Skocz do zawartości

nazwastrony.pl czy nazwa-strony.pl ?

Picek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien dylemat jaką domenę wykupić. Na jednym z forum zadałem już takie pytanie, ale jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskałem, tak więc pozwolę sobie skopiować treść tamtego mojego postu (trochę zmieniony) i zadam pytanie tutaj.

Przewertowałem wyszukiwarką tematy na forum, ale się nie dokopałem do tego co mnie interesowało, ale jak coś przegapiłem to przepraszam... .

Do rzeczy:

Mam stronkę z domeną com i pewien problem. Pod hasłem elektroniczne publikacje moja strona jest na pierwszym miejscu na onecie (nie licząc stron sponsorowanych), ale w google pod hasłem elektroniczne publikacje jest gdzieś daleko daleko daleko... . Jak wpiszę w wyszukiwarkę google elektronicznepublikacje to wtedy jest zindeksowana na pierwszym miejscu (onet to samo).

Czy w google lepiej można wypozycjonować stronę zawierającą dwa słowa kluczowe w taki sposób: Moja-Strona.pl? Strona nazwana w ten sposób MojaStrona.pl lepiej wygląda i chciałbym tak następnie nazywać przy kupnie domeny, ale jak nie mogę jej tak domeną wypozycjonować to się robi mały problem dla mnie.

Chciałbym kupić następne domeny i zrobić inne serwisy, ale zastanawiam się teraz jak nazwa domeny ma wyglądać, jeżeli jest w taki dziwny sposób wypozycjonowana w google - jeżeli chodzi o domeny z dwoma słowami kluczowymi.

Pozdrawiam

<a href="https://www.ElektronicznePublikacje.com">ElektronicznePublikacje.com</a>

nazwa domeny pomaga czasami (temat juz wałkowany na forum)

co do tych elekktronicznych publikacji to odpowiedzi też są na forum.

Jak jesteś daleko na daną fraze to linkuj z tym anchorem.

Jak wpiszę w wyszukiwarkę google elektronicznepublikacje to wtedy jest zindeksowana na pierwszym miejscu (onet to samo).

to jest jak najbardziej normalne pokazuje Ci najbardziej pasujący wynik i na dodatek w nazwie domeny.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności