Skocz do zawartości

Pozyskanie klienta dla seo

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Różnego rodzaju targi tematyczne.Np. targi budowlane itp..Zagadujesz do osób, które prezentują własne firmy w trakcie, na temat marketingu w internecie.Czy mają własną stronę internetową i jak wygląda ich sytuacja, w wyszukiwarkach internetowych.

Gazety lokalne - szukasz firm, które się reklamują.Sprawdzasz jak wygląda ich strona oraz pozycja w wyszukiwarkach.Potem wiadomo, jeżeli nie mają pozycjonowanej strony, to dzwonisz do nich i uświadamiasz, jak istotna jest widoczność poważnej firmy w internecie oraz przestawiasz im swoją ofertę.

Sam wystawiasz reklamę w gazetach lokalnych.

Znajomy, znajomego, który ma innego znajomego.

Inne lokalne źródła, w których widać, że dana firma prowadzi reklamę.

Del cytat

Ten sposób jest dobry ale firmy które prezentują się na targach nie wezmą nikogo bez firmy a nawet bez marki i doświadczenia.

Pierwszego klienta zawsze pozyskać jest ciężko mogę podać na naszym przykładzie pierwszego klienta na pozycjonowanie dostaliśmy po pół roku istnienia firmy... Teraz jest ich tyle ze nie nadążamy pracować. A pierwszego klienta trzeba jakoś zdobyć najlepszy sposób zgłaszać atrakcyjne wyceny dla osób ogłaszających sie na tym forum.

na pewno masz znajomych w swoim mieście którzy mają jakąś tam stronę internetową. Zaproponuj im pozycjonowanie. I tak jak napisano wyżej znajomi powiedzą znajomym, a tamci znajomi znajomym itd. Efekt lawinowy, a ty się pos*asz z nawału pracy :)

Nie wiem ja tam uważam, że jak znasz się na rzeczy to nie masz problemu z klientami. Sam nigdy problemu z nimi nie miałem i prawdę mówiąc czasem mam ich więcej niż mocy przerobowych więc to co Ci mogę doradzić to powiedz znajomym co mają własne biznesy czym się zajmujesz i jak mogą na tym skorzystać, będziesz miał potem klientów z polecenia jak dasz im to czego oczekują.

Dużo lepsze niż molestowanie klientów przez telefon i tłumaczenie im czemu mają skorzystać z pozycjonowania u ciebie, a nie u konkurencji jak to robią obecnie. Tak robi wielu niby pozycjonerów i powiem że jest to irytujące jak Ci klienci mówią, że mają takie telefony i mimo że są z naszych usług zadowoleni to konkurencja oferuje im pozycjonowanie taniej gdyż liczy na to że ty odwaliłeś całą robotę i poniosłeś koszty a oni przejma gotowego i zadowolonego klienta.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Niezbyt dobry sposób, chyba, że dla młodych na utrzymaniu rodziców, którzy nie muszą utrzymać siebie, firmy czy ew. żony z dzieckiem :dirol:

No to prawda ale wątpie żeby nasz chciał się utrzymać z pozycjonowania nie wiedząc jak zdobyć klientów:) żeby utrzymać firmę i zapleczę to przy dobrej kalkulacji klient który wyłoży 1500zł miesięcznie(no lub kliku klientów) to są takie koszta które trzeba co miesiąc liczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności