Skocz do zawartości

Nowy katalog na beta skrypcie

DanielBurchardt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moje nowe dziecko, skrypt katalogu stron. Podpięty na domenie www.fulltrance.pl która ma PR1. Skrypt to wersja beta która jest w fazie testów. Katalog zostaje na tej domenie tak długo jak będę dawał radę go moderować. Proszę o opinie na temat działania skryptu i wyglądu szablonu.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Grafika ładna, czytelny, nie jest jakiś przebajerowany.

Tak na szybko znalazłem tylko dwie literówki :

Dodanie swojej strony do katalogu powodu wzrost jej pozycji w wynikach wyszukania. Dzięki odpowiednio dobranemu opisowi i słową kluczowym, google znajdując strone w katalogu dopasowuje ją do odpowiednik wyników wyszukiwań.

W trakcie uzupełniania wpisu, jest opcja "Dodający" - bez pola, w którym można je uzupełnić.

A tak poza tym, to na całkiem spoko katalog ;]

Miło zobaczyć jak coś nowego i autorskiego wchodzi do życia :)

Katalog mi się podoba, kilka wpisów dodałem i na pewno jeszcze kilka dodam :)

Ps. Przydałby się lepszy regulamin, chociażby żeby wiedzieć ile znaków potrzeba na opis :)

multikonto, recydywa

zdecyduj się, czy z www czy bez

Można wiedzieć gdzie? Wszystkie linki są bez www.

Regulamin na dniach będzie dokończony, gdyż teraz bardziej zależy mi na sprawdzeniu funkcjonowania silnika katalogu.

To mój pierwszy katalog ale widzę, że dużo osób próbuje dodać niskiej jakości zapleczówki lub strony na których jedyną treścią są PP.

W katalogu jeszcze nie działają powiadomienia e-maila dlatego przepraszam za brak informacji o tym, czy strona została dodana. Na dniach zostanie to dodane.

zdecyduj się, czy z www czy bez

Można wiedzieć gdzie? Wszystkie linki są bez www.

Zrób przekierowanie 301 poprzez .htaccess w jedną ze stron WWW > bez WWW lub bez WWW > WWW :).

Katalog bardzo fajny, dodałem jedną stronę na próbę.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Pod względem użyteczności wszystko logicznie i przyjemnie.

Osobiście brakuje mi na stronie dodawania wpisu info o ilości znaków pozostałych do dodania (jest tylko zliczarka już dodanych).

Popracował bym jeszcze moment nad kategoriami. "Prezydent RP" jakoś nie wydaje mi się specjalnie użyteczny, za to brakuje paru bardziej popularnych.

Graficznie - prosto i schludnie. Wymienił bym tę zduplikowaną ikonę na górze (po prawej) np na jakiś wykrzyknik czy coś w tym stylu (sukces).

No i nie wszystkie ikony kategorii są dla mnie z nimi logicznie powiązane - imho część do podmiany.

Ogólnie wrażenie bardzo pozytywne.

Jeśli chodzi o subiektywne wybrzydzania:

- nie ma w opisie linków, więc może przynajmniej jakieś BBCode?

- osobiście wolę skrypty, gdzie mogę założyć własne konto i po zalogowaniu od razu widzę co mojego jest już w danym katalogu dodane oraz w jakiej postaci.

Planujesz rozpowszechnianie czy ma to być "superautorskie"? :)

Pozdrawiam

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

W systemie jest moduł rejestracji jednak jest on tymczasowo wyłączony (może o tym świadczyć pole dodający, którego przypadkiem nie ukryłem). Kiedy zostaną zakończone pracę nad skryptem i przeprowadzone testy będzie można zakupić licencje na skrypt. Poza tym nie chce tworzyć jakieś wielkiej kobyły, skrypt katalogu stron to katalog stron i nic więcej; zamierzam ten czas poświęcić na stworzenie zaplecza szablonów.

Kiedy zostaną zakończone pracę nad skryptem i przeprowadzone testy będzie można zakupić licencje na skrypt.

Dobrze wiedzieć :)

"Dzięki odpowiednio dobranemu opisowi i słową kluczowym..." - do poprawki literowej.

Przydała by się jednak chyba jakaś "szukajka". Wczoraj miałem z okazji weekendu nieco zaburzoną percepcję (lekkie luki w pamięci) i chyba właśnie usiłowałem zduplikować już dodany wpis. Sorry :)

Jeszcze jedno - układ "sypie" się pod IE6

Pozdrawiam

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności