Skocz do zawartości

Zaplecze

Artic

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka pytań:

1 Załóżmy że mam wykupiony hosting w hostnine.com gdzie mam nieograniczoną ilość domen oraz za 1$ mogę dokupić ip. Czy stawianie zaplecza w ten sposób, gdzie mimo że mam np. 10 ip (na każdym jedna strona) ale usługa jest zarejestrowana na jedną osobę ma sens czy Google do tego dojdzie?

2 Powiedzmy że jestem dentystą. Chcę pozycjonować moją nową stronę na frazy: dentysta warszawa, dentysta Wrocław, dentysta Poznań.

Stawiam teraz stronę taką jak jaskowska.com.pl/ (strona przypadkowa). Jest ona zwyczajnym zapleczem. Załóżmy że wrzucam na nią 12 krótkich, unikatowych, wartościowych artykułów.

No i końcowe pytanie. Ile stron takich jak podana powyżej muszę stworzyć, żeby trafić do 1-szej dziesiątki na frazę „dentysta warszawa”

Wiem że pytanie głupie bo zależy ile linków idzie do zaplecza, wiku domeny, strony docelowej itd. ale ma ono charakter orientacyjny. Chciałbym wiedzieć czy jest to 5, 10 czy 50 stron.

głupie czy nie, ktoś może napisze ze swojego doświadczenia ile zaplecza musiał budować dla frazy.

Mnie naprawdę chodzi o jakieś przybliżenie, bo nie wiem czy takich stron ma być na średnią frazę 5 czy 75

Ja powiem tak: Nie da się tego jednoznacznie określić, a nawet podać przybliżoną liczbę stron. Im więcej wartościowych stron pod zaplecze stworzysz tym szybciej uzyskasz swój cel.

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Pozwolę sobie zadać kolejne pytanie.

Jeżeli strona jest nowa, ma zaledwie 2 tygodnie to ile linków bezpiecznie jest dodać? Tak się mówi że łatwo przesadzić, że 2 w tygodniu i więcej się boję :)

Pytam bo niektórzy piszą że 5 dziennie może być nawet

A co myślicie o schemacie SWL --> zaplecze --> strona docelowa?

zacznij czytać a wszystkiego się dowiesz.

powtarzanie setki razy po prostu nudzi, naprawdę.

możesz dawać i 50 dziennie jak masz takie możliwości.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

To ile stron będzie potrzeba zależy nie tylko od ich ilości ale od ich mocy, jak będą linkowane, skąd będą linkowane, jakie linki będą szły na docelową stronę. Setki możliwości.

Podobnie z linkami do strony - czasami 50 dziennie jest ok, a czasami 5 tygodniowo za dużo - wszystko zależy skąd pochodzą, wiadomo jak będziesz 5 dziennie wrzucać ze stron z pr5 to może się to wydać podejrzane.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Dużo zależy od tego jakie to są linki.

Przez przypadek swojej nowej stronie, która miała zaledwie niecałe 3 tygodnie, przydzieliłem trochę ponad dwa tysiące tematycznych linków.Spodziewałem się filtra, ale ku mojemu zdziwieniu nie dostałem go.

Domyślam się, że gdyby były to linki z stron związanych z inną tematyką oraz z różnych podejrzanych źródeł, to filtr byłby jak w banku.

Do katalagów możesz spokojnie i 40-50 dziennie dodawać - bierz pod uwagę fakt, że nigdy wszystkie wpisy nie zostaną sprawdzone i dodane tego samego dnia.No i dodatkowo potrzebny czas, na zaindeksowanie nowych wpisów.

Poza tym, osoba z obecnego forum przeprowadziła test z dodaniem nowej strony, do 120 katalogów w przeciągu jednego dnia i też chyba, póki co nie dostał filtra ;] ;d

Zresztą sprawdź sam szczegóły, pod https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...t=0&start=0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności