Skocz do zawartości

Blogi- pomocne w zdobywaniu linków

HTR

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

przeglądam forum od kilku dni. Od tego czasu googiel zaindeksował mi już stronę elegancko (czekałem na to jakieś półtora tygodnia, więc bardzo krótko) ale nie o tym.

Czytałem już o linkowaniu i zdobywaniu linków przy pomocy blogów.

Tutaj moje pytanie:

1) W których blogach mogę edytować kod html (bo np. na onecie nie widziałem takiej opcji) abym mógł wstawić a title i rel nofollow?

2) Drugie pytanie dotyczy anchor tekstu. Jeśli dobrze rozymiem, to anchor tekst to tekst właśnie to, co mieści się między znacznikie <a href...> ANCHOR </a> czy tak? Tak. W takim razie po co dodawać sekcję title do linka? Co ona mi daje?

3)I jeszcze pytanie o nofollow- jeśli go ustawię, to google nie zaindeksuje strony, na której jest link z tym atrybutem, tak? Tzn. nie pokaże jej? Bo chodzi mi o to, żeby google nie wyświetlało mojego bloga jako wynik wyszukiwania mojej docelowej strony.

Będę jeszcze musiał <a title="zakładanie trawników" href="adres strony" rel="nofollow">założyć trawnik</a> dla mojego pupila.

4)czy w takiej postaci link umieszczony np. na blogu jest odpowiedni?

5) Kilka linków z jednego wpisu bloga do innych podstron będzie traktowanych oddzielnie przez robota. Ale czy w następnym wpisie na tym samym blogu umieszczony link do podstrony (która już była linkowana na tym blogu) będzie zliczany jako 1 czy jako osobny link? Chodzi mi o te IP serwerów... W tym się nie orientuję :blush:

Będę wdzięczny za pomoc!

Pozdrawiam,

Piotr.

2)Title to tekst, który wyświetla się po najechaniu myszką.Alt służy jako alternatywną informację, w przypadku, gdy dany banner/inna część nie może być wyświetlona.Wpisuję się tam z reguły, to samo co w anchor.

3)Linki nofollow przyspieszają indeksowanie, nie przekazują za to "mocy".

4)<a href="adres strony" title="zakładanie trawników" alt="założyć trawnik" rel="nofollow">założyć trawnik</a>

5)Osobny, jednocześnie osłabiając poprzedni.

1. Blogi.pl edytując szablon możesz wstawić wszystko.

2.Tak to jest anchor, title to dodatkowa wiadomość dla google i dla osób niewidomych.

3.Rel=nofollow to komunikat dla google ze ma ignorować ten link i nie iść po nim dalej nie indeksowanie strony to meta tag "Noindex "nofollow" ale nie atrybut.

4. Tak jest odpowiedni lecz atrybut nofollow zapobiegnie indeksacji tego linku za ten szkoda miejsca na taki link:P

5. 10 linków z jednego bloga jest traktowane jako 1 link(bez dyskusji na temat ip bo ona była tu już nie raz)

Rozumiem. Czyli w zasadzie wszystko jasne :blush:

To jeszcze pytanie wyjaśniające moje wątpliwości w całości-

Wpisanie atrybutu nofollow nie ma sensu, ale czy przypadkiem strona mojego bloga nie wyświetli się przypadkiem w wynikach wyszukiwania jeśli wpiszę tekst z anchora w wyszukiwarkę?

Jeśli tak, to co zrobić, by takiego przypadku nie było?

Blog jest o zoo z papieru, a nie o ogrodach ;) Chcę tylko przy jego pomocy podrzucić parę linków mojej stronie. I rozumiem, że jeden adres www.hortusogrody.pl powtórzony 10 razy to jeden link. Ale ....ogrody.pl/oferta to już traktowane jest jako osobny link, prawda? Bo jeśli nie, to jakby linkowanie z bloga mija się z celem :)

3)Linki nofollow przyspieszają indeksowanie, nie przekazują za to "mocy".

Nie prawda - testowałem kilka razy i nie indeksowało. Nawet przetestowałem dwukrotne użycie rel w kodzie linku

ala <a rel="cos" href= rel="nofollow">, żeby sprawdzić czy przypadkiem robot nie weźmie pierwszego rel pod uwagę (bo przeglądarki biorą), ale nic z tego :blush:

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

To jeszcze powtórzę pytania, na które nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi :blush:

Jakie blogi umożliwiają edycję notek w postaci kodu?

Wyłączamy już blogi.pl blog.com blogspot.com fotolog.pl - tam już mam założone nowe blogi ;)

Blog jest o zoo z papieru, a nie o ogrodach Chcę tylko przy jego pomocy podrzucić parę linków mojej stronie. I rozumiem, że jeden adres www.hortusogrody.pl powtórzony 10 razy to jeden link. Ale ....ogrody.pl/oferta to już traktowane jest jako osobny link, prawda? Bo jeśli nie, to jakby linkowanie z bloga mija się z celem.

Dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi.

Nie prawda - testowałem kilka razy i nie indeksowało.

Też testowałem - dałem link "nofollow" w stopce serwisu, do niezaindeksowanej strony i po 7 godzinach, była zaindeksowana łącznie z 23 podstronami.

No ale skoro mówisz, że też testowałeś kilka razy - bez skutku - to teraz zwątpiłem :blush:

Wrzucę na dniach nową stronkę, to sprawdzę jeszcze raz ;p

eblog.pl daje możliwość edycji szablonów, aczkolwiek opuścili się skandalicznie, nie dbają o serwis i krzaczki szlaczki są w kodowaniu części niezależnej od nas (itp., itd.), tak czy owak strony bloga się indeksują.

Murzasichle noclegi - tanie, 10km do Zakopanego

Forum wielotematyczne

Sichle - szczegóły na PW

To zadam Wam-szpecom pytanie kolejne :)

Czy dobrze robię?

https://papierowyogrod.blogspot.com/

chodzi mi o linkowanie z różnych blogów (założonych mam na razie 3) na różnych serwisach oferujących blog z mozliwością edycji kodu.

Czy tak jest dobrze?

Ponawiam pytanie z poprzedniego posta.

Czy takie linkowanie jak na tych blogach ma jakiś wpływ na pozycję strony?

https://papierowyogrod.blogspot.com/

https://mojogrodek.blog.com/

nie ustawiam w nich żadnych atrybutów. Są to po prostu gołe linki z odpowiednim anchorem.

Prosta odpowiedź: tam, gdzie nie ma atrybutu nofollow linki się liczą, czyli pomagają w pozycjonowaniu.

Z tego, co widziałem:

na https://mojogrodek.blog.com/ - wszystkie linki dofollow

na https://papierowyogrod.blogspot.com/ masz chyba 1 link dofollow, reszta chyba nofollow.

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności