Skocz do zawartości

Ile czasu trwa ponowna weryfikacja Adwords?

parasitus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wg google nie ma problemu z moja strona (pokazuje no problems), jednak stawki sa kosmiczne. Pewnia moja strona zostala uznana za strone ladujaca. Ile trzeba czekac po wprowadzeniu zmian na stronie na kolejne sprawdzenie strony i ewentualne obnizenie stawek? dzieje sie to automatycznie czy trzeba pisac zapytanie do G.?

Dzieki za wszelkie rady!

New Discount Codes available online now.

Skąd masz informację o tym, że powodem wysokich stawek jest strona?

Bo jeśli chodzi o wysokie stawki to nie tyle strona, a przede wszystkim konkurencja lub słaby wynik jakości kampanii jest przyczyną wysokich stawek. Dlatego na początek napisz co wskazują chmurki przy słowach kluczowych. i Jaki jest wynik jakości.

Pytanie jaka stawka jest dla Ciebie kosmiczna... 50 groszy?

6 zl

Skąd masz informację o tym, że powodem wysokich stawek jest strona?

Bo jeśli chodzi o wysokie stawki to nie tyle strona, a przede wszystkim konkurencja lub słaby wynik jakości kampanii jest przyczyną wysokich stawek. Dlatego na początek napisz co wskazują chmurki przy słowach kluczowych. i Jaki jest wynik jakości.

wskazuja 7/10, a slowa kluczowe w stylu np. "lozka sosnowe rabat" nie sa chyba az tak konkurencyjne... :)

Rozumiem, że to system Ci wskazuje na ustawienie takich stawek??? Jeśli tak to polecam je ustawić na jakiś czas i jeśli reklamy osiągną wysoki CTR to stawki będzie można obniżyć. bez zobaczenia konta niewiele więcej Ci pomogę.

Dodając: konkurencja i tak mała nie jest:)

google adwords to skomplikowane narzędzie, tylko po dobrej praktyce można coś nim zdziałać:

pierwsza rada:

nie dawaj słów typu łóżka sosnowe rabat, tylko daj same łóżka sosnowe i dopasowanie przybliżone, co sprawi automatycznie że będziesz się również wyświetlał na to hasło

dwa:

testuj różne wersje reklam, możesz spróbować z dynamicznym title, ale dodać do adresu który się wyświetla w reklamie słowo kluczowe np. jeśli reklamujesz się na słowo łóżka daj taki adres co się wyświetla: adrestrony.pl/lozka. Strona na której ląduje klient powinna zawierać słowo/słowa na które się reklamujesz

trzy:

jeśli masz wiele słów, twórz odpowiednie grupy reklam i grupuj słowa i dawaj do nich odpowiednie reklamy (zawierające słowa kluczowe). Google lubi jak słowa w grupie są bliskie siebie, a nie np. rolety i markizy

cztery:

jeśli chcesz więcej wskazówek zapraszam PW

Ja nie mam problemu z osiągnięciem QS=10 przy stawce 1,3-2,0 za dość popularne i dobrze płatne słowa, do tego zwykle top1 w linkach sponsorowanych z CTR w okolicach 10%. Oczywiście to bajka, bo jest tylko jedno miejsce i Google z czasem od startu kampanii lubi, mimo dobrych wyników QS i CTR, podnosić stawki.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

google adwords to skomplikowane narzędzie, tylko po dobrej praktyce można coś nim zdziałać:

pierwsza rada:

nie dawaj słów typu łóżka sosnowe rabat, tylko daj same łóżka sosnowe i dopasowanie przybliżone, co sprawi automatycznie że będziesz się również wyświetlał na to hasło

dwa:

testuj różne wersje reklam, możesz spróbować z dynamicznym title, ale dodać do adresu który się wyświetla w reklamie słowo kluczowe np. jeśli reklamujesz się na słowo łóżka daj taki adres co się wyświetla: adrestrony.pl/lozka. Strona na której ląduje klient powinna zawierać słowo/słowa na które się reklamujesz

trzy:

jeśli masz wiele słów, twórz odpowiednie grupy reklam i grupuj słowa i dawaj do nich odpowiednie reklamy (zawierające słowa kluczowe). Google lubi jak słowa w grupie są bliskie siebie, a nie np. rolety i markizy

cztery:

jeśli chcesz więcej wskazówek zapraszam PW

Ja nie mam problemu z osiągnięciem QS=10 przy stawce 1,3-2,0 za dość popularne i dobrze płatne słowa, do tego zwykle top1 w linkach sponsorowanych z CTR w okolicach 10%. Oczywiście to bajka, bo jest tylko jedno miejsce i Google z czasem od startu kampanii lubi, mimo dobrych wyników QS i CTR, podnosić stawki.

czytalem wiele e-bookow na ten temat i mam tez troche doswiadczenia z adwordsami, wiec wszelkie opisane wyzej wskazowki zastosowalem (mimo wszystko wielkie dzieki! ;)

stad tez doszedlem do wniosku, ze google uznalo moja strone jako Bridge Page i chce mi dowalic "konkurencyjne" stawki.

pozostaje zatem pytanie: czy przy zmianie tresci i lepszym dostosownaiu strony do wytycznych google, g. zmieni zdanie i ponownie obnizy stawki?

dodam jeszcze, ze operuje na samym "google search" nie na "content". niektorzy twierdza, ze to ma wielkie znaczenie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności