Skocz do zawartości

Niezawodny hosting dla sklepu

shoorty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam niezawodnego hostingu dla niewymagajacego sklepu (zwykly html) do 500 uu dziennie, ewentualnie zainstaluje na nim jeszcze jakiegos zapleczowego wordpressa. Chcialbym sie zmiescic do 100 zl/rok. Firmy oferujace swoje uslugi pod domenami: cjc.pl, hekko.pl, active-hosting.pl, lh.pl, iswift.eu, linuxpl.com, ionic.pl, szybki-serwer.pl, netmark.pl, laohost.pl, masternet.pl odpadaja, poniewaz z ich uslug juz korzystam, a potrzebuje czegos "swiezego".

Co polecacie?

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

polecanie hostingu ze stopki musi mieć jakiś interes...

jeśli chodzi o follownet.pl naprawdę serwer dobrze działa, wpadka może zdarzyć się każdemu, szczególnie przy takich cenach. Mój klient nie narzeka na ten hosting i od początku w nim siedzi - na pewno nie bez powodu.

Napisalem do 100zl dlatego, ze dla sklepu z kilkoma podstronami nie widze sensu zakupu serwera z 500 GB transferu rocznie jak w ofercie iq.pl. Mysle, ze 100 MB miejsca na dysku i do 100 GB rocznie spokojnie wystarczy.

arek_inc: piszac, ze auto jest niezawodne masz na mysli auto "niezniszczalne"?

ps. Zapomnialem dodac, ze preferowany jest hosting z serwerami w Polsce.

Napisalem do 100zl dlatego, ze dla sklepu z kilkoma podstronami nie widze sensu zakupu serwera z 500 GB transferu rocznie jak w ofercie iq.pl. Mysle, ze 100 MB miejsca na dysku i do 100 GB rocznie spokojnie wystarczy.

Tani i niezawodny - home.pl.

Jestem z nimi od 10 lat (teraz mam kilka serwerów - starter 300 PLN roczne), i uptime dla moich stron był około 99,9%.

Też korzystam z nazwa, hekko, masternet, d2, linuxpl, neteasy i kilka innych - ale to z moich doświadczeń inna klasa.

Poza tym nie masz kilkaset PLN dla hosting roczne?

Np. 300 PLN, to około 0,80 PLN dzienne.

Ile ma sklep zarabiać dzienne?

Ile klientów tracisz, jeśli sklep nie działa kilka godzin, dni?

IMHO wart płacić za niezawodny hosting (i potem o tym zapomnić) i koncentrować się nad zarabianiem pieniędzy (a nie nie załatwieniem problemy z hostingiem).

TTSEO: Po prostu szkoda mi placic za cos czego i tak nie wykorzystam. Jakis czas temu mialem konto w home.pl ale nie bylem zadowolony: ich panel mi nie odpowiadal, byly problemy z ewentualnymi skryptami, poza tym z tego co pamietam mieli kilka wpadek.

Ktos z was prowadzi sklep na 8p.pl lub prohost.pl?

TTSEO: Po prostu szkoda mi placic za cos czego i tak nie wykorzystam.

Dlaczego tak ciężko Ci zrozumieć, że hosting to coś więcej niż powierzchnia i transfer? Tym bardziej, że istnieje zjawisko overesellingu i sprzedawcy zakładają, że zdecydowana większość klientów nie zużyje nawet 10% tej powierzchni i transferu.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

arek_inc: Gdzie napisalem, ze powierzchnia i transfer to wszystko?

Uwazam, ze lepiej zaplacic 100 zl za pewniejszy hosting z mozliwosciami jakie bede mogl w pelni wykorzystac niz zaplacic te same 100 zl za hosting o wiekszychych transferach i pojemnosci na gorszej jakosci serwerze.

arek_inc: Napisalem, ze nie lubie placic, za cos czego nie wykorzystam i tego sie trzymajmy. Wybralbys hosting na gorszym serwerze, z wiekszymi transferami, ktorych i tak nie wykorzystasz, tylko dlatego, ze sprzedawca posiada taka oferte?

Szukam uslugodawcy, ktory nie stosuje "overesellingu", dzieki czemu za rozsadne pieniadze zaoferuje odpowiedni hosting na wysokim poziomie. Niestety ciezko takiego znalezc, stad ten temat.

Szukam uslugodawcy, ktory nie stosuje "overesellingu"

Nie ma takiego*, zarówno wśród tych najlepszych, jak i najgorszych. To by się po prostu nie opłacało, musiałbyś zapłacić nie 100 zł, a przynajmniej 1000.

* Bardzo chciałoby się napisać "nie dotyczy serwerów dedykowanych", ale praktycznie w 99% przypadkach jest tak samo jak z hostingami - firmy zakładają takie limity transferów, których 90% klientów wykorzysta pewnie na poziomie 10-20%.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności