Skocz do zawartości

Strona wyleciała z wyników, po zmianie systemu. Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

W temacie chodzi mi o stronę perfumy.ms .

Była pozycjonowana na frazy takie jak : perfumy (13 miejsce miała) perfumy dla kobiet (top10) perfumy damskie (top 20) perfumy dla mężczyzn (top 10).

Strona wyleciała po zmianie systemu zarządzania sklepem, zmieniło się również mod rewrite i po jednym dniu strona wyleciała kompletnie z wszystkich fraz, tak że nie wróciła do dzisiaj, a to już 3 miesiąc gdy jej nie ma. Proszę o pomoc.

jesli zmienily sie adresy podstron to nowe podstrony nie maja linkow.

1/ sprawdz czy zmienily sie adresy poszczegolnych podstron

2/ jesli tak - sprawdz czy po wpisaniu starego adresu wystepuje przekierowanie 301 do nowego adresu

3/ jesli nie - popraw to.

w backlinkach masz linki ze statusow gg, itd. - przyczyna filtra moga wiec byc linki z SWLi (choc zaraz ktos wyskoczy i zacznie zaprzeczac :))

polish suicide flew 48 successful missions

• 2 tygodnie później...
Próbowałem wstawiać przekierowanie, w google narzędziach pokazuje mi, ze mam ok 400 błędów 404, jak powinno wyglądać przekierowanie w moim przypadku ?

A co sądzicie na temat tekstu, który znajduje się w stopce ?

Jeśli masz możliwość zdefiniowania własnej strony 404 u operatora to zrób 404 z przekierowanem na strone głowną. Jeśli nie to pozostaje 301 i ręczne definiowanie przekierowań pod konktetne, nieistniejące podstrony. W tym momencie, kiedy zmieniłeś CMS sklepu, straciłeś dawne podstrony, a z nimi linki przychodzące do Twojego serwisu.

<? header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");

header("Location: https://www.prawidlowy-adres.pl/");

header("Connection: close");

?>

Jeśli chcesz podratować się to musisz dla najważniejszych, nieistniejących adresów ustawić indywidualnie takie przekierowanie 301.

Jeżeli zależy Ci na pozycjach w google i robisz dużą przebudowę strony, bardzo ważne jest żeby pliki do których linkujesz z zewnątrz pozostaly pod tym samym adresem. A jeżeli to jest niemożliwe to trzeba zrobić chociaż przekierowanie

test inteligencji - dowiedz się ile wynosi twoje IQ. 6,10 PLN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności