Skocz do zawartości

Przechwytywanie domen

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Powiedzcie jedną rzecz - czy jest możliwe wpisanie listy domen do któregoś systemu i czekanie, nawet miesiącami, aż się zwolni?

Chciałem złapać kilka na dropped, ale co się okazało: "domena nie znajduje się na naszej liście usuniętych domen. Jeśli została usunięta niedawno, spróbuj dodać ją jutro."

Wyczytałem, że można ustawić przechwycenie dopiero po wygaśnięciu domeny - w czasie gdy właściciel ma 14 dni na jej opłacenie.

Czy znacie jakieś serwisy w których mogę wpisać kilka domen do przechwycenia nawet za kilka miesięcy?

PS. Istnieje serwis przechwytujący .tel?

Wyczytałem, że można ustawić przechwycenie dopiero po wygaśnięciu domeny - w czasie gdy właściciel ma 14 dni na jej opłacenie.

Czy znacie jakieś serwisy w których mogę wpisać kilka domen do przechwycenia nawet za kilka miesięcy?

Ale to już nie jest usługa przechwycenia tylko opcji na domenę i w dropped też jest dostępna.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

General_Depet - Chodzi mi o to, by zapłacić dopiero wtedy, kiedy domena będzie moja. A za opcje trzeba zapłacić z góry... Poza tym opcja ma tę "wadę", że pokazuje się we whois. Przykładowo ktoś nie zamierza przedłużać domeny, ale zobaczy że jest opcja, więc ją przedłuży w nadziei na zarobek.

Dzięki zoozool, sprawdzę i dam znać.

Wojeciech Łuczak - coś nie tak, skoro łapać można tylko nieprzedłużone domeny. Więc skąd ten cennik?

https://www.dropped.pl/prices_catching.htm

Przechwytywanie polega na tym, że dodajesz domenę do panelu, domena jest przez system odpytywana i czasem to są sekundy gdy staje się wolna, zostaje zarejestrowana i płacisz (30zł ppd.pl) (40zł dropped) dopiero jak zostanie przechwycona i będziesz jedynym chętnym, i zapłacisz będziesz miał ją w panelu, jeśli będzie więcej chętnych domena trafia na licytacje i walczysz o nią :)\

Wojeciech Łuczak - coś nie tak, skoro łapać można tylko nieprzedłużone domeny. Więc skąd ten cennik?

https://www.dropped.pl/prices_catching.htm

cennik domeny przechwyconych,

sygnaturka.png

Witam,

No i niestety. PPD się nie nadaje. Potrzebuję ustawić do złapania domeny .com, a PPD łapie tylko .pl.

Możecie polecić jakieś dobre i tanie serwisy które mają w ofercie .com?

:D

Sprawa ma się następująco. W przypadku domen .com usługa ta nazywa się back-ordering i polega mniej-więcej na tym samym co drop-catching. Różnica - niepowodzenie w łapaniu przez drop-catchera nic Cię nie kosztuje. A za back-order płacisz z góry - bez względu na to czy domena kiedykolwiek spadnie (nie wiem na jak długo się wykupuje taką usługę).

Czyli jeśli chcesz przechwycić .com (czego w PL nikt nie oferuje - chyba), to musisz założyć back-order na wybrane domeny - przykładowo w godaddy.com.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności