Skocz do zawartości

pomiar pozycjo strony

bananasltd

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegoś czasu wyniki mierzone free monitorem (4 google) lub skryptami odpalanymi z przeglądarki (mam skrypt, który odpalany jest z crona na jednym serwerze(tu są wyniki ok), na drugim odpalam ręcznie(nie ok)) różnią się od wyników serwerowych. Wyniki u mnie i mojego klienta na free monitor są błędne :)(za dobre:)) - zainstalowałem TOR'a - i te wyniki są bez zarzutu (tak jak serwerowe).

Dodam, że czyszczenie kesza nic nie daje (IE, Firefox) - wyniki są "indywidualne" - nieprawdziwe... z tym, że trudno powiedzieć co jeszcze będzie prawdą (być może lokalne "atakowanie" googla i wyszukiwanie frazy przez zalogowanych userów ma sens...)

pozdrawiam,

banan

ps. co więcej -> sprawdzie pod TOR'em swój site :)

A może po prostu wyniki nie są ustabilizowane i są zróżnicowane na różnych serwerach DC?

Możliwe, że po prostu twój komputer korzysta z innych data center niż serwery :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Jeżeli sprawdzasz wyniki z komputera lokalnego polecam używać trybu prywatnego/incognito w przeglądarce ( Opera, Firefox, bodajże IE8 )

Wyniki mogą różnić się w zależności od serwera który otrzyma Twoje zapytanie. Szczególnie duże różnice widać dla typowo nowych stron.

Jeżeli monitorujesz strony w innych wersjach językowych Google pamiętaj o wybraniu odpowiedniego języka interfejsu Google

Jeżeli sprawdzasz wyniki z komputera lokalnego polecam używać trybu prywatnego/incognito w przeglądarce ( Opera, Firefox, bodajże IE8 )

Wyniki mogą różnić się w zależności od serwera który otrzyma Twoje zapytanie. Szczególnie duże różnice widać dla typowo nowych stron.

to nie działa - dla mniej najbardziej wiarygodne wyniki daje TOR - trasowanie cebulowe :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności