Skocz do zawartości

Binlayer.com ew. Bin-layer.de

Rekomendowane odpowiedzi

Regulamin przeczytałem - ma 7 pkt, i żadnego z nich nie złamałem.

Widzę, że próbujemy wmówić komuś coś czego nie napisał... ale po co czytać jego wypowiedź od początku nie - przecież myślenie boli.

Napisałem tylko, że być może PR ma znaczenie.

Już śpieszę z wytłumaczeniem, zakłądając że nie cofniesz się w moich postach do pierwszego.

Mam Binlayera na dwóch stronach jedna ma PR3 druga ma PR0 - ruch podobny - na jednej wyświetlają się nawet na jednym IP dwa razy dziennie - na drugiej raz na kilka dni. Zasugerowałem szanownej społeczności, że być może PR ma tu znaczenie bo nie widzę innej opcji, co staram się wytłumaczyć poprzez znajdywanie analogii.

Na co jeden gość, że piszę bzdury a Ty, że gadam od rzeczy. Typowo polskie.

Widzę, że kompletnie mnie nie rozumiesz. Ja przecież nie uzależniałem ilości ruchu na stronie od PR, co próbujesz mi wmówić. I to cała Twoja merytoryczna dyskusja.

(obrażenie, wmówienie nie prawdy) - trąca polskim sejmem.

A propos martwego wskaźnika - spójrz na oferty linków i banerów na allegro - im większy PR tym droższy - ale co tam, przecież oni wszyscy się nie znają.

Widzę, że niektórzy użytkownicy tego forum są przytłoczeni przez swoje ego i nie potrafią rzeczowo pomóc i fachowo zabrać głos, że nie wspomnę o kulturze.

Jedyne "przyjazne" fora są niestety anglojęzyczne - wydaje się, że używany język nadaje kultury wypowiedziom. Smutne, ale prawdziwe.

• Odpowiedzi 373
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

marstus, wystarczy że sensownie umotywujesz swoje przypuszczenia ;) Dla mnie ona są bez zasadne, ale takie jest moje zdanie i tak jak mówiłem szanuje Twoje ;)

odnosząc do semantyki internetu:

- na stronie google.com PR10

- czy na poszukajmnienadrzewie.pl PR0

- na stronie google.com PR10 (496 718 252 uu/dzień)

- czy na poszukajmnienadrzewie.pl PR0 (1 uu/dzień)

Jednego nie rozumiem, czemu uzależniasz ruch od PR? Bo z tego przykładu właśnie to wynika... Tylko nie pisz że próbuje Ci coś wmówić ;)

Mam Binlayera na dwóch stronach jedna ma PR3 druga ma PR0 - ruch podobny - na jednej wyświetlają się nawet na jednym IP dwa razy dziennie - na drugiej raz na kilka dni.
Ruch podobny pod względem ilości odwiedzin czy ilości uu ? Tematyka stron jest taka sama?
A propos martwego wskaźnika - spójrz na oferty linków i banerów na allegro - im większy PR tym droższy - ale co tam, przecież oni wszyscy się nie znają.
Akurat jeżeli chodzi o linki na allegro to pojawia się kwestia wartości linku pod względem SEO i raczej nie można tego porównywać z reklamami CPM (linki wstawiane są w formie kodu html bezpośrednio na stronę, a reklamy CPM w kod js)...
Widzę, że niektórzy użytkownicy tego forum są przytłoczeni przez swoje ego i nie potrafią rzeczowo pomóc i fachowo zabrać głos, że nie wspomnę o kulturze.
Może problem należy poszukać również w "sobie" ? Swoją drogą kto Cię obraża? Forum jest po to aby dyskutować i wybacz ale nie wszyscy muszą mieć takie samo zdanie jak Ty.

Miłego wieczoru ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Jednego nie rozumiem, czemu uzależniasz ruch od PR?

Im wyższy PR, tym wyższa pozycja w google i więcej użytkowników trafia na stronę.

Zwiększenie ruchu to podstawowa zaleta, jaką niesie zwiększenie PR.

Przykład z linkami i banerami na allegro miał tylko uzmysłowić, że PR nie jest martwym wskaźnikiem. Zgadzam się, że tam głównie chodzi o zapewnienie bazy dla polepszenia SEO.

Im wyższy PR, tym wyższa pozycja w google i więcej użytkowników trafia na stronę.

Zwiększenie ruchu to podstawowa zaleta, jaką niesie zwiększenie PR.

Chyba naprawdę nie wiesz o czym mówisz. Pierwszy z brzegu przykład, fraza "katalog stron". Miejsce 2 katalogin.pl PR4. Miejsce 3 webwweb.pl PR5.

No i jak mi to wytłumaczysz?

PR nijak się ma do pozycji strony. Jeśli by tak było, to w tym momencie każdy pozycjoner kupowałby stare domeny z wysokim PR-em i robiłby na nich serwis pod mega-trudne frazy. A i tak potem PR by spadł i serwis by musiał polecieć w dół, ponieważ stracił PR.

Dlatego sorry, ale Twoje wypowiedzi pozbawione są sensu.

Bez urazy ale tym zdaniem właśnie pokazałeś że nie masz pojęcia o czym piszesz... ;) Wysoka pozycja nie musi się wcale wiązać z PR (PR może być jedynie efektem ubocznym pozycjonowania poprzez zbierania dobrych linków)... ;) Ale tak jak napisał grajek, jest dużo fraz pod którymi strony z niższym PR są wyżej w indeksie niż strony z wyższym PR.

[Edit]

Ja przecież nie uzależniałem ilości ruchu na stronie od PR, co próbujesz mi wmówić.

Chyba jednak uzależniasz... ;)

Michał Kryński

PR choć jest bardzo ważnym jest tylko jednym z wielu czynników powodujących wzrost pozycji w google.

I tak to od prostego rzucenia przypuszczenia na temat PR i jego znaczenia w kampaniach CPM, stałem się bezsensownym forumowiczem, którego wypowiedzi są bez sensu. Gratuluje kultury.

Na przyszłośc zapamiętajcie - żadne pytanie nie jest pozbawione sensu, głupie są tylko odpowiedzi - szczególnie nic nie wnoszące.

Dobrze, że podaliście swoje daty urodzenia w profilu - to wiele mi wytłumaczyło.

Szczypta wiedzy na temat PR google dla ignorantów:

https://www.google.com/corporate/tech.html

Omówienie technologii

Google wyróżnia się tym, że koncentruje swoje wysiłki na opracowywaniu „wyszukiwarki doskonałej”, którą współzałożyciel Google, Larry Page, zdefiniował jako „coś, co rozumie dokładnie, o co nam chodzi, i zwraca dokładnie to, czego chcemy”. Aby to osiągnąć, Google nieodmiennie stawia na innowacje i nie godzi się z ograniczeniami dotychczasowych modeli. Dzięki temu w Google opracowano własną infrastrukturę usługową oraz przełomową technologię PageRank™, która zmieniła sposób wyszukiwania informacji.

Twórcy Google od samego początku zdawali sobie sprawę z tego, że najszybsze dostarczanie najdokładniejszych wyników wymaga nowego rodzaju konfiguracji serwerów. Większość wyszukiwarek działała na kilku wielkich serwerach, które pracowały wolniej przy szczytowym obciążeniu. W Google natomiast, w celu szybkiego znalezienia odpowiedzi na każde pytanie, zastosowaliśmy połączone komputery. Innowacja ta opłaciła się, zapewniając krótsze czasy reakcji, większą skalowalność i mniejsze koszty. Pomysł ten kopiują teraz inni. Google tymczasem udoskonala swoje techniczne zaplecze, aby działało jeszcze wydajniej.

Oprogramowanie zastosowane w wyszukiwarce Google dokonuje serii równoczesnych obliczeń, które zajmują zaledwie ułamek sekundy. Tradycyjne wyszukiwarki w dużej mierze opierały swoje działanie na liczbie wystąpień wyrazu na stronach internetowych. Google za pomocą technologii PageRank™ bada całą strukturę linków stron internetowych i określa, które strony są najważniejsze. Następnie dokonuje analizy dopasowań hipertekstowych w celu stwierdzenia, które strony są istotne w przypadku danego wyszukiwania. Łącząc ogólną ważność i trafność w odniesieniu do zapytania, Google jest w stanie zaprezentować najważniejsze i najpewniejsze wyniki w pierwszej kolejności.

Technologia PageRank:PageRank dokonuje obiektywnej oceny ważności stron internetowych, rozwiązując równania z ponad 500 milionami zmiennych i 2 miliardami terminów. Zamiast zliczać bezpośrednie linki, PageRank interpretuje link ze strony A do strony B jako „głos” oddany na stronę B przez stronę A. W ten sposób PageRank ocenia ważność strony: na podstawie liczby oddanych na nią głosów.

PageRank uwzględnia również ważność stron oddających głos, ponieważ uznaje się, że głosy pewnych stron mają większą wartość, co zwiększa również wartość stron, na które „głosują”. Ważne strony uzyskują wyższe notowanie PageRank i są wyświetlane na początku listy wyników wyszukiwania. W celu określenia ważności strony technologia Google wykorzystuje całościowo informacyjne zasoby internetu. Ludzie nie wpływają na wyniki wyszukiwania ani nimi nie manipulują — dlatego użytkownicy darzą Google zaufaniem, uznając firmę za źródło obiektywnych informacji, nieskażone sprzedażą miejsc w rankingu.

Analiza dopasowań hipertekstowych:wyszukiwarka Google analizuje również zawartość stron. Zamiast jednak sczytywać po prostu tekst na stronie (którym wydawcy mogą manipulować przy użyciu metatagów), technologia Google analizuje pełną zawartość strony, z uwzględnieniem czcionek, sekcji i dokładnego położenia każdego słowa. Aby zapewnić trafne wyniki wyszukiwania, Google analizuje także zawartość sąsiednich stron internetowych.

A jak już poczytają, to niech się biorą za udzielanie fachowych rad i porad na forum.

AMEN

PR nijak się ma do pozycji strony. Jeśli by tak było, to w tym momencie każdy pozycjoner kupowałby stare domeny z wysokim PR-em i robiłby na nich serwis pod mega-trudne frazy. A i tak potem PR by spadł i serwis by musiał polecieć w dół, ponieważ stracił PR.

hehe to chyba sam se odpowiedziałeś dlaczego tak nie robią. ;)

Mozna spotkać takie domeny na alledrogo i o dziwo ludziska kupują.....

PR ma największy wpływ na pozycję w Goglu - po to został wymyślony. Tylko mnie nie atakujcie ;)

Ale do rzeczy, tydzień temu założyłem usługę binlayer.

Na razie wszystko działa. Chociaż mam zastrzeżenia do trafności reklam. Mam portal o piłce noznej a pojawiają mi się oferty typu travel.

A ilość uu nie ma idealnego przełożenia na odsłony w binlayer. Około 60% uu cyka mi odsłonę. Testuje dalej. Czy macie podobne współczynniki ?

Gratuluje kultury.

Ktoś Cię obraża? Chyba trochę przesadzasz...

marstus,

Ludzie nie wpływają na wyniki wyszukiwania ani nimi nie manipulują — dlatego użytkownicy darzą Google zaufaniem,

Wierzysz w to :)? A więc ja bym do takich informacji "oficjalnych" podchodził z lekkim dystansem...

W sumie przyznam Ci rację, ponieważ PR może mieć wpływ na pozycje (jako jeden z czynników, czy najważniejszy? Nie koniecznie...), jednak zauważ, że aby wygenerować jakiś sensowny ruch sam PR nie wystarczy. Zresztą możesz zrobić prosty test, kupujesz domenę dajesz kilka linków i ją zostawiasz (niech pojawi się naturalne linkowanie), po czym nowa domena pewnie dostanie PR 2-3 i zobacz czy będziesz miał z niej jakiś ruch pozwalający na zarabianiu w programach CPM.

Podsumowując, przy pozycjonowanych frazach PR nie będzie jedynie czynnikiem i nie będzie miał aż tak dużego wpływu na pozycję (co między innymi widać np na frazie "pozycjonowanie").

Dobrze, że podaliście swoje daty urodzenia w profilu - to wiele mi wytłumaczyło.

Oceniasz ludzi po dacie urodzenia :)? Miło... ;)

Nowy_Bin, u mnie jest podobnie, system wskazuje mniejszą ilość wyświetleń reklam niż ilość uu. A co do reklam to chyba jest to spowodowane tym iż jest ich dość mała ilość (pewnie mniej niż 10 reklamodawców) dla polskich stron, przez co serwują to co mają...

Michał Kryński

Bez urazy ale tym zdaniem właśnie pokazałeś że nie masz pojęcia o czym piszesz... :)

W sumie przyznam Ci rację, ponieważ PR może mieć wpływ na pozycje

Czyli jednak mam pojęcie o czym piszę czy nie ?? bo już się gubię.

Bezpodstawne zarzucanie komuś brak pojęcia, lub pisanie bzdur, to według mojej kultury i wychowania trochę obraźliwe stwierdzenie, ale pewnie tylko z moich kręgach. Tym bardziej, że się nie ma racji.

Młodzi mają inny język. Teraz obraźliwe jest jak ktoś komus nóż między żebra wciśnie i nie przeprosi. Cóż nigdy do tego nie przywyknę.

Także reasumując - nikt mnie nie obraził a nawet jak tak pomyślałem - faktycznie przesadziłem.

Piszac o Waszym wieku - nikogo nie oceniałem (kolejna insynuacja), zdałem sobie sprawę jedynie z tego, że mogliście jeszcze nie doczytać internetu do tego rozdziału, na którym jestem ja. Z czysto technicznego punktu widzenia, uświadomniłem sobie, że mieliście na to dwa razy mniej czasu.

Nie uzyskawszy odpowiedzi od szanownych współforumowiczów zasięgnąłem wiedzy u samego źródła.

PR nie ma znaczenia co do przychodów z binlayera.

Hello,

the page rank has absolutely no influence on your earnings.

----------

Mit freundlichen Grüßen / Sincerely yours

David Wagenleiter

BinLayer GmbH - Kundenbetreuung / Customer Care

-------------------------------

BinLayer GmbH

Bajuwarenring 12

82041 Oberhaching

GERMANY

Geschäftsführerin / CEO: Sabrina Saleh

Amtsgericht / Registergericht: München / Munich

(Municipal court / Register court)

Registernummer: HRB189124

(Company registration number)

USt.-Identifikationsnummer gemäß § 27 a Umsatzsteuergesetz: DE256002655

(Tax / VAT number)

Finanzamt: München / Munich

(Tax location)

FON: +49 (0)1805 / 501 30 40*

FAX: +49 (0)89 / 699 377 79 - 90

Mail: publisher@binlayer.com

Web: www.binlayer.com

Pozdrawiam i dociekam dalej dlaczego mam takie różnice w odsłonach adsów.

Na przyszłośc zapamiętajcie - żadne pytanie nie jest pozbawione sensu, głupie są tylko odpowiedzi - szczególnie nic nie wnoszące.

Jak na razie to nikt takich odpowiedzi nie napisał. A głupie pytania istnieją.

Fajnie, że oceniasz ludzi po wieku. Gratuluję podejścia :)

Co do ustaleń Googla - ne za bardzo ma się to do rzeczywistości. Ale skoro pozycjonujesz tylko tak jak Google pozwala, to oznacza, że nie dodajesz strony do katalogów, precli, nie blastujesz (!) czy nie wymieniasz się linkami. Oczywiście tylko optymalizacja.

Na tym forum już 80% użytkowników uważa PR za martwy wskaźnik. Ot tylko po to sobie zielony pasek nabijamy, żeby lepsze ceny za linki szły. I tyle.

Co do ustaleń Googla - ne za bardzo ma się to do rzeczywistości. Ale skoro pozycjonujesz tylko tak jak Google pozwala, to oznacza, że nie dodajesz strony do katalogów, precli, nie blastujesz (!) czy nie wymieniasz się linkami. Oczywiście tylko optymalizacja.

w tekście zacytowanym z google właśnie o tym piszą.

Google za pomocą technologii PageRank™ bada całą strukturę linków stron internetowych i określa, które strony są najważniejsze

Ale to pewnie młodzieńcze roztrzepanie, albo to, że nie wyboldowałem tego fragmentu.

RADA: przeczytaj całość i postaraj się zrozumieć, jeśli się nie uda - przeczytaj jeszcze raz....

Nikt nie patrzy już na zalecenia Google. Może za krótko w tym siedzisz, może czytałeś niewłaściwe podręczniki... Nie wiem.

W każdym razie wyślij PW do 10 osób na tym forum, a 8 przynajmniej powie Ci, że PR to tak naprawdę martwy wskaźnik.

Ale ta kłótnia do niczego nie prowadzi. Obczaj kilka ważniejszych wątków w dziale dla początkujących i wtedy wróć i zastanów się :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności