Skocz do zawartości

Frazy w anchor tekst a pozycjonowanie w google

bojanvuk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Naszła mnie ostatnia taka oto wątpliwość. Załóżmy, że zależy mi szczególnie na pozycji na frazę "jabłko".

Czy jeśli daje linki z frazą "zielone jabłko" to wzmacniam też pozycję na frazę "jabłko"?

Jeśli tak, to czy to wzmocnienie jest zauważalne, tj. opłaca się dawać teksty typu "zielone jabłko", czy "duże zielone jabłko"? Czy może powinienem się skupić na "jabłko" , "jabłko", "jabłko" i tak 500 razy :D.

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Dając jako anchory "zielone jabłko" wzmacniasz pozycję na "jabłko".

Dając wszędzie same "jabłko" wprowadzasz serwis w niechybny filtr na dane słowo kluczowe w tym wypadku "jabłko".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oprócz tego zwykle pojedyncze słowa są trudnymi frazami do wypozycjonowania, dlatego łatwiej zacząć od fraz 2 lub 3 wyrazowych, żeby ewentualnie po jakimś czasie przejść do pojedynczych.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Dając jako anchory "zielone jabłko" wzmacniasz pozycję na "jabłko".

Dając wszędzie same "jabłko" wprowadzasz serwis w niechybny filtr na dane słowo kluczowe w tym wypadku "jabłko".

I tu się nie zgodze, linkując anchor "zielone jabłko" wzmacniasz stronę i zapobiegasz filtrowi ale NIE pozycjonuje to frazy "jabłko" nawet jeżeli linkujesz "jabłko" i "jabłka" dla google sa to 2 różne nie zależne frazy.

I tu się nie zgodze, linkując anchor "zielone jabłko" wzmacniasz stronę i zapobiegasz filtrowi ale NIE pozycjonuje to frazy "jabłko" nawet jeżeli linkujesz "jabłko" i "jabłka" dla google sa to 2 różne nie zależne frazy.

"Jabłko" i "jabłka" rozumiem, choć też moim zdaniem jabłka wpływa na jabłko. (wniosek na podstawie tego jak pogrubiane są wyrazy w wynikach wyszukiwania, przy frazie "zielone jabłko" jest też podświetlane "zielonym jabłkiem").

Czy ktoś wie czy "zielone jabłko" pozycjonuje "jabłko"?

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

bojanvuk@Czy ktoś wie czy "zielone jabłko" pozycjonuje "jabłko"?

Dokładnie tak jest!

NetBusters Group @linkujesz "jabłko" i "jabłka" dla google sa to 2 różne nie zależne frazy.

Jesteś Kolego w wielkim błędzie, a to są podstawy pozycjonowania :D

---

Przykład z mojej sygnatury:

Oto oferty

oferty dobrych stron

oferty dobrych

Według ciebie to niezależne frazy :P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

I tak tez jest wpisując w google każde wyszukanie to inna fraza, mogę się zgodzić ze coś tam daje ale na pewno nie moc. W sumie taka dyskusja niema sensu bo już nie raz dyskutowaliśmy na inne tematy i ja mam swoje zdanie ty swoje wolność słowa.

@mogę się zgodzić ze coś tam daje ale na pewno nie moc.

Wiec się zastanów co daje jak nie "moc" :D

Gdyby mechanizm google działał na zasadzie 1:1 [czyli takiej jak Piszesz] już dawno ich wyszukiwarka przeszła by do historii :P...

Ale mniejsze z tym skoro "ja mam swoje zdanie ty swoje wolność słowa."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności