Skocz do zawartości

Zadbane katalogi

Sezuza

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele już było pytań o dobre katalogi. Ja chcę zapytać inaczej - pod kątem skryptu.

Jasne, że SEOKatalog i Indexu to płatne skrypty, więc można domniemywać, że ich właściciele bardziej zadbają o swoje katalogi.

Czy FreeGlobes można też tutaj podciągnąć? Wprawdzie nie jest płatny, ale wymaga, z tego co widzę, "myślenia" przy modyfikacji, więc...

Coś jeszcze warto "ująć jako dobre"?

Prosze nie pisać, że qlweb :) - jest kilka rodzynków, ale to wyjątki, które nie czynią reguły. Podobnie jak webmini.

Mi chodzi o skrypt, który nie służy co zdobywania punktów pod systemy - bo taki prędzej czy póxniej upadnie...

Każdy skrypt może służyć do zdobywanie punktów z SWL. Skrypt nie ma nic wspólnego z zadbaniem katalogu, to zależy od jego właściciela. Zrówno qlweb, seokatalog, indexu, czy jakikolwiek inny w dobrych rękach potrafi czynić cuda.

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

nie upadnie. są katy IU/SEOKi z zainstalwoanymi SWLami i mają ... się swietnie :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Holee, zgred - tak, macie rację.

Mi chodziło w pytaniu o skrypt, który jest "przeważnie" używany do generowania katalogów o dobrej treści, a nie do stawiania kolejnego zaplecza pod punkty.

Np. webmini są nastawione tylko na punkty i moim zdaniem nie można ich zaliczyć do grupy katalogów stawianych z naciskiem na jakość.

Przeglądam listę MARa i jest tak trochę skryptów, z których te przeze mnie wymienione w pytaniu są moim zdaniem warte uwagi. Chciałby poznać Wasze zdanie.

Chciałbym podzielić sobie te skrypty na 3 grupy:

1) "przeważnie" zadbane - seoki, indexu - tu - przynajmniej na chwilę obecną, warto dodać

2) warte uwagi - freeglobes

3) rozważyć - przejrzeć i wybrać rodzynki = ?

4) tylko pod punkty - webmini, qlweb

Oczywiście, jak napisał holee, w 4) znajdą się też rodzynki. Jednak grupę 4) chcę zostawić sobie na koniec.

Kolejny temat w tym stylu ..

No właśnie, że nie :D.

Ja nie pytam, jak inni w podobnych wątkach o katalogi, tylko o skrypty.

Jest rzeczą oczywistą, że jak trzeba się przyłożyć, to jest rzeczą domyślną, że taki katalog szybko nie poleci.

Poza tym - są skrypty generowane automatycznie, z nieunikalnymi wpisami w x-katalogach.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że i qlweb może być dobry - to pewne.

Zależy mi na wskazaniu, napiszę to może inaczej - skryptów, na których jest dużo wartościowych katalogów. Dlatego qlweb i webmini odrzuciłem, bo rodzynki tam są, ale większość jest taka soboe

Freeglobles'y zabija Publiker, bez skutecznego przed nim zabezpieczenia katalogi zostają zasypane spamem, do tego stopnia, że gdy ilość wpisów przewyższa jakiś poziom nie można nawet wejść w zakładkę do ich moderowania :(:dirol:

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Bo FG to nie katalog typu wgraj i zapomnij. Ktoś kto nie chce sam tracić czasu na poprawianie go, powinien sobie kupic pudełkowe rozwiązanie z supportem. Im bardziej zgłębiałem się w FG tym więcej niedociągnięć było widocznych, dziś mogę powiedzieć że katalogu z kilkoma tysiącami wpisów, bez modyfikacji nie ma sensu stawiać na tym skrypcie jeżeli nie umie się go samemu zmodyfikować. Proste rzeczy typu brak "paginacji" w niektórych momentach itp. itd. dla zwykłego usera będą przeszkodą nie do ominięcia.

...

Ja używam teraz PHPLD - całkiem sympatyczny jednak płatny(możliwa jest również wersja darmowa i zripowana :-) ). Kiedyś używałem CnCat - również płatny. O ile PHPLD polecam (łatwość moderacji w nowszych wersjach i mnogość opcji) tak CNCat odradzam stanowczo - wszystkie pliki zakodowane ;-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

Pokaz wiec darmowy skrypt ktory ma takie opcje [...]
Otwarty mini. Oczywiście z modyfikacjami jakie zrobił np. melma. Opis miniacza "Melmy". Ten nie jest darmowy [...]

:(

A wracając do tematu - u mnie przy katalogowaniu ręcznym liczą się: INDEXU, SEOKatalog, freeglobes (zmodyfikowane), autorskie, Arfoo

Reszte leci się automatem na samym końcu.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności