Skocz do zawartości

Google - szpieg

pavlus007

Rekomendowane odpowiedzi

Tu nawet nie chodzi o wtyczki, po co mają wiedzieć, gdzie się logujemy (SWL-e), jakich stron site sprawdzamy itp. Jestem pewien, że te informacje są wysyłane - wiadomo, że nie śledzą konkretnych osób bo tych danych sa miliardy wpisów dziennie ale jak będą chcieli, będą mieli każdego pozycjonera na talerzu :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Nie da się ukryć faktu, że Google gromadzi dane na temat wszystkich użytkowników.No i co z tego?

Te wszystkie teorie na temat analitics, adsense - jak dla mnie to zabawne - nie wierzę po prostu w to, że obecny algorytm Google, jest zsynchronizowany z wynikami Analitcsa oraz innymi skryptami G. które umieszczamy na swoich stronach.

Wydaje mi się, że ekipa Google ma obecnie znacznie ważniejsze i bardziej dochodowe rzeczy na głowie, niż próby utrudniania życia nam, zwykłym użytkownikom.

Pewnie obserwują niektóre strony, ale to takie które generują największy ruch w kraju.Dla pozostałych szarych użytkowników, nie mają zwyczajnie czasu, ani tym bardziej chęci - no bo po co.

Panowie, nie popadajmy w paranoję ;]

seo quake, colorZilla, FireBug i jeszcze kilka

colorZilla raczej nieużyteczne,

FireBug - uważam że natualny mechanizm Chrome działa lepiej

seo quake faktycznie przydatny, ale jak po prawej stronie okna dochodzą linki sponsorowane to robi się tłok...

colorZilla raczej nieużyteczne,

pozycjoner w 90% to również: programista, grafik, project manager :dirol:, administrator serwera, copywrighter, telemarketer, księgowy

FireBug - uważam że natualny mechanizm Chrome działa lepiej

Przypomina mi to dyskusje linux - windows . Każdy potrzebuje co innego. Jak używasz chrome i pozycjonujesz strony to ok, gratulacje.

W zależności od potrzeb ktoś może nawet korzystać z Opery.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

nie chodzi mi o kłótnie,

bardziej chodzi mi o to że nie ma uzasadnienia merytorycznego na korzystanie z firefoxa, jak ktoś wcześniej zauważył, że tylko firefox ma wbudowane narzędzia i wtyczki, a tutaj okazuje się że wszystkie wtyczki i dodatki mają odpowiedniki w Chrome,

FireBud instalujesz dodatek, musisz go znaleźć wiedzieć jak się nazywa, a tutaj jest od razu mechanizm zbadaj element

seoQuake też jest w google ghrome

Może coś w tym być, z tym szpiegowaniem. Ostatnio dodałem ok. 8 miesięczną stronkę do Analyticsa. Generalnie unikam narzędzi Googla, ale ponieważ strona cieszyła się sporą ilością odsłon, coś mnie podkusiło, żeby zobaczyć z jakich fraz jest główny ruch na stronie. Po ok. 3 tygodniach od dodania domena zniknęła z indeksu jak kamfora (prawdopodobnie ban - bo nie mogę jej zaindeksować ponownie). A podkreślam, że swój wiek już miała, ponadto ponad 1000 podstron i sporo linków z zewnątrz. Mówiąc szczerze, chociaż treść była unikalna i w miarę logiczna, można ją było na siłę zakwalifikować jako stronę zrobioną pod reklamy. Przypadek?

W każdym razie na pewno dane z narzędzi są zbierane do monitorowania zachowań internautów, w celach marketingowych, do opracowywania algorytmów, itp. Inne firmy za takie badania płacą ogromne pieniądze, Google to ma za friko.

Jedna jaskółka wiosny nie czyni , to że google zablokowało jedną stronę cóż można powiedzieć jak za mało danych ?

Zrób 10,100 albo wiecej stron, podziel na połowę jedną grupę traktuj tak drugą inaczej wtedy można coś tam wywnioskować.

Co do chrome i szpiegowania to zawsze można używać

https://www.srware.net/en/software_srware_iron_download.php

Kilku Niemców usiadło wycięło "szpiegowskie" fragmenty z chrome i jak ktoś nie che używać produktów google to może używać tego samego tylko inaczej nazwanego i bez extra szpiegowania.

@zamulek - O gustach się nie dyskutuje , gusta się ma

Ale żeby snuć teorie spiskowe

"Google nie jest instytucją charytatywną i skoro wypuszcza darmowe produkty, to całkiem prawdopodobne, ze korzysta z informacji (niechby i czysto statystycnzie) dzięki nim pozyskanym" - czy taka opinia jest bardzo spiskowa?

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności