Skocz do zawartości

Różnicowanie fraz dla podstron?

RedWeb

Rekomendowane odpowiedzi

Linkowanie na 1 anchor = nienaturalność a nienaturalność wg wielkiego G = filtr. Nie jest to oczywiście reguła, gdyż można tak pozycjonować, lecz wiąże się to z bardzo dużym ryzykiem i każdy link musi być bardzo przemyślany, bo lekka "nadwyżka linków" może się zakończyć tragicznie dla strony.

Przystaję raczej przy opinii większości tutaj się wypowiadających, czyli warto a raczej obowiązkiem jest różnicowanie anchorów.

Z całym szacunkiem it_management dla Twojego doświadczenia w pozycjonowaniu na 1 frazę, ale pomyśl sobie co by było gdyby nagle ktoś zwyczajnie podlinkował Twoja stronę bardzo dużą liczbą linków na pozycjonowaną przez Ciebie frazą... myślę, że strona by cieńko piszczała a jej pisk byłby proporcjonalny do młodości tej strony.

Gdy masz wiele anchorów dla danej strony wtedy nawet jakby ktoś odpaliłby jakąś kosmiczna liczbę linków do tej strony to myślę, że obeszłoby się bez większych konsekwencji a nawet wyszłoby to na plus.

Reasumując. 1 anchor = duże ryzyko

Pozdrawiam Maritos

Mylisz sie i to bardzo... proponuje zebys wszedl na moja strone, przejrzal profile freelancerskie i ocenil moje doswiadczenie.

Nie zajmuje sie pisaniem na forach jak tu poniektorzy. Mam dac kolejny przyklad ?

Fraza : kredyty

Serwis na ktorym zostalo przyjete zlecenie :

https://www.zlecenia.przez.net/aukcja,29048...1-strone-google

Pozytywny komentarz mowi sam za siebie.

Info z wyciagu z seostat :

https://www.it-management.me/kredyty.pdf

Bez urazy ale fitra dostajecie prawdopodbnie za kiepska jakosc linkow a nie linkowanie jednego anchora.

Takich przykladow moge wam podac duzo wiecej, bo czesto zdaza sie klient ktory chce seo wylacznie na 1 anchor (albo jest to np podstrona konkretnego produktu ).

Zadam wam pytanie : ilu z was zna pojecie Linkwheel ?

Ilu z was posluguje sie pojeciem Domain Trust albo Domain Authority ?

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jednak pamiętaj, że większość linków u ludzi pozycjonujących swoje strony to linki słabe (np. katalogi) i wtedy to co napisałem wyżej jest prawdziwe. Głupio byłoby napisać w tym temacie, że można pozycjonować sobie na 1 anchor bez konsekwencji, bo jeżeli ktoś źle zabierze się za ta sprawę to może być niemile zaskoczony.

a ogólne założenie pozostanie: powinno się różnicować anchory

Pozatym wątpię abyś pozycjonował stronę podaną wyżej na 1 anchor, skoro pozycjonowałeś ją w roku 2009 a strona istnieje od 2007r. i mniemam, że miała już wiele zróżnicowanych anchorów prowadzących do niej. Wizja 2 letniej strony bez linka zwrotnego lub tylko z anchorem "kredyty" nie bardzo mi się widzi. Coś mi się wydaję, że trochę się nie rozumiemy...

Pozdrawiam Maritos

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

Ale co ty it_management chcesz udowodnić, że wszyscy się mylą, a ty masz racje powołując się na jakieś tam przykłady.

100% Monotematyczność anchora = pewny filtr i to jak już pisałem doświadczyło wielu z tu obecnych i jest to pewnik.

Praktycznie niemożliwe jest w naturalnym linkowaniu, a tylko takie google akceptuje uzyskanie takich wyników. Poza tym zróżnicowanie w anchorach stosuje się do wzmocnienia pozostałych fraz które bardzo często userzy wyszukują, a ne tylok po jednym wyrazie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jednak pamiętaj, że większość linków u ludzi pozycjonujących swoje strony to linki słabe (np. katalogi) i wtedy to co napisałem wyżej jest prawdziwe. Głupio byłoby napisać w tym temacie, że można pozycjonować sobie na 1 anchor bez konsekwencji, bo jeżeli ktoś źle zabierze się za ta sprawę to może być niemile zaskoczony.

a ogólne założenie pozostanie: powinno się różnicować anchory

Pozatym wątpię abyś pozycjonował stronę podaną wyżej na 1 anchor, skoro pozycjonowałeś ją w roku 2009 a strona istnieje od połowy 2007r. i mniemam, że miała już wiele zróżnicowanych anchorów prowadzących do niej. Wizja 2 letniej strony bez linka zwrotnego lub tylko z anchorem "kredyty" nie bardzo mi się widzi. Coś mi się wydaję, że trochę się nie rozumiemy...

Pozdrawiam Maritos

Widac w serwisie zlecenia przez net date przyjecia zamowienia. Moge dac kolejne przyklady tylko po co skoro czesc osob powtarza slepo to co przeczytalo na forum. Jesli dyskutujemy to rozmawiajmy o faktach a nie przypuszczeniach.

Mozemy zrobic maly test : dam dowolna domene + liste 100 katalogow, jednego dnia dowolna osoba z forum doda ta strone do tych katalogow pozcyjonujac ja na 1 fraze i zapewniam Cie ze strona nie bedzie w sandboxie.

Ktos wspomnial ze robil test moge prosic o jakies dokumenty z tego testu ?

Mam mnozyc dalsze przyklady ? Czesto powtarzana mantra stron typu flash nie da sie pozycjonowac.

Ale co ty it_management chcesz udowodnić, że wszyscy się mylą, a ty masz racje powołując się na jakieś tam przykłady.

100% Monotematyczność anchora = pewny filtr i to jak już pisałem doświadczyło wielu z tu obecnych i jest to pewnik.

Praktycznie niemożliwe jest w naturalnym linkowaniu, a tylko takie google akceptuje uzyskanie takich wyników. Poza tym zróżnicowanie w anchorach stosuje się do wzmocnienia pozostałych fraz które bardzo często userzy wyszukują, a ne tylok po jednym wyrazie.

Odwolujesz sie do naturalnego linkowania. W takim razie przyrost linkow (obojetnie czy na 1 anchor czy wiele ) jest w przypadku kazdej pozycjonowanej strony nienaturalny. Wiekszosc stron w Polsce (niepozycjonowanych ) ma srednio mniej niz 50 linkow.

Liczba ta nie pochodzi z glowy. Pare lat temu jeszcze w trakcie studiow prowadzilem pewna symulacje traktujaca internet jako graf , kazda strona byla wierzcholkiem a krawedzie grafu linkami. Testy prowadzone byly bodajrze na bazie ok 1 mlm adresow stron www z Usa. Rok o ile pamietam 2003/2002.

@jest w przypadku kazdej pozycjonowanej strony nienaturalny.

Nigdzie nie jest powiedziane, że takowy przyrost zawsze następuje, a skro nie następuje taki czynnik jak przyrost linków, to zróżnicowanie anchorów w ogóle nie występuje, bo ich nie ma :)

Natomiast jeśli serwis jest z tych "linkowanych" linkowanie będzie w sposób naturalny co oznacza, że anchory będą zróżnicowane i będzie następował przyrost linków. Tym samym odwoływanie się do naturalnego linkowania jest jak najbardziej zasadne. Oczywiście jakiś procent anchorów w takim naturalnym linkowaniu będzie taki sam, ale te odmienne stanowią swoisty "rozcieńczalnik" chroniący przed banem/filtrem dal tych powtarzających się.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jakis dowod potwierdzajacy ta teze ? Czy przeprowadziles jakiekolwiek badania, ktore potwierdzaja ze linki naturalne do nowo postalej strony maja zroznicowane anchory ?

Znow niestety popelniasz blad , bo wiekszosc linkow naturanych jest bez anchora. Jesli dajesz link do onetu to dodajesz do niego anchor ? W wiekszosci wypadkow nie.

Kolejny przyklad tym razem klient z Usa :

https://www.it-management.me/kolejny.pdf

Zeby nikt nie sugerowal sie iloscia linkow - mozecie ta wartosc pomnozyc przez ok 5-10 aby uzyskac odpowiednik linkow z for/precli/lub wiekszosci zaplecz.

https://siteexplorer.search.yahoo.com/searc...+URL&fr=sfp

Linkow ok 1000. Wiekszosc konkurentow w trakcie konkursu miala 30-70 tys Bl wedlug Yahoo.

Nie korzystalem zadnych przekierowan.

Moge podawac kolejne przyklady wypozycjonowanych stron na wylacznie 1 keyword.

Powiedz Mion ile stron/fraz doprowadziles do top10/top3 ?

@bo wiekszosc linkow naturanych jest bez anchora.

większość - jaka większość ... cześć linków jest owszem jako anchor - adres, ale taka sama większość linkuje jakiś tekst w swoim poście i tak samo jak ktoś linkuje u siebie w serwisie gdzie anchor informuje o tematyce strony o jakiej linkuje.

@Moge podawac kolejne przyklady wypozycjonowanych stron na wylacznie 1 keyword.

Możesz nawet podać takich i 100 i to tak o niczym nie będzie świadczyć.

@Powiedz Mion ile stron/fraz doprowadziles do top10/top3 ?

Nie jest to topić o tym co ja pozycjonuje [bo może wcale nie pozycjonuje] i na jakie pozycje wiec nie powinno cię to interesować. Ale mogę co powiedzieć ile wprowadziłem w flit na dany anchor, a liczba ta wynosi 0 [zero]

it_management, mam wrażenie, że to Ty nie masz doświadczenia i pleciesz bzdury. Pozycjonowanie strony na jeden anchor nie jest możliwe, a tym bardziej stosując jedynie mocne linki z zaufanych domen o wysokim TR. Taka praktyka nie wychodzi i dla nowych domen jest zabójcza.

Mam kilkanaście przykładów, których podać jawnie na forum nie mogę. W każdym pomagało zróżnicowanie fraz. Owszem zdarzają się przypadki, że linkuję tylko jednym anchorem, wchodzę w top20, czy nawet top10, ale potem strona się nie rusza i nie ważne ile dasz jej linków z tym samym anchorem. - górę nie pójdzie

Jest zbyt duża różnorodność sytuacji, ale pewny jest to, że linkowania pod jeden anchor powoduje sankcje ze strony wyszukiwarki.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Widac w serwisie zlecenia przez net date przyjecia zamowienia. Moge dac kolejne przyklady tylko po co skoro czesc osob powtarza slepo to co przeczytalo na forum. Jesli dyskutujemy to rozmawiajmy o faktach a nie przypuszczeniach.

Mozemy zrobic maly test : dam dowolna domene + liste 100 katalogow, jednego dnia dowolna osoba z forum doda ta strone do tych katalogow pozcyjonujac ja na 1 fraze i zapewniam Cie ze strona nie bedzie w sandboxie.

Ktos wspomnial ze robil test moge prosic o jakies dokumenty z tego testu ?

Mam mnozyc dalsze przyklady ? Czesto powtarzana mantra stron typu flash nie da sie pozycjonowac.

Tak ja wspominałem, testy robimy dla siebie pozycjonerzy to skery i sie nie działa (nie wszyscy) i po co mam dokumentować dla innych? I powiedz mi ty sie znasz na pozycjonowaniu i chcesz stronę do sandboxa wprowadzić samymi katalogami? a tak w ogole rozmawiamy o filtrze nie sandboxie ma tyle wspólnego co szczanie w piwnicy i picie w Szczawnicy.

że to Ty nie masz doświadczenia i pleciesz bzdury.
Tak na marginesie to ten link z https://siteexplorer.search.yahoo.com/searc...+URL&fr=sfp it_management czego się w zasadzie tyczy

Linkow ok 1000. Wiekszosc konkurentow w trakcie konkursu miala 30-70 tys Bl wedlug Yahoo.

Z całym szacunkiem dla Twojego "przykładu", ale wziąłem pierwsze lepsze strony linkujące do Twojej i na dzień dobry mam 5 anchorów:

turystyczne pieninach

turystyczne w pieninach

atrakcje turystyczne

atrakcje turystyczne w pieninach

w pieninach

Jeżeli to jest dla Ciebie jeden i ten sam anchor to Pozdrawiam z tego miejsca. Są to zróżnicowane anchory i każdy z nich po części pozycjonuje frazę pożądaną czyli "atrakcje turystyczne w pieninach" ale ten przykład to dla mnie FAIL.

Pozdrawiam Maritos

sklep-nurkowy.png

it_management, mam wrażenie, że to Ty nie masz doświadczenia i pleciesz bzdury. Pozycjonowanie strony na jeden anchor nie jest możliwe, a tym bardziej stosując jedynie mocne linki z zaufanych domen o wysokim TR. Taka praktyka nie wychodzi i dla nowych domen jest zabójcza.

Mam kilkanaście przykładów, których podać jawnie na forum nie mogę. W każdym pomagało zróżnicowanie fraz. Owszem zdarzają się przypadki, że linkuję tylko jednym anchorem, wchodzę w top20, czy nawet top10, ale potem strona się nie rusza i nie ważne ile dasz jej linków z tym samym anchorem. - górę nie pójdzie

Jest zbyt duża różnorodność sytuacji, ale pewny jest to, że linkowania pod jeden anchor powoduje sankcje ze strony wyszukiwarki.

Podawaj jakies dowody na swoje teorie. Mozemy rozmawiac o konkrentyc stronach /frazach. Opinia nie poparta zadnym przykladem /dowodem/wynikiem testow jest niestety niewiele warta.

Moge dac kolejny przyklad bardzo duzego klienta tym razem z Japoni fraza toner. Tylko dalej nie widze celu skoro druga strona do tej pory nie przedstawila ani jednego argumentu na poparcie swojej tezy.

Ja kazda swoja teze potrafilem podeprzec przykladami, ktore ja potwierdzaja. Osoby, ktorych opinia jest inna niestety ograniczaja sie do lakonicznych stwierdzen niczym nie popartych. Niestety ale nie mozna dyskutowac jesli druga strona nie prezentuje argumentow merytorycznych a wylacznie pewnego rodzaju osady czy tez opinie.

Mion skoro nie wprowadziles zadnej z fraz w sandbox skad pewnosc,ze linkowanie na 1 anchor powoduje Sandbox ?

Z całym szacunkiem dla Twojego "przykładu", ale wziąłem pierwsze lepsze strony linkujące do Twojej i na dzień dobry mam 5 anchorów:

turystyczne pieninach

turystyczne w pieninach

atrakcje turystyczne

atrakcje turystyczne w pieninach

w pieninach

Jeżeli to jest dla Ciebie jeden i ten sam anchor to Pozdrawiam z tego miejsca. Są to zróżnicowane anchory i każdy z nich po części pozycjonuje frazę pożądaną czyli "atrakcje turystyczne w pieninach" ale ten przykład to dla mnie FAIL.

Pozdrawiam Maritos

Niewielkie roznice moga wynikac z bledow oprogramowania do postowania linkow lub tez czynnikow ludzkich(czesc linkow wykonywali moi pracownicy ).

Przeanalizuj wszystkie 1000 linkow przedstaw wyniki to porozmawiamy.

Ja kazda swoja teze potrafilem podeprzec przykladami, ktore ja potwierdzaja

Przeczytaj co napisałem wyżej... wątpię aby ten "FAIL przykład" dowodził Twojej teori.

sorry, ale co mnie interesują Twoi pracownicy i ich błędy. Są różne anchory ? - są, a Ty twierdzisz, że pozycjonujesz ten serwis tylko na jeden. Dla mnie 5 nigdy nie będzie równe 1 - matematyki nie oszukasz, poza tym mniemam, że te 5 różnych anchorów to dopiero początek.

aporpo moich przykładów popierających moją teorię. Kiedy zaczynałem pozycjonować swoją pierwszą stronę w celach edukacyjnych to robiłem to poprzez katalogowanie. Wszystkie linki były z tym samym anchorem, który był jednoczesnie Tytułem strony pobieranym przy katalogowaniu. Po pewnym czasie solidnego katalogowania (agresywnego) wpadłem w filtr, ale jakoś pózniej się z niego wygrzebałem i strona cieszyła się PR=4. Niestety strona już nie istnieje i namacalnego adresu nie mogę Ci przedstawić. Jednak i tak nie byłoby co gdyż jak zapewne się domyślasz wyszedłem z filtru dzięki różnicowaniu anchorów.

sklep-nurkowy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności