Skocz do zawartości

Warsztaty samochodowe

wojtekk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie małe pytanie, czy macie złe doświadczenia z mechanikami, czy naprawdę tak ciężko znaleźć kogoś kto zna się na rzeczy? a może to ja mam jakiegoś pecha...

Zmieniłem ostatnio auto, niestety parę rzeczy trzeba było zrobić, na pierwszy strzał poszła skrzynia-po naprawie skrzynia została tak skręcona, że jedynka zahacza o plastiki, przewody od wstecznego odłączone, koła również zapomnieli dokręcić.....! Myślę sobie pech...

Dwa dni temu zauważyłem wyciek z uszczelniacza rozrządu, myślę sobie "aaa dobrze, że się tak stało, zmienię rozrząd". Zakupiłem części oddałem auto do innego warsztatu, po kilku godzinach odbieram auto jadę sobie i po 5 km rozrząd przeskoczył, auto stanęło... Teraz modlę się, żeby głowica i zawory były w jednym kawałku:(

Czy Ci ludzie na czymś się znają, płacę grube pieniądze a oni nie potrafią nic porządnie zrobić, paranoja jakaś ale może to mój pech i klątwa

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Niestety nie wiadomo na kogo trafić, abyś miał pewność, że zrobione jest dobrze, nie tak aby po miesiącu znowu się coś zepsuło (aby mechanik miał więcej zleceń bo i tak często bywa) to po prostu zrób to sam, ewentualnie porozmawiaj z kimś z rodziny kto się na tym zna, jeśli te dwie opcje Ci nie odpowiadają, po prostu udaj się do serwisu.

Partacze....

Chcesz mieć dobrze zrobione to jedziesz do serwisu.

Chcesz mieć tylko zrobione to do warsztatu.

Jeżeli ktoś potrzebuje, mogę polecić solidną osobę z Łodzi. Doświadczenie w SKODA I VW-AUDI, teraz na swoim. Bardzo uczciwa osoba i solidna.

Jak coś to PW.

Panowie nie wiem na jakich Wy mechaników i do jakich warsztatów trafiacie, ale macie wybitnego pecha :)

A co do ASO - to widziałem kilka samochodów tak naprawionych przez ASO, że płakać się chciało, więc nikt Wam nie zagwarantuje, że w ASO będzie lepiej zrobione niż u dobrego mechanika.

Przekręty jakie się robi w wielu ASO są po prostu legendarne. Poczytajcie trochę fora gdzie ludzie siedzą w temacie to się dowiecie. To, że na przeglądach praktycznie niezużyte części są wymieniane, a Wasze wystawiane przez pracowników na allegro i tak sobie zarabiają drugą pensję.

Znajomy, które troszkę przerabiał swoje autko pojechał na przegląd gwarancyjny do ASO (warunek utrzymania gwarancji) gdzie mające 200km przebiegu wypasione sportowe tarcze i klocki zostały wymienione przez pracowników na zwykłe seryjne. Kiedy znajomy to zauważył od razu zrobił awanturę i poprosił żeby mu pokazali jego tarcze i klocki skoro były tak bardzo zużyte. Pracownik poszedł na zaplecze i przyniósł jego praktycznie nowe tarcze i klocki i nawet nie próbowali się tłumaczyć.

Inny znajomy po stłuczce oddał do lakierni w ASO bo myślał, że tam zrobią najlepiej a kasa i tak szła z ubezpieczenia sprawcy - nawet koloru nie dopasowali porządnie mimo, że był ze standardowej palety. Zrobili to tak, że na pierwszy rzut oka widać, że elementy mają inny kolor, nie trzeba się nawet specjalnie przyglądać.

W sumie mógłbym jeszcze kilka takich historii opisać.

Celowo nie podaje marek samochodów i konkretnych nazw ASO, żeby nikt nie powiedział, że oczerniam lub coś w tym stylu.

Pozdrawiam :)

No i warto wspomnieć, że ceny w ASO są kilkukrotnie większe, dlatego ja wolę warsztaty i zamienniki. Byłem w wielu warsztatach i w żadnym z nich nie zagościłem ponownie, jedno naprawią to drugie zepsują, no ale cóż, taki już ich urok.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

ja próbowałem w ostatnim czasie sam troszkę dłubać przy aucie jednak na to potrzeba czasu a mi go brakuje dlatego szukam jakiejś złotej rączki,

widzę, że nie tylko ja mam tak, że jadę gdzieś raz i już więcej tam nie wracam:D

dopilar.pl

muszę wa zmartwić, ale z motorami jest to samo.... po jednej wizycie w warsztacie, serwisie czy jak to tam nazwać przestały mi działać światała. tłumaczenie było takie, że już przyjechałem bez świateł. No dobra, nie chciałem się kłócić.

Ostatnio pojechałem zmienić oponę. Trzeba było zdjąć tłumik (kilka śrubek do odkręcenia) wszystko fajnie 30 minut i po sprawie. Zadowolony pojechałem do domu okrężną drogą... coś jednak nie chodziło jak zwykle. Patrzę na rurę, a tu dup trzyma się na jednej śrubie dokręconej do połowy!!!

Chyba już lepiej wydać kasę na narzędzia, sprzęt niż jeździć do "profesjonalistów".

Niestety na pozycjonerów też się narzeka...

Niestety na pozycjonerów też się narzeka...

tu przynajmniej zabic nikogo nie mozna...

bo moje niedokrecone kolo moglo sie skonczyc roznie:(

teraz mam akcje z rozrzadem i oczywiscie panowie nie widza swojej winy a ta wydaje sie byc ewidentna, tylko udowodnij im to teraz

dopilar.pl

a ja jutro wymieniam tłumik środkowy ;-)

części te same - różnica w robociźnie - 3 piwa vs 150zł ;-) a i okazja do odskoczenia od komputera i korzystania z uroków 20 stopni za oknem :)

Pozdrawiam

Ostatnio miałem małą awarie i musiałem wymienic uszczelke pod głowicą. Oddałem samochód do serwisu oczywiscie okazało sie iż głowica jest do renowacji mechanik ją wysłał do jakiegoś zakładu gdzie kosztowało to ok 460zł gdzie nową głowice mogłem miec po dużo niższych kosztach.

Wiem jak działają mechanicy i po oddaniu najlepiej sie spytac kiedy auto bedzie rozbierane i w tym dniu przyjechac dowiedziec sie i przypilnowac mechanika co on tak tam naprawde robi...

Porównując przyklad innego warsztatu wiem że bardzo czesto zdarza sie sytuacja że oddając auto do warsztatu auto naprawiane jest w 2 dni. Jednak dzwoniąc i dowiadując sie kiedy auto będzie gotowe mechanik odpowiada że najwcześniej za tydzień. To że mechanicy działają na zwłoke nie jest wiadome od dziś w końcu naprawiając auto w jeden dzień czy kilka godzini klient nie chce zapłacic jakiejs duzej kwoty a jak auto postoi kilka dni w warsztacie to to uświadamia klientowi wielkosc usterki ( chociaz w rzeczywisctosci ona jest niewielka) i jest w stanie zapłącic kwote zawyższoną kwote na którą mu wystawił rachunek mechanik....

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności