Skocz do zawartości

Różnicowanie fraz dla podstron?

RedWeb

Rekomendowane odpowiedzi

Jest powiedziane, żeby nie pozycjonować strony na jedną frazę. Żeby różnicować anchory. Unikniemy wówczas filtra.

Czy to samo dotyczy poszczególnych podstron serwisu? Raczej pozycjonować na kilka fraz (chociaż 2, 3) jedną podstronę, bo przez jeden anchor może dojść do filtra?

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Na pewno różnicowanie fraz nie zaszkodzi, podstronom może nawet pomóc.

Warto dodawać dodatkowe frazy nie tylko ze względu na obawy przed filtrem, ale również na inne korzyści płynące z tego tytułu :D

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

To jest jakis mit powtarzany przez Polskich pozycjonerow. Moim zdaniem nie ma zadnej potrzeby na roznicowanie fraz.

I tutaj ten mit mogę potwierdzić testami:

4 strony pozycjonowane na 1 frazę wszystkie 4 twardo górę i w dóóóóółłł.

Na logiczne myślenie, pozycjonowanie ma wyglądać jak najbardziej naturalnie czy według Ciebie każdy kto nas zalinkuje da frazę np. "opony" google nie jest aż takie głupie.

Odpowiedz na pytanie.

Trzeba różnicować frazy np pozycjonujesz się na frazę "opony" to daj też co jakiś czas kilka linków na frazę "opony warszawa" nie musi to być setki linków co kilka linków na główna fraze daj innego żeby google myślało że to naturalnie wygląda.

Pozycjonowanie na jedną frazę jest bezpieczne do pewnego momentu - potem staje się to bardzo ryzykowne. Sam w ostatnich miesiącach zostałem zmuszony różnicować frazy dla klientów, którzy płacą mi tylko za jedną konkretną - nie uśmiecha mi się to, ale trzeba.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

To jest jakis mit powtarzany przez Polskich pozycjonerow.

Tak samo pewnie dla ciebie mitem jest filtr inaczej zwany ban nakładanych na dane słowa/ frazy :(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

To jest jakis mit powtarzany przez Polskich pozycjonerow. Moim zdaniem nie ma zadnej potrzeby na roznicowanie fraz.

I tutaj ten mit mogę potwierdzić testami:

4 strony pozycjonowane na 1 frazę wszystkie 4 twardo górę i w dóóóóółłł.

Na logiczne myślenie, pozycjonowanie ma wyglądać jak najbardziej naturalnie czy według Ciebie każdy kto nas zalinkuje da frazę np. "opony" google nie jest aż takie głupie.

Odpowiedz na pytanie.

Trzeba różnicować frazy np pozycjonujesz się na frazę "opony" to daj też co jakiś czas kilka linków na frazę "opony warszawa" nie musi to być setki linków co kilka linków na główna fraze daj innego żeby google myślało że to naturalnie wygląda.

Nie bardzo rozumiem co taki test mialby potwierdzic ?

Moge pokazac przynajmniej kilka stron pozycjonowanych nawet na trudne frazy gdzie linki maja wylacznie 1 anchor.

To ze strona wpadla w filtr nie zalezy od stosowanych anchorow a bardziej od ilosci i jakosci jak i rozlozenia w czasie linkow.

Pogadamy jak zdobędziesz filtr na tą jedną frazę. Ale skoro możesz pokazać strony, które linkujesz na wyłącznie jeden anchor to śmiało!

Filtr za monotematyczność anchora dostało większość z nas, lub osób nam znanych wiec jest to pewnik :shout:

Nie wykluczone, ze ten filt jest mniej restrykcyjny dla anchora wielowyrazowego jak podaje @it_management.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tyle, że statystycznie z jednego anchora to za dużo wejść nie masz. Najlepiej to spozycjonować top 10 keywordów, które się wyciągnie ze statystyk i narzędzi google i pogrupować strony pod różne grupy anchorów.

Programista aplikacji webowych i pozycjoner w Edukey - Szkolenia komputerowe | programowanie w VBA

Polecam dobry i tani hosting w firmie masternet

logo-edukey-twojaeuropa.png

Linkowanie na 1 anchor = nienaturalność a nienaturalność wg wielkiego G = filtr. Nie jest to oczywiście reguła, gdyż można tak pozycjonować, lecz wiąże się to z bardzo dużym ryzykiem i każdy link musi być bardzo przemyślany, bo lekka "nadwyżka linków" może się zakończyć tragicznie dla strony.

Przystaję raczej przy opinii większości tutaj się wypowiadających, czyli warto a raczej obowiązkiem jest różnicowanie anchorów.

Z całym szacunkiem it_management dla Twojego doświadczenia w pozycjonowaniu na 1 frazę, ale pomyśl sobie co by było gdyby nagle ktoś zwyczajnie podlinkował Twoja stronę bardzo dużą liczbą linków na pozycjonowaną przez Ciebie frazą... myślę, że strona by cieńko piszczała a jej pisk byłby proporcjonalny do młodości tej strony.

Gdy masz wiele anchorów dla danej strony wtedy nawet jakby ktoś odpaliłby jakąś kosmiczna liczbę linków do tej strony to myślę, że obeszłoby się bez większych konsekwencji a nawet wyszłoby to na plus.

Reasumując. 1 anchor = duże ryzyko

Pozdrawiam Maritos

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności