Skocz do zawartości

Zadbane katalogi

Sezuza

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele już było pytań o dobre katalogi. Ja chcę zapytać inaczej - pod kątem skryptu.

Jasne, że SEOKatalog i Indexu to płatne skrypty, więc można domniemywać, że ich właściciele bardziej zadbają o swoje katalogi.

Czy FreeGlobes można też tutaj podciągnąć? Wprawdzie nie jest płatny, ale wymaga, z tego co widzę, "myślenia" przy modyfikacji, więc...

Coś jeszcze warto "ująć jako dobre"?

Prosze nie pisać, że qlweb :) - jest kilka rodzynków, ale to wyjątki, które nie czynią reguły. Podobnie jak webmini.

Mi chodzi o skrypt, który nie służy co zdobywania punktów pod systemy - bo taki prędzej czy póxniej upadnie...

Każdy skrypt może służyć do zdobywanie punktów z SWL. Skrypt nie ma nic wspólnego z zadbaniem katalogu, to zależy od jego właściciela. Zrówno qlweb, seokatalog, indexu, czy jakikolwiek inny w dobrych rękach potrafi czynić cuda.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

nie upadnie. są katy IU/SEOKi z zainstalwoanymi SWLami i mają ... się swietnie :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Holee, zgred - tak, macie rację.

Mi chodziło w pytaniu o skrypt, który jest "przeważnie" używany do generowania katalogów o dobrej treści, a nie do stawiania kolejnego zaplecza pod punkty.

Np. webmini są nastawione tylko na punkty i moim zdaniem nie można ich zaliczyć do grupy katalogów stawianych z naciskiem na jakość.

Przeglądam listę MARa i jest tak trochę skryptów, z których te przeze mnie wymienione w pytaniu są moim zdaniem warte uwagi. Chciałby poznać Wasze zdanie.

Chciałbym podzielić sobie te skrypty na 3 grupy:

1) "przeważnie" zadbane - seoki, indexu - tu - przynajmniej na chwilę obecną, warto dodać

2) warte uwagi - freeglobes

3) rozważyć - przejrzeć i wybrać rodzynki = ?

4) tylko pod punkty - webmini, qlweb

Oczywiście, jak napisał holee, w 4) znajdą się też rodzynki. Jednak grupę 4) chcę zostawić sobie na koniec.

Kolejny temat w tym stylu ..

No właśnie, że nie :D.

Ja nie pytam, jak inni w podobnych wątkach o katalogi, tylko o skrypty.

Jest rzeczą oczywistą, że jak trzeba się przyłożyć, to jest rzeczą domyślną, że taki katalog szybko nie poleci.

Poza tym - są skrypty generowane automatycznie, z nieunikalnymi wpisami w x-katalogach.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że i qlweb może być dobry - to pewne.

Zależy mi na wskazaniu, napiszę to może inaczej - skryptów, na których jest dużo wartościowych katalogów. Dlatego qlweb i webmini odrzuciłem, bo rodzynki tam są, ale większość jest taka soboe

Bo FG to nie katalog typu wgraj i zapomnij. Ktoś kto nie chce sam tracić czasu na poprawianie go, powinien sobie kupic pudełkowe rozwiązanie z supportem. Im bardziej zgłębiałem się w FG tym więcej niedociągnięć było widocznych, dziś mogę powiedzieć że katalogu z kilkoma tysiącami wpisów, bez modyfikacji nie ma sensu stawiać na tym skrypcie jeżeli nie umie się go samemu zmodyfikować. Proste rzeczy typu brak "paginacji" w niektórych momentach itp. itd. dla zwykłego usera będą przeszkodą nie do ominięcia.

...

Ja używam teraz PHPLD - całkiem sympatyczny jednak płatny(możliwa jest również wersja darmowa i zripowana :-) ). Kiedyś używałem CnCat - również płatny. O ile PHPLD polecam (łatwość moderacji w nowszych wersjach i mnogość opcji) tak CNCat odradzam stanowczo - wszystkie pliki zakodowane ;-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Pokaz wiec darmowy skrypt ktory ma takie opcje [...]
Otwarty mini. Oczywiście z modyfikacjami jakie zrobił np. melma. Opis miniacza "Melmy". Ten nie jest darmowy [...]

:(

A wracając do tematu - u mnie przy katalogowaniu ręcznym liczą się: INDEXU, SEOKatalog, freeglobes (zmodyfikowane), autorskie, Arfoo

Reszte leci się automatem na samym końcu.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności