Skocz do zawartości

Lista Katalogów

gibki

Rekomendowane odpowiedzi

@Dido - w takim razie zostawiam tak, jak jest. Zakładam, że w interesie właściciela katalogu jest większa ilość wyświetlanych bl, więc jeśli komukolwiek będzie zależało da mi znać. Wszystkie adresy gdzieś znalazłem, wprowadzam je w takiej formie, w jakiej je otrzymuję.

• Odpowiedzi 196
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na temat punktacji na razie powiem niewiele, ponieważ cały czas nad nią pracuję.

Bardzo duże znaczenie ma jakakolwiek zmiana wskazań (poza site). Dlatego nowe katalogi, dodane do bazy z zerami a posiadające faktycznie jakąś wartość z pktu widzenia danych które mam, przy pierwszym badaniu zyskują bardzo wiele.

W kolejnym cyklu skoki nie są już tak wysokie, natomiast na punktację aktualną ma wpływ punktacja poprzednia - więc wynik raczej nie powinien drastycznie skakać.

Pozycja w rankingu aktualizowana jest o północy (czyli o 8 rano po naszemu :D ) dzięki 2 skryptom działającym na przemian - dlatego wyników można spodziewać się co 2 dni. Przeliczanie w czasie rzeczywistym wyników w rankingu jest chyba pozbawione sensu i wymagałoby operacji na całej bazie kilka razy na minutę.

Zgadza się. Nofollow dostają katalogi, których aktualna punktacja jest niższa od 0

Teraz to wygląda dziwnie, jednak >0 punktów dostaje katalog z pr 0 , bez linków Y i G i z site>0.

To ograniczenie wynika z faktu, że nie chcę linkować do bezwartościowych katalogów to raz, a 2 że duży spadek wszystkich parametrów może świadczyć o banie a więc przestaje mieć wartość.

Póki co nofollow jest również na stronach innych > 1 (bez znaczenia, jak posortowanych czy filtrowanych). Obawiam się o to, żeby strona nie stała się jednym wielkim rotacyjnym swl.

Sytuacja powinna się ustabilizować i wtedy wszystkie katalogi na 1 stronie/pierwszych stronach będą miały dofollow - a nie chcę spalić listy na początku.

To złe wyjście?

lista nie działa nie mniej jednak jak ją pierwszy raz oglądałem to moje katy wyglądały mizernie :P a tak nie jest :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

mi on więcej nie działa niż działa, co chwilę mam takie coś:

"

...Zieeeew

Ponieważ nie ma sensu kłamać tutaj o podtopieniach serwerowni, śnieżycach, kacu admina, i innych wypadkach losowych, jako rekompensatę spróbuję podać 10 kodów (każdy to wpis za 5zł netto) do katalogu Nowoczesna Firma. Katalog jest młody, zielony, z pewnością nie zostanie zapomniany.

U6YQ1U2F

E6CZ8RCV

.. reszta na PW na forum PiO Enjoy!

"

serio jeśli chcesz, żeby to miało ręce i nogi, zmień serwer (jeśli to wina serwera, a nie czegoś innego)

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Lista została przeniesiona na inny, działający serwer, a więc zapraszam. Zmieniona jest też nazwa domeny, dodane oznaczenie nowych katalogów, najlepszy darmowy katalog (zachęcam do update`u opisów, bo mam ich niewiele), z bazy zostały usunięte duplikaty.

Zapraszam do podawania sugestii, przy okazji prośba - jeśli będziecie korzystać z listy, zauważycie że spada dość mocno PR np z 3 na 0, chociaż od poprzedniej aktualizacji bazy minęło zaledwie kilka dni. Faktycznie ma to miejsce czy to bug?

Ciekawi mnie, dlaczego mój katalog wwwsieci.pl ma 0 pkt :-) Niby pisze u Ciebie, że ma IP:0 i BL:0, jednak ja po wpisaniu site:adres, otrzymuje wynik 1k podstron. Co więcej, linków również jest pareset. Mam nadzieję, że masz możliwość to jakoś zmienić :-)

Pozdrawiam!

Zuy.

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Katalog ma o pkt bo nie został jeszcze sprawdzony. Nie ma potrzeby ingerencji w listę. Aktualizacja trochę zwolniła po przenosinach, ale na tyle, na ile to będzie możliwe będę starał się ją "podkręcić".

Kolejna modyfikacja: wprowadziłem ranking popularnych skryptów na dole strony.

//edit: W rankingu skryptów można jak widać kliknąć w nazwę - wtedy zostaną wyświetlone katalogi na danym skrypcie. Gdyby okazało się, że to nie działa tak, jak powinno - np wyświetlają się katalogi na innym skrypcie niż wybrany, to prosze o takie info.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności