Skocz do zawartości

dlaczego tak nisko?

Gość ppysznik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

walczę od jakiegoś czasu nad pozycją w googlech wortalu cire.pl dla słowa energetyka, nic nie pomaga, ciągle 9. miejsce. Czy ktoś wie dlaczego i co mam zmienić, żeby było lepiej?

Strona się strasznie dłuuuuugo ładuje..... na neo, więc w miarę szybkim łączu..... nie wiem czym jest to spowodowane, ale wiem, że cire ma wielu userów i taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.... to strasznie utrudnia poruszanie się po witrynie.... jeżeli jest to wynik działań pozycjonujących - polecałbym zastosowanie innych - czyt. mniej czasochłonnych technik.

Pozdr.

josephk

zacząłbym od

tytułu

cire.pl - energetyka, rynek energii - zamieniłbym na

energetyka, rynek energii - cire.pl

zrobiłem, zindeksowało i nic, ciągle 9. miejsce. mam coraz większe wrażenie, ze pozycja w googlu to po części kwestia przypadku, wystarczy przeanalizować strony które są wyżej w wynikach po wpisaniu "energetyka", np. to CBM, przecież tam nigdzie, oprócz META-keywords nie ma tego słowa...

zrobiłem, zindeksowało i nic, ciągle 9. miejsce. mam coraz większe wrażenie, ze pozycja w googlu to po części kwestia przypadku, wystarczy przeanalizować strony które są wyżej w wynikach po wpisaniu "energetyka", np. to CBM, przecież tam nigdzie, oprócz META-keywords nie ma tego słowa...

Nie masz racji. To, ze slowa nie widac na stronie wcale nie oznacza, ze go tam nie ma. Wlasciciel strony moze oszukiwac i dzieki temu dla slowa energetyka jest wyzej niz Ty.

PS

Na wyniki czeka sie. Dlatego proponuje DUZO cierpliwosci. Najlepiej poczytaj forum, wprowadz zmiany i zaczekaj ze 2 miesiace na pierwsze efekty.

Nie masz racji. To, ze slowa nie widac na stronie wcale nie oznacza, ze go tam nie ma. Wlasciciel strony moze oszukiwac i dzieki temu dla slowa energetyka jest wyzej niz Ty.

chyba Ty nie masz racji tym razem, wystarczy spojrzeć na PageRank (0) - ja rozumiem, ze nie jest brany pod uwage, ale zapewne jakies znaczenie ma, więc przy oszustwach pewnie byłby wiekszy - czy nie?

jak sprawdzić czy ktoś oszukuje? jak podszyć się pod google-bota?

PS

Na wyniki czeka sie. Dlatego proponuje DUZO cierpliwosci. Najlepiej poczytaj forum, wprowadz zmiany i zaczekaj ze 2 miesiace na pierwsze efekty.

hmm, myślałem, że pierwsze efekty zmian widać już po zindeksowaniu (bo google w cacheu maja już nowy obraz strony)

na efekty każdej zmainy trzeba czekać do 2 miesięcy?

chyba Ty nie masz racji tym razem, wystarczy spojrzeć na PageRank (0) - ja rozumiem, ze nie jest brany pod uwage, ale zapewne jakies znaczenie ma, więc przy oszustwach pewnie byłby wiekszy - czy nie?  

Z tego co wiem PR nie ma juz takiego znaczenia wiec to, ze koles ma PR0 wcale nie znaczy, ze musi byc nizej niz Ty.

Tu chyba jest problem bo jak gosc uprawia cloacking na IP to aby podszyc sie pod boota googla musialbys miec jego IP. Z tym jest problem. W przypadku cloackingu realizowanego na podstawie ID boota musialbys wchodzac na strone przedstawic sie z takim ID - tu jest latwiej.

Proste narzędzie do sprawdzania jest tu:https://www.web-tool.org/cloak-check/cloak-check.asp

Tylko pamietaj, ze to bazuje na ID (user-agent) boota a wiec obejmuje tylko jeden typ cloackingu - ten latwiejszy do wykrycia.

Tylko pamietaj, ze to bazuje na ID (user-agent) boota a wiec obejmuje tylko jeden typ cloackingu - ten latwiejszy do wykrycia.

To prawda, ale z obserwacji wynika, że większość "pozycjonerów" używa tej prostrzej metody oszukiwania i to narzędzie pozwala szybko wyłapać takiego "optymalizatora".

To prawda, ale z obserwacji wynika, że większość "pozycjonerów" używa tej prostrzej metody oszukiwania i to narzędzie pozwala szybko wyłapać takiego "optymalizatora".

Swoja droga dla mojej strony sa takie wyniki:

document length to google bot = 12669

[Googlebot/2.1 (+https://www.googlebot.com/bot.html)]

document length to browser = 12867

[Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows NT 5.1)]

A nie bawie sie w cloacking.

A nie bawie sie w cloacking.

Nie umiem tego wytłumaczyć. Pewnie to narzędzie nie jest jednak takie dobre :)

rożnice pojawiają się dopiero przy kodzie wiekszym od 10kb - moze jakiś zły przelicznik :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności