Skocz do zawartości

Przyjazny link

immy

Rekomendowane odpowiedzi

polecam domena.pl/tytuł bez żadnych przecinków i cyferek ew. domena/kategoria/tytuł zamiast"," używaj "-"

Czy numerki id artykułów, czy nazwa sekcji jest aż tak bardzo niepożądana?

mniej znaczy więcej

Jeżeli masz masę podstron w serwisie np: więcej niż 1k ( to zależy tylko i wyłącznie od możliwości hostingu jakim dysponujesz ) możesz spokojnie 'olać' id artykułów i wyszukiwać po stringach w bazie. Natomiast jeżeli ilość twoich artykułów, ofert itp rzeczy które będziesz prezentował użytkownikowi proponuje gdzieś na końcu linku zaszyć ID po którym będziesz wyciągał z bazy. Szukania po zmiennej typu int jest znacznie szybsze ( ale efekty widoczne przy dużych zbiorach ).

polecam domena.pl/tytuł bez żadnych przecinków i cyferek ew. domena/kategoria/tytuł zamiast"," używaj "-"

Czy numerki id artykułów, czy nazwa sekcji jest aż tak bardzo niepożądana?

Ja to robię tylko wtedy kiedy boję sie o powtarzalność tytułów: w przypadku mojej agencji dodaje do linków ID i nr - powiedzmy trafiaja mi sie dwie modelki o imienniach Anna - wtedy tytuł by sie duplował - tak problem załatwia różne ID

OK, to kolejne pytanie. :D

Mam już serwis z linkami z ID, teraz jeśli zechcę przebudować serwis na tą bardziej przyjazną strukturę, a linkowałem już serwis w katalogach itd.

Czy po zmianie, przekierowaniach 301, stracę pozycję w wyszukiwarce? Czy też może taka zmiana wyjdzie mi tylko na plus i nie mam się czym niepokoić?

pzdr,

immy

mniej znaczy więcej

ja na moje linki bez ID w linku pomagają tyle co witamina C na zapelenie płuc. Nie zaszkodzą ale też nie postawią na nogi odrazu.

Zobacz przykład: https://www.google.pl/search?hl=pl&q=pa...q=&gs_rfai=

Zwróć uwagę, że zarówno linki z id jak i bez id są w wynikach :D moim zdaniem dużo ważniejszy jest czas odpowiedzi serwera na zapytanie. Dlatego jeżeli masz małą stronę rób bez id, jeżeli to sklep, baza ogłoszeń itp stosuj ID.

Drugi sposób jest lepszy bo sugeruje google że podstrona leży na drugim poziomie zaraz za stroną głowną, a pierwszy sposób mówi że leży na 3cim poziomie za stroną główną. Podstrony wyżej w strukturze strony są bardziej wartościowe dla google

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności