Skocz do zawartości

Różnicowanie fraz dla podstron?

RedWeb

Rekomendowane odpowiedzi

Osoby, ktorych opinia jest inna niestety ograniczaja sie do lakonicznych stwierdzen niczym nie popartych. Niestety ale nie mozna dyskutowac jesli druga strona nie prezentuje argumentow merytorycznych a wylacznie pewnego rodzaju osady czy tez opinie. [...]Mion skoro nie wprowadziles zadnej z fraz w sandbox skad pewnosc,ze linkowanie na 1 anchor powoduje Sandbox ?
Czego oczekujesz, że każdy pochwali się frazami jakie doprowadził do filtra. @kad pewnosc,ze linkowanie na 1 anchor .. Bo mój "mądry" kolega nie posłuchał moich rad i tak właśnie się wprowadził w filtr :)

OK, z mojej strony EOT, bo szkoda mi czasu na dalsze dywagacje o tym, że "ziemia jest plaska" :)

Pozdarwiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja kazda swoja teze potrafilem podeprzec przykladami, ktore ja potwierdzaja

Przeczytaj co napisałem wyżej... wątpię aby ten "FAIL przykład" dowodził Twojej teori.

sorry, ale co mnie interesują Twoi pracownicy i ich błędy. Są różne anchory ? - są, a Ty twierdzisz, że pozycjonujesz ten serwis tylko na jeden. Dla mnie 5 nigdy nie będzie równe 1 - matematyki nie oszukasz, poza tym mniemam, że te 5 różnych anchorów to dopiero początek.

aporpo moich przykładów popierających moją teorię. Kiedy zaczynałem pozycjonować swoją pierwszą stronę w celach edukacyjnych to robiłem to poprzez katalogowanie. Wszystkie linki były z tym samym anchorem, który był jednoczesnie Tytułem strony pobieranym przy katalogowaniu. Po pewnym czasie solidnego katalogowania (agresywnego) wpadłem w filtr, ale jakoś pózniej się z niego wygrzebałem i strona cieszyła się PR=4. Niestety strona już nie istnieje i namacalnego adresu nie mogę Ci przedstawić. Jednak i tak nie byłoby co gdyż jak zapewne się domyślasz wyszedłem z filtru dzięki różnicowaniu anchorów.

Pozostawie to bez komentarza. Gdyby wychodzenie z filtra bylo takie proste to nie sadzisz ze nikt by sie nim nie przejmowal ?

https://www.it-management.me/wynik.jpg

tu masz analize anchorow

Trzeba by jeszcze zrobic analize, ktore z nich sa zaindeksowane w google, ale nie mam na to w tej chwili czasu.Twoj problem polega na tym,ze nie dysponujesz narzedziami, ktore pozwalaja na ocene BL.

% BL prowadzacych na inne frazy jest ok 4-7 % biorac pod uwage ze duza czesc z nich nie jest zaindeksowana w google to spada do polowy tej wartosci. Chyba nie sadzisz ze zastosowanie 2-5 % roznych anchorow chroni strone przed filtrem.

Jak widac na obrazku czesc z nich jest po prostu bledna ani w zaden sposob nie zwiazana z fraza. Bledy softu /bledy ludzkie.

Gdyby wychodzenie z filtra bylo takie proste to nie sadzisz ze nikt by sie nim nie przejmowal ?

Wychodzenie z filtra jest proste, gdy wie się czym się zawiniło - a w omawianym przypadku jest to naprawdę proste.

Człowieku, jesteś jeden i chyba tylko Ty masz podobne doświadczenia dowodzące tego, że linkowanie jednej tylko jednej frazy nie powoduje filtra. Jak pisałem Ci wcześniej, przykłady są nie istotne, dokładnych analiz testów się nie spodziewaj bo jeszcze wyprowadzę Cię z błędu w którym uporczywie stoisz :) Rzeczy o których piszesz równie dobrze mogły być dziełem przypadku, ale niestety większość z nas ma inne doświadczenia. Jeżeli chcesz, dam Ci domenę, dam Ci frazę która mnie interesuje i jeżeli wypozycjonujesz mi ją używając tylko jednego anchora - bez wpadek Twoich pracowników, wszystkie linki będą stałe - zero rotacji, to zapłacę Ci konkretne pieniądze i uznam Twoją rację. Nawet jakbym miał kredyt wziąć :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Pozostawie to bez komentarza. Gdyby wychodzenie z filtra bylo takie proste to nie sadzisz ze nikt by sie nim nie przejmowal ?

Uważasz, że mam zamiar pisać w tym temacie książkę pt "Jak wyszedłem z filtra?". Idiotyzmem byłoby myślenie, że zróżnicowanie anchorów gwarantuje wyjście z filtra. Jednak uważam, że w moim przypadku zróżnicowanie odegrało bardzo dużą rolę.

Po tym screenie co pokazałeś sam sobie właśnie udowodniłeś że nie masz racji. Patrz jak "duże" jest zróżnicowanie anchorów - ze screena wynika 33, bo wiecej nie widać. Nie patrz tak na te procenty bo często o G świadczą. Gdybyś miał strone ze statystykami gdzie jest naprawdę 1 anchor ale naprawde 1 i żadnego innego "pseudo" i do niego wiele stron linkujących agresywnie to naprawdę nie ma BATA, żeby Google Cię oszczędziło.

Tak jak napisałeś - te błędy automatów/ ludzi świadczy właśnie o NATURALNOŚCI. Niestety nie mam już ochoty ciągnąć tego tematu, bo w sumie to troszeczkę już odbiega od pytania zadanego na początku. Jednak niedługo przy wygospodarowaniu odrobiny czasu postaram się zrobić TEST w dziale z testami i pokazać czarno na białym, że linkowanie na 1 anchor nie ma racji bytu. Jeżeli będę robić test napewno podeślę Ci linka na PW i będziemy mogli razem obserwować wyniki :).

Pozdrawiam i Dziękuję it_management za wymianę zdań :)

Lustra magazynowe - Firma "Szymkowiak" - lustra przemyslowe

sklep-nurkowy.png

it sam się przyznałeś że przykład który podałeś to mógł być błąd.oprogramowania to może wszystko co pozycjonujesz to błąd i dlatego linkujesz jeden link a robi się z nich 10. I koniec tematu nie masz racji koniec . Bo zgadzam się z @Mionem a to się rzadko zdarza.

@it_management

Gdybyś popatrzył trochę na swoje "wszystko świadczące" testy, to sam zrozumiałbyś, że twój kolejny post zaprzecza poprzedniemu. Ale faktycznie nie ma się o co spierać, gdyż to ty mówisz głupstwa i nie my będziemy za nie płacić.

Ale życzę szczęścia (bo tylko to ci zostało) przy takim podejściu do pozycjonowania!

Gdyby wychodzenie z filtra bylo takie proste to nie sadzisz ze nikt by sie nim nie przejmowal ?

Wychodzenie z filtra jest proste, gdy wie się czym się zawiniło - a w omawianym przypadku jest to naprawdę proste.

Człowieku, jesteś jeden i chyba tylko Ty masz podobne doświadczenia dowodzące tego, że linkowanie jednej tylko jednej frazy nie powoduje filtra. Jak pisałem Ci wcześniej, przykłady są nie istotne, dokładnych analiz testów się nie spodziewaj bo jeszcze wyprowadzę Cię z błędu w którym uporczywie stoisz ;) Rzeczy o których piszesz równie dobrze mogły być dziełem przypadku, ale niestety większość z nas ma inne doświadczenia. Jeżeli chcesz, dam Ci domenę, dam Ci frazę która mnie interesuje i jeżeli wypozycjonujesz mi ją używając tylko jednego anchora - bez wpadek Twoich pracowników, wszystkie linki będą stałe - zero rotacji, to zapłacę Ci konkretne pieniądze i uznam Twoją rację. Nawet jakbym miał kredyt wziąć ;)

Ok przyjmuje wyzwanie.

2 warunki :

1 nowa domena + fraza o sredniej trudnosci

2 dokonujesz escrow w serwisie getafreelancer.com lub rentacoder.com wtedy mam pewnosc ze otrzymam pieniadze.

Proponuje np kwote $500 i jakas fraze o sredniej trudnosci.

Czas do 6 miesiecy.

warunki : ponad 95 % linkow zaindeksowanych przez yahoo bedzie mialo narzucony anchor

reszta to bledy ludzki i softu.

Podejmiesz wyzwanie czy sie wycofasz?

bez wpadek Twoich pracowników

odpowiadasz na to

warunki : ponad 95 % linkow zaindeksowanych przez yahoo bedzie mialo narzucony anchor reszta to bledy ludzki i softu.

Nie wiem, próbujesz coś udowodnić, ale jesteś tak zapatrzony w swoje przekonania, że aż nie czytasz co piszą ludzie. Powiem krótko i to jest moja ostatnia wypowiedz w tym powoli tracącym wartość temacie - Te jak to nazwałeś "blędy softu/ludzi" ratują Ci za przeproszeniem dupsko przed filtrem.

Pozdrawiam ostatecznie Maritos

sklep-nurkowy.png

bez wpadek Twoich pracowników

odpowiadasz na to

warunki : ponad 95 % linkow zaindeksowanych przez yahoo bedzie mialo narzucony anchor reszta to bledy ludzki i softu.

Nie wiem, próbujesz coś udowodnić, ale jesteś tak zapatrzony w swoje przekonania, że aż nie czytasz co piszą ludzie. Powiem krótko i to jest moja ostatnia wypowiedz w tym powoli tracącym wartość temacie - Te jak to nazwałeś "blędy softu/ludzi" ratują Ci za przeproszeniem dupsko przed filtrem.

Pozdrawiam ostatecznie Maritos

Nie ma sprawy mozemy umowic sie na 100 % linkow na dana fraze wedlug google backlinks tool.

Zasady dalej te same.

Podaj fraze + domene do kupienia + wplac pieniazki na Escrow i startujemy.

Jestem ciekawy czy podejmiesz wyzwanie. $500 to mniej 50 % sredniego miesiecznego wynagrodzenia w Pl.

hehe ja Tobie nie mam nic do udowodnienia, zresztą wyzwanie miał podjąć z tego co czytam wyżej ktoś inny do kogo się zwróciłeś, ale widzę, że teraz próbujesz przerzucić to na mnie. Osobiście nie ma potrzeby podejmować się Twojego wyzwania gdyż do udowodnienia Tobie nic nie mam a tym bardziej nie mam ochoty płacić za coś co mogę sam wykonać. Jednak jak pisałem kilka postów wcześniej - z czystej ciekawości chętnie przeprowadzę test sam i przedstawiłbym wyniki na forum, lecz jak na razie nie mam czasu na takie zabawy.

Wiedz, że nie uważam się za Boga również mogę się mylić w tej sprawie ale pewność co do niej mam w 99% a pozostałe 1% niepewności postaram się zweryfikować i naprawdę będziesz pierwszą osobą która zostanie poinformowana o przeprowadzanym przeze mnie teście.

Pozdrawiam Maritos

sklep-nurkowy.png

Hm, nie spodziewałem się tak gorącej dyskusji na zadane pytanie.

Tak, tak, to ja, skromny założyciel tego tematu :P .

Jeśli można się wtrącić ;) , to chciałem tylko przypomnieć, że pytanie dotyczyło różnicowania fraz na podstronach danej domeny. Co do strony głównej, to nie mam wątpliwości w kwestii konieczności używania różnych fraz. Co do podstron, nie byłem tego pewien, chociaż wydawało mi się, że też by się przydało.

Tak wcześniej, jak i po przeczytaniu wszystkich opinii skłaniam się ku zdaniu większości, które jest i moim - że należy różnicować frazy.

Natomiast absolutnie nie neguję metod osób, które robią to inaczej. Wydaje mi się, że najważniejsze są efekty. Jeśli takie, a nie inne działanie przynosi zamierzony skutek, to po co to zmieniać? Wydaje mi się, że to jest między innymi fascynujące w seo - każdy robi to trochę inaczej, ma inne metody, swoje zdanie, a robi :lol: . I to często z dobrym efektem.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za opinie. Co nie znaczy, że temat można zamknąć. Wszystkie kolejne opinie i dyskusja mile widziane. Nigdy za mało informacji o seo.

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

it_management, rzecz przemyślałem i zbyt pochopnie podszedłem do tematu. Nie jestem w stanie Cię zweryfikować to raz, a dwa obecnie nie dysponuje taką gotówką dla celów badawczych :( Natomiast od następnego tygodnia zaczynam prowadzić swoje testy, których wynik zostanie upubliczniony.

Dzięki.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności