Skocz do zawartości

Przechwytywanie domen

garyoldman

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie o to pytałem, pomyślałem że można tam stronkę informacyjną w danej tematyce umieścić coś jakby poradnik. Podlinkowana w danej tematyce i mocna stronka zapleczowa...

A postawienie czegoś zupełnie z innej tematyki to nie problem ponieważ to nie zastrzeżony znak towarowy tej firmy. A to że zapomnieli opłacić domeny to ich problem... sprawę jeszcze przemyślę i w najgorszym wypadku postawie tam precla bądź katalog :blush:

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@Pro-Concept

Zgadzam się korzystam z pracy jaką włożyli w wypromowanie domeny, ale czy to nieuczciwa konkurencja skoro nie oferuję tych usług?

Można to pod to podciągnąć i na pewno z tego skorzystają

mocna stronka zapleczowa...

Najprawdopodobniej dasz linka do strony docelowej o podobnej tematyce, więc jakąś korzyść odniesiesz :blush:

Wiem, że się czepiam, ale miedzy innymi musisz być na takie argumenty przygotowany. To o czym tutaj dyskutujemy to jak stąpanie po polu minowym. Sto razy Ci się uda, a za sto pierwszym możesz wylecieć w powietrze. Decyzja należy do Ciebie. Ja staram się unikać tego rodzaju sytuacji.

pzdr

Mirek

Moim zdaniem ryzyko przegrania ewentualnej sprawy występuje wyłącznie gdy w adresie rejestrowanej domeny występuje nazwa zarejestrowanej spółki(firmy) i tylko wtedy gdy faktycznie owa spółka jest w stanie udowodnić nam wspomnianą wcześniej złą wolę, o co nie łatwo.

Jeśli domena X.pl należąca poprzednio do firmy Y zostało zarejestrowana przez osobę Z to przy braku zbieżności domeny z nazwą firmy nawet po utworzeniu na domenie strony o tematyce identycznej, w stosunku do poprzedniego właściciela, to firma Y nie jest w stanie w ŻADEN sposób udowodnić nam złej woli. Pomijając okoliczności w której na nowo powstałej stronie podszywamy się pod poprzedniego właściciela, lub próbujemy wyłudzić od niego opłatę za ponowne odsprzedanie domeny (a on jest w stanie przedstawić na to dowody w postaci maili itp.)

Oczywiście to tylko moja opinia. Swoją drogą, słyszał ktoś kiedyś o specjalistach od prawa internetowego? (Jednak chodzi mi głównie o prawa autorskie) Ot taki offtop :D

Najlepsze seriale tv w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności