Skocz do zawartości

Lista Katalogów

gibki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 196
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam ogromną prośbę. Nie jestem w stanie sam ogarnąć pewnej rzeczy, mianowicie chodzi o błędy kodowania w opisach. Walczę, ale przy tak dużej ilości katalogów samodzielna walka to walka z wiatrakami. Większość katalogów ma czerwony wykrzyknik - jeśli zauważycie błąd w opisie użyjcie go.

Z góry dzięki

gibki

Czasem, jak mam wolną chwilę, dodaję do spisu katalogi prezentowane tutaj na forum. Jeśli ktoś stwierdzi, że jego katalog nie powinien być w moim spisie, proszę o info na PW - usunę (z tym, że proszę o jakiś dowód, że faktycznie jesteś właścicielem katalogu - nie mogę usuwać inaczej ze zrozumiałych względów).

Niebawem wprowadzę reklamę "Polecany Katalog" - już nad nią pracuję jednak trochę jestem ograniczony czasowo. Mimo tego zachęcam do ofert - warunek wymyśliłem sobie taki, że cena to 10zł, a katalog będzie wyświetlany do momentu kupna reklamy przez kogoś innego - może to być więc miesiąc albo 2 minuty. Ryzykowne, wiem, ale sprawdzimy.

Wpis oczywiście z miniaturką, taki, jak wyświetla się po skorzystaniu z wyszukiwarki po adresie. Link bez nofollow.

----

Reklama wprowadzona. Okazało się że popełniłem "przecinkowy", banalny błąd. Działa - podana cena jest ceną netto, mogę wystawić fakturę.

Dodam jeszcze informację o innym modzie - w opisie można linkować korzystając z html - linki z opisu dodam wg uznania - nie mogę pozwolić sobie na przegięcia. 1-2, w zależności od długości opisu.

Przypominam również, że wyszukując po adresie traficie na podstronę z własnym katalogiem - sądzę, że warto ją dopalić.

Obserwuję już od jakiegoś czasu ten spis i tak się zastanawiam za co się dostaje w tym spisie katalogów punkty?

Podam przykład który najbardziej mnie powalił:

https://www.innowacyjne.dm3.kutno.pl

Pagerank katalogu: -1

BL Google: 0

Site Google: 0

BL Yahoo: 3

A punktów ma aż 20892.4

W skrócie wygląda to tak, że każdy z parametrów (również spadki/wzrosty) brane są pod uwagę, ale po zmianie punktacji ok 10% poprzednich punktów jest doliczanych do nowych. Czasem jest to faktycznie nieskuteczne, pozawala jednak uniknąć ogromnych spadków. Być może ten katalog zdobył kiedyś dużo punktów i jedzie na tych 10%?

Tak czy inaczej, za 0 site dostaje "nominację do bana" - 3 cykle i będzie po nim.

---

edit: Niedawno była też ręczna, hurtowa zmiana punktacji (widzę w bazie, że katalog o którym wspomniałeś ma już jedną nominację)

kiedys lista miała wygląd - obecnie jest syf reklamowy, oczywiscie to moje wrażenie subiektywno-refleksyjne. nie interesują mnie reklamy a tylko lista i obejrzenie co tam jest. przewijanie tego syfu co rusz po prostu mnie męczy

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności