Skocz do zawartości

Godny polecenia klient FTP

fotovera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuje dobrego klienta FTP do logowania się na hostingi za pomocą profili nie mam ochoty za każdym razem wpisywać ręcznie wszystkich danych do konta obecnie używam Total commander ultima prime 4.8 ale naczytałem się o dziurach w totalu i wykradaniu loginów i haseł do kont jaki program możecie mi polecić aby moje dane były bezpieczne.

Szafy przesuwne - nowoczesny wygląd - nietypowe wymiary i rozwiązania nie stanowią dla nas problemu!!!

Bramy i ogrodzenia Częstochowa

Bramy Bełchatów

Jaki by nie było to program, to haseł nie trzymaj nigdy w programach. Wklepanie, czy skopiowanie hasła to nic w porównaniu z utratą danych czy innymi rzeczami jakie mozna zrobić po wyjeciu hasła z programu ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zgadzam się z zakręconym.

nie mam ochoty za każdym razem wpisywać ręcznie wszystkich danych do konta

Raczej, bez ręcznego wklepywania się nie obejdzie, jeśli chcesz zachować wysokie bezpieczeństwo.

Od siebie mogę polecić jeszcze FreeCommandera.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Nie popadajmy w paranoje. Jeżeli użytkownik komputera dba o bezpieczeństwo, trzymanie haseł w klientach FTP nie stanowi problemu.

Osobiście używam pamięci FlashFXP od kilku lat ( z funkcją bezpiecznych haseł ), żadnego problemu z wirusami via FTP nie miałem.

Podstawa to antywirus, oraz aktualne wersje programów i wtyczek.

Usunięcie Adobe Reader, nie używanie IE, aktualizacja QuickTime... inne porady były wypisane w poprzednich tematach.

No i oczywiście, należy wiedzieć co się klika i uruchamia.

Witam potrzebuje dobrego klienta FTP do logowania się na hostingi za pomocą profili nie mam ochoty za każdym razem wpisywać ręcznie wszystkich danych do konta obecnie używam Total commander ultima prime 4.8 ale naczytałem się o dziurach w totalu i wykradaniu loginów i haseł do kont jaki program możecie mi polecić aby moje dane były bezpieczne.

Wystarczy TC z szyfrowanym hasłem.

@fotovera

W sumie dość często się słyszy o dziurach w Adobe Readerze. Polecam Foxit Readera.

Osobiście trzymam wszystkie hasła w głowie - trochę niewygodnie, ale najbezpieczniej :)

Już raz miałem nieprzyjemność czyścić od groma plików ze złośliwego kodu, także tym razem podziękuje :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

https://winscp.net/eng/docs/lang:pl

Co prawda program powstał z myślą o szyfrowanych protokołach przesyłania plików jednak archaiczny protokół jakim jest FTP też został dodany.

Polecam używanie szyfrowanego FTP albo SCP :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności