Skocz do zawartości

Pozycjonowanie z bloga

tusek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujace pytanie.

W celu zdobycia kilku linkow zalozylem Bloga na Wordpressie

stempel24.wordpress.com

Mam taki zamiar aby raz na jakis czas dodawac jakies artykuly o unikalnej troesci, ktore mojego beda dosc scisle dotyczyly towaru, ktory sprzedaje.

Gdybym sprzedawal Plyty CD zapewne nie robilbym bloga tylko zerowal na komentarzach, ale mam taki niszowy towar ze wyszukiwarka DOFOLLOW znalazla mi 9 blogow na ktorych ktos taki temat poruszyl "Pieczatka"

Nie za bardzo wiem jak podejsc do sprawy. W zwiazku z tym kilka pytan do bardziej dosiwadczonych pozycjonerow.

1. Czy od razu umiescic linki do strony docelowej czy lepiej poczekac az blog nabierze lepszego PR?

2. Czy takiego bloga musze dodac do wyszukiwarki czy wordpress robi to za mnie?

3. Jaka jest rozsadna ilosc linkow z takiego bloga? Z kazdej podstorny po jednym?

4. Co zrobic aby zwiekszyc traffic na blogu?

5. Czy to ze koncowka domeny jest "com" spowoduje oslabienie linkow? Bede linkowal do domeny "de"

6. Co i jak nalezy ustawic na blogu Wordpress aby jak najwiecej z niego wycisnac jesli chodzi o kwestie pozycjonowania.

No i od razu mam jeszcze jedna kwestje juz z blogiem nie zwiazana.

7. Zamierzam przeniesc moja obecna domene do innego rejestratora oraz cala strone hostowac za posrednictwem innej firemy nizeli dotychczas.

Ale adres strony zostaje taki sam.

Czy ma to jakies znaczenie dla linkow ktore udalo mi sie do tej pory zdobyc oraz dla PR?

Czy sa jakies konsekwencje zwiazane ze zmiana operatora domeny oraz zmiana firmy hostingowej? ( w sensie SEO )

Pozdrowionka

Michal

1. Możesz trochę zaczekać, ale nie widzę przeszkód z dodaniem linków od razu.

2. Wordpress "zrobi" to za Ciebie. Strona taka indeksuje się bez większych przeszkód bez linkowania do niej. Jednak lepiej będzie jak jakieś linki będą do zaplecza prowadziły.

3. Umieść linki w menu głównym, im mniej linków tym lepiej.

5. Nie

Pozdrawiam.

Taki mały, blog o pozycjonowaniu. Tutaj kolejny o wszystkim.

Czy moglby ktos mi pomoc w kwesti mojego pytania nr. 7 ?

Ja też odpowiem.

O ile nie przeniesiesz tej strony na host o takim samym IP (lub podobnym) to linki nie osłabią się. Jeśli natomiast IP będzie to samo lub miało taki sam np. blok C (nie wiem jak to się fachowo nazywa) to wszystko powinno być w starym porządku. ;)

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności