Skocz do zawartości

Jak skutecznie wykorzystać domenę generyczną?

karolak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

to mój pierwszy post, do tej pory tylko czerpałem informacje z tego forum, aż postanowaiłem zasięgnąć porady.

Problem dotyczny najoptymalniejszego wykorzystania domeny generycznej.

Posiadam 2 domeny w stylu:

1) www.nazwafirmy.pl

2) www.slowokluczowe.eu

W koncie google zgłosiłem www.nazwafirmy.pl, dodałem mapy strony itp itd.

Domene www.slowokluczowe.eu najzwyczajniej w świecie podpiąłem pod www.nazwafirmy.pl, ale w koncie google nic o tym nie wspominałem.

Poczytałem, że nie grozi za takie cos ban od google (duplicate content)

Ostatnio zauważyłem, że w wyszukiwarce google strona www.slowokluczowe.eu jest czasem wyżej w wynikach od nazwafirmy.pl

(Sprawdziłem też, że pomimo ze nie zglaszalem domeny slowokluczowe.eu, to wejscie przez nią na moją stronę, uwzględniane jest normalnie w GA dla domeny nazwafirmy.pl)

No ale do rzeczy. Pytanie brzmi, czy to jest najlepsze wykorzystanie domeny generycznej?

i co najlepiej robić:

A) Zostawić jak jest i pozycjonować www.nazwafirmy.pl

:) Zostawić jak jest i pozycjonować www.slowokluczowe.eu

C) Zostawić jak jest i pozycjonować obie domeny

A może:

D) Stworzyć nową inną stronę pod slowokluczowe.eu (na innym serwerze/IP) , np opartej na wordpress, zasysać automatycznie troche contentu z nazwafirmy.pl, powrzucać troche anchorów z linkiem do nazwafirmy.pl, i pozycjonować stronę slowokluczowe.eu

w przypadku D, zastanawia mnie czy specjalnie dla tej strony stworzyc nowe konto w google? w koncu znajac ich przebieglosc, pomimo tego ze strony sa na 2 roznych serwerach, o roznym IP

to plik weryfikacji bedzie mial te same numery i google uzna ze to wałek jest:)

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.

EDIT: Nie wiem dlaczego szanowyny moderator przeniósł ten temat do działu dla początkujących. To, że jest to mój pierwszy post nie znaczy, że jestm początkujący.

- Czy mój temat wniesie coś nowego do SEO? na pewno bo nie znalazłem jeszcze tematu o domenach genrycznych na tym forum

- A czy tematy które obecnie wiszą wdziale "pozycjonowanie i optymalizacja" pt: Linkowanie do głównej strony ze stron o niskim PR oraz Potrzebuje konstruktywnej krytyki wnoszą coś nowego?? - NIC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności