochę wypacza gwiazdki i punktację. Czy to przeszkadza?

Zapraszam do podsyłania innych sugestii.

Przypominam o możliwości reklamy - w miejscu, gdzie reklamuję mój katalog Nowoczesna Firma - koszt 10zł netto - do momentu, aż kolejna osoba zakupi reklamę, nie mniej, niż 14 dni. Zainteresowanym udostępniam statystyki listy katalogów

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 196
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

Przed momentem wygenerowałem nowy, aktualny plik listy katalogów. Punktacja jest, jak się wydaje, znacznie bardziej prawidłowa. W tym cyklu uwzględnione zostały prawdopodobnie wszędzie, backlinki Google.

Mam ogromną prośbę - klikajcie wykrzyknik jeśli coś jest nie tak z katalogiem. To umożliwi nam wspólnie oczyszczenie listy. Ja na ile to możliwe przeglądam ją i wyrzucam wszystkie niepotrzebne katalogi, jednak z oczywistych względów nie mogę śledzić listy non-stop. 301 na inny adres traktujemy jako "śmieć" nawet, jeśli kieruje na inny katalog.

Walczę aby zrobić śledzenie adresów skryptem, póki co zostaje ręczna robota.

Zapraszam do korzystania z plików.

5 kodów katlista oczywiście do wykorzystania. :)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Lista jest super, ale ..

1. Jeśli stawiacie ranking to pierwsza kolumną zazwyczaj jest miejsce w rankingu

2. Nie wiem jak inni, ale ja za pierwszym razem nie potrafiłem znaleźć linka do listy, przeszedłem tam z logów mojej strony :D Zróbcie jakąś czytelniejszą templatkę, to na pewno współczynnik odrzuceń Wam spadnie B)

Mocny link za złotówę!

Dodaj wpis do Katalogu Frets.pl PR3

W skrócie:

W katliście jest niepublikowany współczynnik obliczany tak: $pogrrank = (($pkt + $pogrrankold)/2)/$cykl;

Następnie, o ile pamiętam raz w tygodniu, brany jest zakres 0 -> max z tego współczynnika i dzielony jest na 10. Każdy z tych progów to jedna gwiazdka.

Nie publikowałem o tym informacji bo muszę go zmodyfikować. W przypadku każdej tego typu próby pojawia się Onet który rozwala każdą skalę. ;)

Właśnie wprowadzam w nim poprawki.

Hej, mam pytanie.

Czy ktoś z Was korzysta z tego:

GooglePR -- Calculates the Google PageRank of a specified URL
Authors : Emre Odabas (emre [at] golge [dot] net)
Version : 2.0

Od pewnego czasu nie sprawdza mi w katliście PR albo po prostu robi to źle. Zauważyłem też, że pewien monitoring pozycji znany na forum i korzystający z tej klasy też ma problemy z PR.

Potrzebuję rady, czy problem jest w tym miejscu, czy szukać go gdzieś indziej (a może jest już gdzieś jakaś kolejna wersja?).

Zmiany wprowadzone dzisiaj:

W liście katalogów podgląd katalogu

Wyszukiwarka przeniesiona do div na dole strony.

Z samym wyglądem w najbliższym czasie trochę będe kombinował, dopóki sytuacja w google sie nie ustabilizuje. Oczywiście w miarę czasu którego ostatnio jest coraz mniej :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności