Skocz do zawartości

Linki zwrotne - pytanie

kibic

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to jest z linkami prowadzącymi do naszej witryny.

Chodzi mi o to dlaczego po wpisaniu komendy w Google: link:www.nazwawitryny.xx - pojawia się tylko część stron, na których zamieszczony jest link prowadzący do mojej strony, gdy np. po skorzystaniu z narzędzi dla webmasterów tych stron jest znacznie więcej.

Czy linki, które prowadzą ze stron, które wyświetlą się po wpisaniu komendy link:www.nazwawitryny.xx są może mocniejsze (mają większe znaczenie ?

Jeszcze jedno pytanie, żeby nie zakładać niepotrzebnie nowego tematu.

Mam dwie strony internetowe (strona domowa i katalog stron). Stronę domową pozycjonuję na sześć fraz o małej konkurencji, została ona dodana do kilkunastu, myślę że dobrych katalogów jak również prowadzą do niej linki z odpowiednim anchor text umieszczone w kilku serwisach, do katalogu stron prowadzi natomiast kilka back-linków i jest on w dodany do kilku innych katalogów.

Po wpisaniu jednej jednej z pozycjonowanych fraz dla strony domowej, na 3 stronie wyników wyszukiwania pojawia się wpis w moim katalogu a sama strona domowa znajduje się na 8 stronie wyników wyszukiwania. Dlaczego tak się dzieje? Strona domowa jest przecież znacznie lepiej podlinkowana i ruch na niej jest większy. Strona domowa jest również dłużej w sieci.

Z wartościowaniem linków przez G jest różnie, jak będziesz dalej linkował stronę do prześcignie wpis.

P.S.

Chyba przesadziłeś z linkami w stopce z tego co wiem można dawać max 3.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Dla nowych stron wyprzedzanie ich przez wpisy jest normalne. Z czasem linkowana strona prześcignie wpisy, to tylko kwestia czasu. Sam mam to samo w chwili obecnej. Skoro frazy mało konkurencyjne to dodawaj regularnie przez parę tygodni i powinieneś być w top10.

A jak to jest z linkami na forach w stopce profilu użytkownika. Mają one jakieś większe znaczenie jeśli chodzi o pozycjonowanie ? Wiadomo, że jeśli inni użytkownicy danego forum będą wchodzić przez nasz link to strona zdobędzie dodatkowy ruch. Co jeśli dodam do swojej sygnaturki link/linki do strony i napiszę kilkadziesiąt postów pod którymi będzie umieszczony odnośnik do mojego serwisu ale nikt z użytkowników nie skorzysta i nie pokusi się o wejście na stronę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności