Skocz do zawartości

[szukam] Dobry, Tani Dedyk

mol

Rekomendowane odpowiedzi

Arek no takiej opcji nie ma, jeżeli chodzi o restart to wystarczy wysłać sms i bez względu na porę do 5 min zostaje wykonany. Coś za coś<_<, cena jednak jest przystępna przynajmniej dla mnie, mówię to jako osoba bezstronna. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@sprawdź oferte: polskie-serwery.net

Słaba oferta....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pośrednik taki jak ja przy odsprzedaży serwerów ma kilka zalet:

1 - posiada większą ilość maszyn co daje możliwość negocjacji ceny

2 - z racji wielkości pośrednika szybciej i znacznie łatwiej idzie załatwianie problemów technicznych

3 - klient nie musi się użerać z opieszałością jaka niekiedy jest w OVH

4 - może zawsze liczyć na pomoc jak coś się z maszyną dzieje i ma szybki kontakt do administratora

5 - pośrednik z racji że maszyna jest pod jego opieką i chce czy nie chce jak serwer padnie czy coś złego się dzieje jest o tym informowany i może natychmiast podjąć reakcję (np wspomniany zdalny reset - który w naszym przypadku jest omijany dużym łukiem)

6 - w naszym przypadku klient jest dla nas przede wszystkim człowiekiem, a nie maszynką do robienia kasy

Oczywiście też są wady jak się trafi na nierzetelnego pośrednika wtedy będzie większa jazda niż z całą ekipą OVH

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Tylko pomijamy tu jeden fakt. Wyobrazcie sobie sytuacje kiedy Kojotek np ginie w wypadku ,ma zawal cokolwiek innego . Serwery sa nieoplacone , Ovh je wylacza i czysci.

Tego typu sytuacja byla rok czy dwa lata temu na webhostingtalk.com i pewna niemiecka jednoosobowa firma jako reseller Netdirekta.

Z jednej strony rabat kusi ale z drugiej strony warto przemyslec co sie stanie w przypadku zdarzenia losowego uzytkownika Kojotek...

i celeron jest 2 razy droższy niż u nas
To te "u nas" to niby gdzie jest - w sklepie z częściami do komputerów ;) )

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@it_management - dobrze mi życzysz !!! thx

Ale tak na poważnie gdyby mnie ..... trafił to jest wspólnik, a gdyby nas obu trafiło to zostaje księgowość i osoby zaufane w grupie ;) - raczej nie ma możliwości żeby serwer klienta przestał działać (ale tak jak mówisz jakieś ryzyko jest)

Szczerze mówiąc rozumiem kupowanie serwerów z hetzner.de od pośredników z uwagi na polski support !!!

Serwery z OVH najlepiej kupować od źródła, bez pośredników ;)

Z jednej strony rabat kusi

Rabat rzędu 5-6 zł i VAT n.p/z.w/0% (czy jaki tam jest) ;)? Nie żartuj... ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

@Mich@ł jak Ci się kiedyś przyjdzie użerać z OVH to zaczniesz sam szukać pośrednika ;) - szczególnie dotyczy to wymiany dysków lub innego podzespołu (tam panuje zasada dopóki serwer działa wszystko jest OK nawet jak Ci dysk wali errorami na lewo i prawo nie doprosisz się wymiany)

Kojotek_OX, ale przecież Ty jako pośrednik nie masz żadnych "względów" w OVH... więc czas oczekiwania na nowy dysk wcale nie będzie krótszy... a więc nadal nie widzę sensu w pośrednikach tam gdzie duże firmy mają polski support ;)

Ja tam na support OVH nie narzekam !!! Ostatnio miałem problemy z chłodzeniem na jednym z serwerów, bez problemu wymienili i to jeszcze grzecznie zapytali jakie godziny mi odpowiadają ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

U nas - na kimsufi.pl, inteligencie szpagatowy !!!.
Nie wiedziałem, że kimsufi.pl to wy ;)

miz - Bardzo ciężkie są twoje przewody myślowe, ale to nie istotne...

Przy rozważaniu serwera dedykowanego u pośrednika czy też bez należy brać pod uwagę własną znajomość systemu linux do tego zdalnej instalacji oprogramowania, konfiguracji oprogramowania itd, bo sam zakup serwera to pikuś, ale co dalej kto go skonfiguruje, zainstaluje oprogramowanie itd. Do tego dochodzi kwestia licencji panela administracyjnego np DA, cPanel itd...

Co gorsze to to, że nie ma zbytnio w czym przebierać przy wyborze hostingu, bo w zasadzie do wyboru mamy OVH i hetzner ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności