Skocz do zawartości

czy swl są legalne ?

kobra01

Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

ostatnio dużo słyszy się o tym, że Google chce rozprawić się z systemami wymiany linków ? Czy jeżeli podpiąłem tam swoją stronę to muszę się obawiać, że spadnie w pozycjach ? Jestem w tym zupełnie zielony i nie wiem, czy warto stosować SWL.

tak spadnie w pozycjach.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Co do samej kwestii legalności to SWLe są legalne i zawsze będą. Mogą być najwyżej niezgodne z wytycznymi google :D

@kobra01 wszystko zależy od tego jaka to strona (tylko nie wklejaj linku w tym temacie), ile ma lat, ile i jakich backlinków, ile linków z SWLa umieściłeś na stronie, czy rozbiłeś linki na mniejsze grupy... itd.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

a własnie na forum google zajechano mnie ze SWLe sa zabronione: że słowo niewskazane to synomim zabronionego ;) a jak poproisłem o pokazanie słowa zabronione to normalnie lincz ;)

a wy mowice ze legalne :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W Polsce legalne.... tz. są jakieś kraje w których są nielegalne?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

No w sumie masz rację... w Chinach pewnie są zakazane.. jak wszystko ;)

A wracając do tematu, coś obiło mi się o uszy odnośnie naruszania sieci informatycznej...

czy coś takiego, ale nie mogę znaleźć nic na ten temat więcej.

EDIT.

Tutaj o tym wykroczeniu, w przypadku zakładania fikcyjnych kont społecznościowych.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

zakłócanie może i owszem być nielegalne ale jeżeli ja założę sobie 100 000 stron i zapakuję treścią a google SAMO będzie je odwiedzać i SAMO indeksować oraz na podstawie SWOJEGO algorytmu uznawać je za wartościowe to ja zakłócam ich pracę?

Właściciel SWLa non stop kolor odpytujący serwery googla od biedy może za takie zakłócanie odpowiadać, użytkownik dodający stronę - nie robi nic złego.

dymna.jpg

:wacko: a czy można pozwać google o to że zrzera mi transfer na serwerach swoimi botami? Postawiłem stronkę z rybkami w akwarium dla kota, aby się nie nudził jak wychodzę, pochwaliłem się na jednym forum ale bez linka, ktoś puścił dalej i botgoogle zrzera mi transfer i nawet nie zapytał czy zgadzam się aby umieścił odnośnik do rybek w swojej wyszukiwarce;

to tak apropo obciążeń sieci teleinformatycznej;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności