Skocz do zawartości

Domenomania.pl - robią wielkie problemy

WuWo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie i zarazem prośbę, jak sobie poradzić z upierdliwą firmą t.j Domenomania.pl - chcę od nich uciec jak najszybciej, kończy się okres ważności domeny i chcę ją przenieś tam gdzie mam hosting czyli linuxpl.com. Kod Authinfo, uzyskałem od firmy Consulting Service - gdzie skierował mnie konsultant z Domenomania.pl, a dziś po uzyskaniu kodu. Napisałem do nich czy mogę przenieś domenę 2 dni przed upływem okresu ważności domeny, ale kazali mi zapłacić za już posiadany kod Authinfo.

Domena została w ubiegłym roku zakupiona w obowiązującej do tej pory promocji, domena.pl za 0.12 groszy. Czy muszę płacić domenomani.pl - 80 złotych za uzyskanie kodu Authinfo? Nie jest mi to jednak na rękę, ponieważ prowadzę małą stronę www i ledwo starczy mi na opłacenie domeny u operatora do którego przenoszę domenę. Miał ktoś podobny problem i wie jak sobie z nimi poradzić?

Nie skomentuję pierwszego zdania, człowieku różnica 40 złotych to dla mnie obecnie bardzo duża... różnica. A domena wygasa dokładnie 14 kwietnia 2010 roku, lecz będę to robić pierwszy raz i nie wiem dokładnie kiedy zgłosić przeniesienie domeny. I potrzebuję porządnej rady, a nie przedłuż domenę i tralala.

"Domena została w ubiegłym roku zakupiona w obowiązującej do tej pory promocji, domena.pl za 0.12 groszy. Czy muszę płacić domenomani.pl - 80 złotych za uzyskanie kodu Authinfo? "

Czytałeś regulamin promocji? Było tam o tym, że jak chcesz transferować domenę po roku do kogos innego to masz opłacić coś? Nikt nie daje domen po 12 groszy by potem oddać za free do innego operatora. Są firmy, które wymagają przedłużenia, są takie co jak nie przedłużysz to domena przepada i tyle.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Taka firma, że nawet regulaminu nie mają nigdzie dostępnego, tylko jakieś śmieci i nic więcej.

Serio? A to co jest? a w nim §3 pkt 2 akapit e)

Transfery wszystkich domen zarejestrowanych na stronach Serwisu Operatora lub przetransferowanych do Operatora na zasadach promocyjnych są płatne w przypadku przeniesienia do innej firmy. Wysokość opłaty wynosi 80 zł netto (słownie: osiemdziesiąt złotych netto). Opłata ta jest znoszona po okresie 24 miesięcy od momentu aktywacji Usługi lub opłacenia pierwszego odnowienia domeny. Odpłatność transferu nie ogranicza jednak prawa Klienta do delegowania domeny do dowolnego innego operatora hostingowego. Klient może w dowolnym czasie dokonać zmiany swoich danych osobowych lub wpisów delegacji DNS domeny. Klient odsprzedając domenę/domeny innemu podmiotowi ma obowiązek poinformowania go o niniejszym Regulaminie.

A teraz płacz i pretensje do wszystkich poza sobą ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Taka firma, że nawet regulaminu nie mają nigdzie dostępnego, tylko jakieś śmieci i nic więcej.

chyba sam wybrałeś tą firmę jak pierwszy raz rejestrowałeś tą domenę i nikt cię nie zmuszał akurat wybrać ich....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności