Skocz do zawartości

Niepoważny partner do interesów...

KNS

Rekomendowane odpowiedzi

A co do sprawy sądowej to tak , umowę macie nie, ty masz działalność gospodarcza i wystawiłeś mu fakturę nie wiec jeszcze Ciebie mogą oskarżyć o prace na czarno:)

Przepraszam, ale nie bardzo rozumiem. Jezeli on ma dzialalnosc gospodarcza i wystawil mu FV, to w jaki sposob mozna go oskarzyc o prace na czarno?

Druga rzecz - swodoba ksztaltowania umow, dotyczy takze uzgodnien zawartych USTNIE. Czyli nie ma obowiazku jej spisywania. W tym, ze w takiej sytuacji trudniej jest ja w sadzie udowodnic. Niemniej z tego co KNS wczesniej napisal - to zawarli oni umowe poprzez internet. KNS napisal, ze szczegoly uzgadniali oni poprzez GG. No wiec ma on NIEZBITY dowod na zawarcie umowy, poniewaz jest to zapisane w logach jego komunikatora GG (przynajmniej powinno byc). Jezeli tak - to kolego KNS, wydrukuj tresc Waszych rozmow prowadzonych przez GG z tym Panem a dotyczacych przedmiotu zawarcia umowy, natomiast plik archiwum GG nagraj na plyte CD, aby w razie czego biegli mogli ja porownac z tym co wydrukowales i zalaczyles jako sadowy Wniosek Dowodowy (WD).

Zaznaczam, ze piszac wyzej o bieglych napisalem nieco na wyrost. A to dlatego, ze sprawa ta kwalifikuje sie do trybu uproszczonego, a z tego co mi wiadomo - w tym trybie nie powoluje sie bieglych. Niemniej pozwany moze wystapic aby sprawa odbyla sie w trybie zwyklym, a wtedy kazda ze stron moze zlozyc wniosek o powolanie bieglego.

Prosze mnie poprawic jezeli sie myle.

Przy okazji warto aby KNS przypomnial sobie czy przypadkiem nie wymieniali oni ze soba korespondencji e-mailowej. Jezeli tak, to JEST TO DOWOD, a byc moze takze i element umowy (zalezy co w tej ewentualnej korespondencji emailowej zostalo napisane), ktory rowniez moze i powinien zostac wykorzystany.

Co do KNS - to pytanie - czy podal Ci on dane na ktore ma byc wystawiona FV. Jezeli tak, to masz go na talerzu ;) Oczywiscie pod warunkiem, ze dane te sa prawdziwe.

Jest to sprawa kwalifikujaca sie do postepowania windykacyjnego. Byc moze takze do karnego z art 286 KK. Tylko nie wiem czy ta niewielka kwota wyludzenia nie sprawi problemow :/ No ale mozna z tej formy skorzystac po wygraniu procesu cywilnego.

Zaznaczam, ze nie jestem prawnikiem, ale sam jestem w podobnej sytuacji. Sprawa jest w sadzie. Stad moja wiedza wynikajaca z osobistego doswiadczenia.

Pozdrawiam

A co do sprawy sądowej to tak , umowę macie nie, ty masz działalność gospodarcza i wystawiłeś mu fakturę nie wiec jeszcze Ciebie mogą oskarżyć o prace na czarno:)

Ale głupoty piszesz mój przyjacielu. Umowę mają - TAK, bo przecież zawarli umowę (mimo że nie miała oficjalnej papierowej formy, to jest to nadal umowa), praca na czarno - NIE, przecież wszystko odbywało się legalnie - tyle, że zleceniodawca nie wywiązał się ze swojej części.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności