Skocz do zawartości

Javascript - indeksowanie strony?

Karoleekk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż, nie będę owijał w bawełnę. Mam pewien problem.

Mam stronę, która jest już dość dobrze indeksowana w google, mam PR3 (łałłłł... :)) .

W czym problem? Chciałbym zrobić stronę, która będzie wykorzystywała "system" okienek w JavaScript.

Demo owych okienek można zobaczyć na https://www.11i.pl/ .

Przyszło mi jednak na myśl, że google może się na mnie obrazić, i zacząć "olewać" moje okienka.

Myślałem aby zrobić 2 strony. Jedną która będzie wykrywać useragenta google, druga - dla wszystkich. Wydawało mi się to dość dobrym rozwiązaniem, lecz jednak mi odmówiono owej metody...

Kolejnym pomysłem było umieszczenie linków do 2-giej wersji strony w tagach <noscript>[...]</noscript> . Nie wiem jak na to zareaguje google.

Wtedy zaś z 2-giej wersji strony byłoby jakieś prze-kierunkowanie na pierwszą, czy coś. Kwestia paru linijek kodu.

Pytanie do ludności tu zgromadzonej - co proponujecie na moim miejscu uczynić?

Jakieś pomysły, coś?

Pozdrawiam, Karol :)

Tego typu okienka, a właściwie ich kod tworzący jest osadzony w kodzie strony w tymczasowo niewidocznych divach wiec google się nie obrazi. Przynajmniej tak powinno być zrobione.

Co innego jak będziesz stosował metody cloakingu i dla usera udostępniał inną stronę i inną dla żądań botów goggle.

---

Strona https://www.11i.pl/ jest pod kątem seo optymalizacji bardzo źle zaprojektowana z uwagi na brak zawartości tekstowych w kodzie i elementów HTML formatujących treści = czyli odpowiedzialnych za wygląd dla userów.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie działa dobrze dla bota

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pisałem już jak powinny być osadzone prawidłowo takie okienka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności