Skocz do zawartości

serwer na unikalnych adresie IP czy ma wieksza moc?

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Jako że jestem świeży w temacie pozycjonowania pytanie dla niektorych może dość oczywiste. Czy serwer na unikalnym adesie IP ma wiekszą moc niż ogolnodostepny hosting z adresem dosotepnym dla wielu domen.

Zastanawiam sie nad postawieniem 2-3 wlasnych serwerow, w 2-3 lokalizacjach. Pytanie czy jest sens takiego rozwiaznia?

pozdrawiam

witam

Jako że jestem świeży w temacie pozycjonowania pytanie dla niektorych może dość oczywiste. Czy serwer na unikalnym adesie IP ma wiekszą moc niż ogolnodostepny hosting z adresem dosotepnym dla wielu domen.

Zastanawiam sie nad postawieniem 2-3 wlasnych serwerow, w 2-3 lokalizacjach. Pytanie czy jest sens takiego rozwiaznia?

pozdrawiam

Podobno liniki z innych IP mają większą moc, jeśli o to Ci chodzi, ale czy jest tak w praktyce nie wiem bo nie sprawdzałem.

Podobno liniki z innych IP mają większą moc, jeśli o to Ci chodzi, ale czy jest tak w praktyce nie wiem bo nie sprawdzałem.

No właśnie i chyba nikt tego obecnie nie sprawdzał, bo za bardzo nie ma jak tego przetestować, więc to wszystko są obecnie domysły oparte na starych teoriach, aczkolwiek nie neguję, że IP ma znaczenie, więc na wszelki wypadek lepiej mieć linki z różnych :)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

muchman13 @zróżnicowanie IP jak najbardziej, chodziło mi o coś trochę innego[...]własny IP na którym będzie tylko moje zaplecze,

Pomyśl trzy razy zanim coś napiszesz skoro sam w pierwszej części odpowiadasz na pytanie zadane w drugiej części postu :)

Poz tym wpływ IP był wałkowany dziesiątki razy w wielostronicowy topickach wiec nie ma sensu rozprawiać o tym kolejny raz...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...

ja bym postawił hipotezę że ip niema wpływu na na moc domeny lecz na jej weryfikacje przez googla.

może na takim spamerskim ip strony są pod "większą lupą"

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

Jako, że zaczynasz to zacznij od jednego i zobacz czy będziesz potrzebował lub był w stanie działać na większej ilości.

Na temat IP są różne teorie i pewnie w każdej jest część prawdy.

Nieduże zaplecze (bo zakładam, że tego potrzebujesz) można z powodzeniem zrobić na jednym dobrym serwerku. Wszystko zależy od tego jak, gdzie, co i jak mocno będziesz linkował.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności