Skocz do zawartości

domena z nazwiskiem?

Gregor27

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do was pewne pytanie, otoz chce zarezerwowac sobie domene ze swoim nazwiskiem.

Do dyspozycji mam domene

nazwisko.org

nazwisko.biz

nazwisko.info

To sa jedyne domeny wolne ktore sa w miare czytelne.

Teraz pytanie do was.

Ktora domene byscie wybrali? z jaka koncowka.

Do czego bedzie mi potrzebna domena? hmmm moze do wlasnego projektu? dla wlasnej skrzynki ze swoim naziwskiem itp. sam nie wiem dokladnie, po rpostu chce zarejestrowac bo okaze sie za jakis czas ze nie bedzie.

A domena com.pl byla wolna jakis czas temu wahalem sie i ktos zarejestrowal.

Prosze o dyskusje w mojej sprawie

Pozdrawiam

nazwisko.org - organizacją nie jesteś, domena odpada

nazwisko.biz - jeśli masz albo będziesz miał biznes pod swoim nazwiskiem

nazwisko.info - jeśli zrobisz stronę o sobie z fajną galerią i zainteresowaniami ;)

A tak na poważnie zastanowiłbym się nad zmianą nazwiska...

A tak na bardzo poważnie może lepiej wykupić imięnazwisko.pl?

Co do domemy z imieniem i nazwiskiem to pewnie wezme sobie, bo jest wolna PL domena.

Ale w przyszlosci dla swoich dzieci czy tez rodziny chce miec domene z nazwiskiem.

np. dla kogos siostra@nazwisko.biz

Glupi bylem ze nie zarezerwowalem jak byla wolna com.pl :] teraz stoi na home i nikt nic z nia nie robi... ;)

Czyli teraz zastanawiam sie nad biz i info ;)

Masz racje FiKaS ;] mi tez jakos obilo o uszy ze domena info jest bardziej spamerska.

btw.

Jeszcze mozna sie zastanowic nad domenami

nazwisko.org.pl

nazwisko.info.pl

nazwisko.biz.pl

Tylko jest to niepotrzebne wydluzenie jak dla mnie, w sumie to co zyskuje dzieki tymi pl-kami??? ktore am na koncu?

sprawdzalem :) jest wolna, ale bardziej interesuja mnie domeny z koncowka bardziej popularnych.

Chociaz name moze kiedys sie rozwinac bardziej niz teraz :]

zapomnialem jeszcze dodac iz nazwisko moje posiada polska litere.

Domena z polska litera jest wolna: com.pl i .eu

Ale czy jej sens inwestować w domene polska?? z polskimi znakami?>

ja ostatnio przechwyciłem com.pl sobie i jestem zadowolony. Kolo od .pl-ki chce 2500 netto - niestety uważam że lekko go pogięło w tej kwestii, ale sam sobie jestem winien bo ... wygenerowalem mu spora liczbe zapytań przez posrednikow i myslał ze coś ugra :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności