Skocz do zawartości

Filtr na podstrony za nagły przyrost linków?

jacekkurek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam mały problem. Otóż wszystkie moje podstrony spadły w wynikach wyszukiwania, najprawdopodobniej za nagły przyrost linków do podstron z programu partnerskiego. Wcześniej wpisując w google np. "mydło w płynie sklep" pojawiałem się w wynikach na pierwszej stronie, obecnie pojawiam się na bardzo odległych pozycjach poza pierwszą 50. Dopiero wpisując całą treść title np:"mydło w płynie, sklep z mydłami, kup teraz" pojawia się moja strona w wynikach wyszukiwania. Strona główna nadal jest na takich pozycjach jak była wcześniej. Czy to jest filtr za nagły przyrost linków do podstron z Programu Partnerskiego? Czy wprowadzenie rel="nofollow" w linku oraz zgłoszenie po tej czynności w narzędziach google, że sprawa została naprawiona, powinno pomóc?

Z góry dziękuję za pomoc i ewentualne propozycje.

Ja dałbym stronie kilka tygodni na przystosowanie się. Jeżeli program partnerski będzie Ci się rozwijał i linków będzie ciągle przybywać googiel odwróci to działanie.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

lub ciagle linkowac za pomoca SWL, az google uwiezy ze to naruralny przrost ?

Personalizacja googlebota? Za pewne nie uwierzy - tzn. wiem skąd wziąłeś tą teorię - bo się takie kiedyś pojawiały (z tym, że dotyczyły zazwyczaj zwykłego, dalszego linkowania) - ale to czyste domysły i fantazy :). Z filtrami to jest tak, że nigdy do końca nie wiadomo za co i nigdy nie wiadomo, dzięki czemu wyszedł. Jest tyle filtrów, że trudno się domyślić.

To nie musi być koniecznie filtr - teraz są duże zmiany site - skoki - podstony mogły też trafić do teraźniejszego odpowiednika suplementu, po zintegrowaniu obydwu indeksów strony z SI też się pojawiają w wynikach, ale daleko. Tylko czekać pozostaje i zdobywać wartościowe linki...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Też miałem kiedyś taką akcję z moją stroną. Kiedyś wykupiłem na jakimś forum linki na każdej podstronie (w sumie liczyło się w tysiącach).

Przeliczyłem się (myślałem, że moja strona już jest wystarczająco mocna) i wyrzucono mnie z wyników wyszukiwania. Gdy już się pogodziłem z zaistniałą sytuacją, powróciłem na szczyty ;)

Pisać do google nie wiem czy jest sens w takiej sytuacji, bo to jakby takie pisanie do samego Pana Boga...

logo.pngOdwiedź forum o skuterach - dla właścicieli jednośladowców.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności