Skocz do zawartości

RSS obcina wpisy

vtvs

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba czegoś nie zrozumiałem. W takim razie po co w konfiguracji WP mamy do wyboru opcje

W kanałach nowości wyświetlaj
-całą treść
-wypisy

?

Oprócz tego na stronie w wersji FeedBurner'owej (nie wiem jak to inaczej określić - nie w wersji XML) - https://feeds2.feedburner.com/Youngmoneypl , wyświetla całe wpisy. Ponadto problem nie występuje w IE.

EDIT: OK, to jak mogę go przerobić by kanał wyświetlał całość?

Hmm, no raczej nie. Kiedy wyświetlam w Firefoksie inne kanały na feedburner, niektóre mają całe wpisy. Na moim akurat są tylko fragmenty, więc nie wiem, czy to bezpośrednia wina przeglądarki. Znalazłem w internecie podobne przypadki, ale bez rozwiązania problemu.

wp-includes/feed-rss2.php

<description><![CDATA[<?php the_excerpt_rss() ?>]]></description>

wp-includes/feed-atom.php:

<summary type="<?php html_type_rss(); ?>"><![CDATA[<?php the_excerpt_rss(); ?>]]></summary>

Jak zmienisz the_excerpt_rss() na the_content() to opisem stanie się cała treść.

Ale pełna treść też jest w RSS-ie (zobacz źródło), tylko podgląd kanału w Firefoksie go nie wyświetla.

Ok, pomogło. Tylko jeszcze taki problem. Chciałbym, żeby wyświetlały się reklamy AdSense pod każdym wpisem, tak jak to widać na stronie kanału w wersji feedburnera. Kiedy otworzymy wersję XML, reklam ni ma. Ogólnie chodzi mi o taki efekt (wersja XML). Jak to zrobić?

Nie wiem jak działa AdSense dla RSS, bo mi zablokowali konto 5 lat temu, ale może trzeba usunąć długą treść tzn.

RSS2:

<?php if ( strlen( $post->post_content ) > 0 ) : ?>
			<content:encoded><![CDATA[<?php the_content_feed('rss2') ?>]]></content:encoded>
	<?php else : ?>
			<content:encoded><![CDATA[<?php the_excerpt_rss() ?>]]></content:encoded>
	<?php endif; ?>

Atom:

<?php if ( !get_option('rss_use_excerpt') ) : ?>
			<content type="<?php html_type_rss(); ?>" xml:base="<?php the_permalink_rss() ?>"><![CDATA[<?php the_content_feed('atom') ?>]]></content>
<?php endif; ?>

i wtedy zacznie dodawać do description. Ale jak ten AdSense to plugin wordpressowy, to powinien działać ze zwykłym the_content_feed.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności