Skocz do zawartości

XRumer 12.0 Elit + Xevil Ultra 4.0

dawstaw

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Opisałem to w temacie xneo, że tak będzie na 99%. Wygra tylko na jawascriptach nu i jeśli trafi w tekstową captcha której rumak niema. Tylko trzeba pamiętać ze xneo nowy będzie tylko jutro więc porównujemy wersję która własnie potrzebowała update silnika.

Bardziej w xR mnie interesuje jak będzie łamać nową recaptcha na modach do nieobsługiwanych standardowo silnikach

Tylko u mnie tak drastycznie rumak zwolnił? Zostawiłem na noc na wszelki na 100 wątkach tylko i przerobił 12k, według niego samego idzie 19 linków na minutę. Jedyne co zmieniałem, to zaznaczyłem żeby rozwiązywał recaptche, bo na 0.9 oczywiście miałem to odznaczone. To tego wina? Aż tak bardzo zwalnia?

U mnie nie widzę, żeby dramatycznie zwolnił po aktualizacji i zaznaczeniu recaptcha. Recaptacha ostro jedzie po procku, więc może w tym być różnica - nie skoczyło znacząco zużycie procka?

Edytowane przez sqor

Ja na razie nie zauważyłem większych zmian w szybkości, natomiast na forum widzę, że piszą "przyspieszył". Zwolnienie prędkości może być skutkiem tego, że na poczcie są listy z załącznikami. Jest taki mały bag w rumerze, jak są listy z złącznikami rumak strasznie zamula przy opracowywaniu listów i nie może usunąć. Najlepiej tak konfigurować poczty aby listy z załącznikami w ogóle nie pryzmować.

• Like 1

Tekstowa captcha rozwiązywana 100% w chmurze, recaptcha nie do końca, cześć algorytmu jest podładowywana, ale obciążenie idzie na maszynę. Może być, że proxy prze które rumak idzie na recaptcha zajechali po update, wszyscy podłączyli rumaki.

Czy ktoś z waz używa Xrumera na 2 procesorowym dedyku? Próbowałem jakiś czas temu odpalić XR na serwerze Dual Xeon 2620 i niestety XR obciążał tylko jeden CPU a sam lpm pozostawiał wiele do życzenia.

Edytowane przez x1349

Masz wszytko OK z plikami core? Bo po to właśnie są. Spróbuj zainstalować na nowo w nowym głównym katalogu na dysku C:, po aktywacji maja zmodyfikować ( z chmury) własnie te pliki. Może tak być, że freewail lub antywirus blokuje pierwsze połączenie z chmurą w czasie pierwszej aktywacji i wtedy prawdopodobnie będzie tak jak masz,