Skocz do zawartości

GRaport - darmowe narzędzie do sprawdzania..

lenczewski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Heh.. ja wiem dlaczego wyniki się różnią. Co prawda narzędzie jest szybkie ale chciałbym wam wytlumaczyć dlaczego niedokładne.

Otóż powodem jest cos co mi także podczas pisania nadręczyło wiele problemów. Więc tak porównajmy sobie wyniki https://www.google.pl/search?num=100&hl=pl&...tyka&lr=lang_pl a także https://www.google.pl/search?num=10&hl=pl&q...tyka&lr=lang_pl . A dokładniej strone pneumatyka.spawsc.pl . Otóż czasami w wynikach wyszukiwania mamy sobie jedną strone np. sklep.pl no i jest sobie tam opis. Pod nią mamy podstrone serwisu sklep.pl która jest wyróżniona wcięciem. No i problem w tym że podczas pokazywania 100 wyników google samo dodaje takie wstawki które uznawane są jako normalna pozycja a przy szukaniu po 10 wyników nie ma czegoś takiego.

Dlatego moje narzędzie jest zdeczka wolne no ale przynajmniej dokładne :puknijsie:

Pozdrawiam

mała uwaga. jest błą w słowach kluczowych forum.

jest pozycjonownie, dlatego jest na 25 miejscu.

82996[/snapback]

Lenczewski, meta keywords nie mają wpływu na pozycje w google.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

>> Diwi, ale te wcięcia nie stanowią problemu. faktem jest jednak, że czasem (często, cęsciej niż bym chciał) źle odczytuje wynik pozycji - dlaczego? - nie wiem. Napwno nie przez wcięcia (było to pierwszym problemem przy pisaniu skryptu).

edit:

udało mi się dzisiaj przyspieszyć działanie skryptu o jakieś 40%, jednak ponad połowa wyników byla błędna.

edit (2005.09.15):

usunełem błąd przy zapytaniach składających się z wielu słów. zwiększyłem ilość słów kluczowych w wyszukiwaniu automatycznym do 15.

nie tak do konca.

po pierwsze na stronie jest tylko 10 wyników, data center jest aktualizowany w innym terminie (poźniejszym), jezli jest to oparte na GoogleAPI to dzienna ilość zapytań nie moze przekraczać 1000 dla jednego klucza API, więc jeżli szukamy 10 słów luczowych dla jednej strony biąrą pod uwagę pozcpozycję w pierwszych 100 wynikach to juz mamy 1000 zapytań! Dostęp przez Google API jest wolniejszy (ale zato zgodny z prawem - regulamin google zabrania automatycznych zapytań).

edit.

mądrzyłem się mądrzyłem, a tu mała wpadka. przecież to narzędzie do google. działa szybko, fajnie jak dodamy &num=100 to nie ma ograniczenia.

Pozdro dla melassa. Przyspieszy nawet mój sktypt o jakieś 60% na samym przeszukiwaniu strony.

Dzięki jednak rezultat różnią się niż w normalnym google (przy zapytaniu dla 10, a 100 wysników.)

Ja mam szybsze i lepsze rozwiązanie. U mnie narzędzie parsuje wyniki google :P.

No i teraz powiem wam że znalazłem najlepsze rozwiązanie na wyciąganie pozycji.

https://www.google.pl/pda?q=pneumatyka&hl=p...=search&num=100

:D

Po pierwsze wyniki są takie gdyby wyszukiwało się w normalnym google po 10 wyników, a po drugie wystarczy 10 parsowań aby dojść do pozycji 1000.

Jednakże problemem jest banowanie IP gdy zadamy za dużo zapytań do google w krótkim czasie. Taki ban trwa od 1 do około 2 godzin. No i niestety dlatego moje narzędzie było takie wolne. Aby unicestwić to musiałem używać proxy :/

Pozdrawiam

jeszcze raz co do zwykłych zapytań w google oraz ?ie. Przerobiłem trochę skrypt i (u mnie) tzn. lokalnie skrypt działa jakieś 85-95% szybciej. Jednak jak przeniosłem na serwer pojawiła się nie miła niespodzianka coś co wykonywało sie jakieś 5-10 sec. teraz 10-15? Przyczyna narazie nie jest mi znajoma:

do testowania:

zwykłe - https://fabian.art.pl/graport/

ie - https://fabian.art.pl/graport/beta/

zobaczymy jeszcze z tym, co proponuje Diwi (pda) - jednak na pierwszy rzut oka lepsze rozwiązanie wydaje się ie, ale za to pda wyświetla ilośc znalezionych stron, czyli można jeszcze wykonać zapytania dla site: oraz link:

edit:

jeszcze mała uwaga przy ie wszystkie rezultaty są w nowych liniach (napewno ułatwia to szukanie).

edit #2 (2005.09.21):

Wydaje mi się, że jak się pyta google z jakiejś strony ono odpowiada wolniej (np. 0.30s) niżeli bezpośrednio z ich formularza (np. 0.02s), ale może mi sie tylko wydawać. Czy możeliwe jest, że sprawdza referer skąd jest zapytanie? ...i jak to sfałszować? czy np. biblioteka curl może w tym pomóc?

pozdrawiam Fabian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności