Skocz do zawartości

Jak promować serwis społecznościowy?

G.Krawczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym pytaniem zwrócił się do mnie kolega, który chce promować swój sklep z artykułami dla młodzieży za pomocą serwisu społecznościowego i zastanawiam się czy aby na pewno pozycjonowanie tutaj cokolwiek da?

Czy moglibyście poradzić jakieś w miarę osiągalne sposoby wypromowania tego typu stron? Z góry dzięki.

Jeśli serwis będzie ciekawy sam powinien się promować po przez mechanizm marketingu wirusowego.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Kilka kont fikcyjnych i dodawać znajomych :)

Odradzam ;)

https://di.com.pl/news/30421,0,Zakladanie_k...rmatycznej.html

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Wielu to praktykuje. Można zawsze kupić reklamę, ale to już nie jest darmowe;).

Poza tym tam jest o zakłądaniu w sposób zautomatyzowany.

Jak założy konto miłośników tego sklepu to się nie przyczepią za pewne :).

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Tylko żeby wystąpił mechanizm marketingu wirusowego serwis powinien być przez jakiś czas w miarę intensywnie promowany na przykład za pomocą adsense. Dalej jak sama nazwa mówi reakcja zachodzi już samoistnie. Dobrze też jak by serwis miał mechanizm typu "polec znajomemu" gdzie user mógł by wysłać takie powiadomienie do znajomego.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pandha - nie można organizować losowań ot tak po prostu. Potrzebna jest zgoda MF bodajże, do tego nad przebiegiem losowania musi czuwać specjalnie powołana komisja.

Można za to zrobić konkurs typu: 10 pierwszych osób każdej godziny dostaje nagrody. Innymi słowy w konkursie nie może być czynnika losowego.

do tego nad przebiegiem losowania musi czuwać specjalnie powołana komisja.
IMHO można by to obejść posiłkując się toto lotkiem :) Zainteresowaniu userzy wybierają jedną liczbę i jak ona zostanie wylosowana w totku dostają nagrodę od serwisu ;)

do tego nad przebiegiem losowania musi czuwać specjalnie powołana komisja.
IMHO można by to obejść posiłkując się toto lotkiem :) Zainteresowaniu userzy wybierają jedną liczbę i jak ona zostanie wylosowana w totku dostają nagrodę od serwisu ;)

Ciekawa myśl, naprawdę ciekawa.

Jak dla mnie to mailing i kampania adwords ewentualnie jakies banery na stronach z ruchem... pozycjonowanie ? ja wiem ? i pod jakie frazy miałbys pozycjonowac...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności