Skocz do zawartości

Podmieniane wpisy?

Kewałs

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem pewną dziwną sprawę, otóż w kilku katalogach, na razie nie będę wymieniał jakich, znikają dodane przeze mnie wpisy, które już zdążyłem podlinkować i które już zostały zaindeksowane przez google. Co ciekawe oryginalnego wpisu nie ma, a adres pod którym był wciąż jest, tyle tylko, że pod tym adresem jest teraz inny wpis (z reguły reklamujący jakąś stronę z ofertą pozycjonowania). Podejrzewam, że właściciele niektórych katalogów wykorzystują podlinkowane i zaindeksowane adresy podstron swoich katalogów i po prostu podmieniają treść. Czy się mylę?

Właśnie zauważyłem taki proceder w jednym katalogu na freeglobes, ale poprzednio też mi przemknęło kilka takich "kwiatków", tyle, że nie zapisywałem adresów tych katalogów. Co ciekawe, ładnie to teraz wygląda: w adresie strony zawarty jest tytuł mojego oryginalnego wpisu, powiedzmy "kocham-kaczory.htm", a treść wpisu jest bynajmniej nie o kaczorach, tylko o "najlepszym" pozycjonowaniu stron pod słońcem (i księżycem :).

Jeden z punktów regulaminu * Administrator katalogu zastrzega sobie prawo możliwości redagowania, skracania i poprawiania wpisów.I chyba z tego się korzysta

Ale tu nie o to chodzi, że wpis został zmieniony, skrócony itp, bo nie został. Chodzi o to, że został całkowicie podmieniony na inny wpis na linkowanej i zaindeksowanej przez google stronie. Chodzi mi o pracę jaką włożyłem w podlinkowanie swojego wpisu, a teraz okazuje się, że w zasadzie to linkuję nie swój wpis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności