Skocz do zawartości

jak sprawdzić page rank?

piotreek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Źle Ci obliczyło CHSUM, spróbuj tego kodu:
Problem polega na złym obliczaniu sumy kontrolnej i jest to uzależnione od typu procesora jaki obsługuje dany serwer. W praktyce wygląda to tak, że dokładnie ten sam skrypt na jednym działa na innym nie....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mi natomiast wyskakuje takie coś:

Warning: file(https://www.google.com/search?client=navclient-auto&ch=6941210148&features=Rank&q=info:https://www.adresstrony.pl/) [function.file]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden in /home.13/s/e/o/strona/www/pagerank.php on line 88

No i będzie wyskakiwał bo wysyłasz niewłaściwe zapytanie co wiąże się właśnie z błędna suma kontrolna nazwy domeny. Problem rozwiązuje googlenie... Na ten temat zostało napisane n postow i n odpowiedzi z podaniem dokładnych rozwiązań....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Googlenie odpowiedziało że nie jest to wina złego zapytania lecz z powodu zablokowania w php na serwerze otwierania zdalnych plikow, urli.

EDIT: To dlaczego na tym samym serwerze z podobnym skryptem obsługuje mi bez problemów mojego QLWEBa?

Googlenie odpowiedziało że nie jest to wina złego zapytania lecz...
Zgadza sie, nieraz funcja jest zablokowane, ale i tak url do google jest zły ->No to wpisz bezpośrednio link z twojego błędu do pola adresowego przeglądarki... Przy prawidlowym zapytaniu pojawi sie tylko cyfra PR

/* po chwili */ Widze jednak, że w Twoim przykladzie nie ma konkretnego adresu domeny, ale tak będzie się działo jak zostanie podany istniejący adres, ale nie będzie zgadzać się jego suma kontrolna.

...obsługuje mi bez problemów mojego QLWEBa?
To już musisz dowiedziec się od autora skryptu, albo czytać z co napisałem na ten temat...

Przyklad: Przyklad dla forum dla onet.pl

Wystarczy zmienic sume kontrolna lub nazwe domeny w url'u zapytania get do google i mamy blad "Your client does not have permission to...

Spoko, skopiowałem skrypt z innego pliku w qlwebie
Spoko -> właśnie, najlepiej jest skopiować z gotowych i działających rozwiązań. Zauważyłem też, że sztuka dobrego posługiwania się klawiszami Ctrl+C oraz Ctrl+V jest bardzo pomocna w pozycjonowaniu stron :)

Oj, tak ;) Podpis pod twoim avatarem jest dla mnie drogowskazem, a mój czyn dowodem na to że czasami tak bywa... :) Choć nie zupełnie złamałem zasady BHP, bo skrypt uzyty w qlweb nie jest napisany przez jego autora, a pochodzi z innej strony, która udostępnia go za free ;) Mimo wszysto...

sztuka dobrego posługiwania się klawiszami Ctrl+C oraz Ctrl+V jest bardzo pomocna w pozycjonowaniu stron
...co nie oznacza "być pasożytem". Święte słowa!

• 3 lata później...

W zapytanie wykorzystaj odpowiednik nazwy bez polskich znaków. Jak zamienić opisano w https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=95381

A możesz mi podać jakiś przykład? Co sprawdzam to wszędzie 0 jest - i teraz nie wiem czy to prawda czy tylko nie mam dobrego przykładu.

I przy okazji czy linkowanie w postaci punycode czyli:

<a href="https://www.twójserwis.pl">Twój serwis</a>

też przekazuje PR? dla domeny w formacie unicode?

//update:

ok poszukałem i znalazłem - rzeczywiście działa ale wciąż nie wiem jak jest z przekazywaniem PR z punycode do unicode

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności