Skocz do zawartości

Zaplecze a wybor jezyka

brucem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Prawdopodobnie gdziez juz ten temat byl przy okazji omawiany ale mysle ze temat jest wart poruszenia.

Do rzeczy - czy ma sens budowanie zaplecza w jezyku ang. by pozycjonowac polskie strony. Mysle o stronach typu spamblog raczej niz blogach skierowanych dla czlowieka.

Brucem :)

Oczywiscie ze ma. Jezyk jest tylko jednym z kryteriow ktory wplywa na moc linka.

..czy mam to rozumiem ze ma sens budowanie zaplecza anglojezycznego by pozocjonowac polska strone czy tez trzymamy sie zasady : pozycjonuj strony w tym samym jezyku (sorki ale odpowiedz nie jest w pelni jednoznaczna).

Brucem

Oczywiscie ze ma. Jezyk jest tylko jednym z kryteriow ktory wplywa na moc linka.

..czy mam to rozumiem ze ma sens budowanie zaplecza anglojezycznego by pozocjonowac polska strone czy tez trzymamy sie zasady : pozycjonuj strony w tym samym jezyku (sorki ale odpowiedz nie jest w pelni jednoznaczna).

Brucem

Dam Ci 2 przyklady :

1. Zaplecze nr 1 : zbudowane w jezyku pl - pr0, malo linkow przychodzacy, sredni pr strony linkujace do zaplecza ponizej 1

2. Zaplecze nr 2: zaplecze ktorego ani content ani jezyk nic nie maja wspolnego z trescia linkowanej strony, natomiast strona ma duzo bl z mocnych serwisow spolecznosciowych , for , katalogow

Link z zaplecza nr 2 bedzie dawal wiecej niz link z zaplecza nr 1.

Jesli skupisz sie na linkoaniu zaplecza a nie na jego tresci to nie ma zadnego problemu.

oczywiscie ze zaplecze nr2 bedzie miec wiekszy efekt niz zaplecze nr 1. Interesuja mnie raczej kwestie techniczne ..np. czy jesli stworze smieciarke zasilajac ja miksem z anglojezycznych rss (tematyka ekologii ktora mnie interesuje jest bardzo mocno obecna w jezyku angielskim) - to czy jest sens linkowac ja z mocnych stron takich jak polskie fora, strony spolecznosciowe, katalogi?

Chce pozycjonowac portal o ekologii a poniewaz nie mam jeszcze zaplecza to rozwazam rozne warianty stworzenia go - wiec pomysl padl na szybkie generowanie duzej tresci przy pomocy wp autoblog.

Brucem

nowy portal ekologiczny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności