Skocz do zawartości

Binlayer.com ew. Bin-layer.de

Rekomendowane odpowiedzi

waito byłem na Twojej stronie - faktycznie się nie wyświetlają. U mnie też jest w kratkę, jestem w binlayerze od kilku dni i widziałem ze 2 razy swoją reklamę (www.skarbmamy.pl). Nie wiem od czego to zależy. Na razie się w to wgryzam... binlayera mam jeszcze na innej stronie z PR0 - tam wcale reklamy się nie wyświetlają, chociaż stronka klepnięta. Być może niski PR ma znaczenie.

Hicarian - info od rekruta :P moje zarobki dziennie to 0,14 EUR - kokosów ze mną nie zbijesz..... hehe

• Odpowiedzi 373
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

marstus, lekkie bzdury piszesz :P Co ma piernik do wiatraka [czyt. PR do sieci reklamowej z kodami w js] :P?

Moim zdaniem sieć warta uwagi szczególnie że reklamy wyświetlają się zwykle 1-2 razy na użytkownika więc nawet nie są aż tak bardzo uciążliwe ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

marstus, lekkie bzdury piszesz :P Co ma piernik do wiatraka [czyt. PR do sieci reklamowej z kodami w js] :)?

Moim zdaniem sieć warta uwagi szczególnie że reklamy wyświetlają się zwykle 1-2 razy na użytkownika więc nawet nie są aż tak bardzo uciążliwe :)

Sięc oczywiście, że warta uwagi.

Weź pod uwagę, że w JS bardzo prosto odczytać PR strony i brać to jako parametr dla kampanii. Ja jako reklamodawca, uzależniałbym stawkę od PR strony to chyba oczywiste.

to se policz człowieku a nie gadasz głupoty wychodzi 34 dni (o 2 się pomyliłem) jak bym nie wiedział co to są dni robocze

Najwyrazniej nie wiesz co to sa dni robocze. W tygodniu masz 5 dni roboczych (chyba ze wypadaja jakies swieta) to daje 7 tygodni oczekiwania. Dzisiaj masz koniec 6 tygodnia albo jak wolisz 30 dni od zgloszenia, a nie 34 jak to sobie wyliczyles. To ze w niektorych branzach ludzie zapierniczaja 7 dni w tygodniu to nie znaczy ze sa to dni robocze.

https://www.ebooki24.org - ebooki, audiobooki oraz kursy internetowe, płatne i darmowe.

Cytaty motywacyjne - https://cytaty.ebooki24.org

Weź pod uwagę, że w JS bardzo prosto odczytać PR strony i brać to jako parametr dla kampanii.

PR można odczytać i bez kodu js na stronie, więc do do mnie nie przemawia... :)

Ja jako reklamodawca, uzależniałbym stawkę od PR strony to chyba oczywiste.

No właśnie nie do końca... ponieważ w jakim celu reklamodawca ma uzależniać stawkę od PR strony? Jak wiadomo linki/banery itp w JS nie przenoszą "mocy" domeny... a sam PR przecież też nie odzwierciedla wartości serwisu (mogę mieć PR 5 i zawartość strony dość kiepską lub kiepskiej jakości ruch) dlatego ni za bardzo rozumiem po co mieli by zwracać na to uwagę.

Michał Kryński

Weź pod uwagę, że w JS bardzo prosto odczytać PR strony i brać to jako parametr dla kampanii.

PR można odczytać i bez kodu js na stronie, więc do do mnie nie przemawia... :D

Ja jako reklamodawca, uzależniałbym stawkę od PR strony to chyba oczywiste.

No właśnie nie do końca... ponieważ w jakim celu reklamodawca ma uzależniać stawkę od PR strony? Jak wiadomo linki/banery itp w JS nie przenoszą "mocy" domeny... a sam PR przecież też nie odzwierciedla wartości serwisu (mogę mieć PR 5 i zawartość strony dość kiepską lub kiepskiej jakości ruch) dlatego ni za bardzo rozumiem po co mieli by zwracać na to uwagę.

Mięliby zwracać uwagę z prostej przyczyny: stron z PR5 jest na świecie powiedzmy 1 mln a stron z PR0 jest 1 mld - to istotna różnica w modelu CPM

to tak jakbyś wywiesił billboard na pałacu kultury i sugerował, że powinien on kosztować tyle samo co reklama na przystanku PKP we Włoszczowej. Otóż tak nie jest.

Będę się upierał, że PR robi istotną różnicę w zarobkach na CPM - tak na pewno jest na CPMProfit.

marstus, trochę nie trafiony przykład, ponieważ to że strona ma PR5 nie musi wcale oznaczać że ma większy ruch niż strona z PR np 3... (a taka zależność jest pomiędzy pałacem kultury a Włoszczową) :)

Moim zdaniem istotnym czynnikiem w reklamach CPM już bardziej może być średni czas przez jaki użytkownik przegląda daną podstronę i ilość uu :)

No ale masz prawo do własnego zdania i je szanuje B)

Michał Kryński

Słusznie grykom. Pytanie powinno brzmieć:

Jako reklamodawca za jaką reklamę jesteś skłonny więcej zapłacić:

- na świeżo wymalowanej ścianie, z nowoczesnymi wzorami, które wszyscy doceniają,

- czy na obdrapanej ścianie z odpadającym tynkiem, na którą nikt nie patrzy

odnosząc do semantyki internetu:

- na stronie google.com PR10

- czy na poszukajmnienadrzewie.pl PR0

aby zadowolić również Mich@ła i jego teorię o uu, która bynajmniej nie jest bzdurna, jak on był nazwał mój wywód o PR.

- na stronie google.com PR10 (496 718 252 uu/dzień)

- czy na poszukajmnienadrzewie.pl PR0 (1 uu/dzień)

W przeciwieństwie do Ciebie nie robię nic, czego nie zabrania regulamin. Ale kto by go tam czytał, nie?

Chcesz merytorycznej dyskusji? Spoko.

odnosząc do semantyki internetu:

- na stronie google.com PR10

- czy na poszukajmnienadrzewie.pl PR0

Po co porównujesz największą wyszukiwarkę na świecie ze stroną, która nie istnieje? Chcesz pokazać, że ten PR jednak ma znaczenie, nie?

Popatrz - allegro ma PR6, strona gokinstudio.com też ma PR6. Czyli według Ciebie mają one taki sam ruch? Nie wydaje mi się.

Uzależniając stawkę od martwego czynnika, jakim jest PageRank po prostu robisz głupotę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności