Skocz do zawartości

Hosting - jakie koszty?

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

@Dominik23 nie wiem co chciałeś swoim postem osiągnąć i czy płakać czy śmiać się nad takim zachowaniem.

Czyli wnioskuję że ceną w okolicach 150 za wydajność + SEO oraz samo SEO 75 z goła wszystkim odpowiada ?

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Nowy hosting to ciężka sprawa. Ofert jest masa, wystarczy wpisać do googlarki i wyskakuje masa firm. Już widziałem wiele firm które startowały, a później ktoś ich kupował. Sam byłem na takich hostingach:) Żeby mieć szanse musisz mieć naprawdę unikalną ofertę a jak nie to raczej sobie nie poradzisz jeśli sam nie jesteś administratorem. Zauważ, że są już firmy które za naprawdę małe pieniądze oferują usługi na wysokim poziomie -> webhostingtalk.pl/ranking. Mimo to życzę powodzenia.

@kikasek - rozumie twoje rozczarowanie ale niestety coś ważniejszego mi wypadło i gdybyś zwrócił uwagę w tamtym okresie czasu nawet na PiO nie byłem - jest mi bardzo przykro że zawiodłem w temacie tłumaczenia raportu Google ale to jest zupełnie inna liga zadań do wykonania niż np hosting (komercyjne projekty). Na pewno wyciągnąłem z tego dobrą lekcję na przyszłość. Dla mniej/bardziej zainteresowanych w tematach komercyjnych już działających tutaj na PiO nie ma większych problemów z którymi każdy się boryka. Co mogę jeszcze dodać przykro mi że tak wszystko się w tamtym temacie potoczyło i 10x się zastanowię zanim znów coś obiecam charytatywnie wykonać dla społeczności z PiO

@michalk - zgadzam się z tobą i na pewno hosting nie stanie się priorytetem dla mnie jeśli chodzi o źródło dochodów - celuję raczej w grupę użytkowników którzy cenią sobie przede wszystkim stabilność i bezpieczeństwo danych bardziej niż cenę 30 zł i konto z full wypasem 24/7 supportem

Kojotek - po prosty zamiast bic piane na pogaduchach daj cene i warunki a rynek to zweryfikuje jak bedzie za malo to wszyscy sie rzuca i bedziesz mial stak jak bedzie za duzo zaczniesz robic promocje az zacznie sie ruszac temat :))

co innego jest mowic o cenie i warunkach a co innego zamowic - parametry masz niezle a jak zrealizujesz dalsze plany bedzie naprawde dobrze :)

SensorStudio & Co.

@sensor trudno Ci nie przyznać racji, ale chciałem poznać opinię innych użytkowników na temat cen i parametrów (jasne że mam swoje minimum które mówi mi kiedy się opłaca w to bawić a kiedy nie - nikt do interesu dokładać nie będzie). Czasem się tak zastanawiam (skoro już zrobił się OFF) czy można tu zadać pytanie i uzyskiwać konkretne odpowiedzi, a nie zawsze w OFF iść i nic konstruktywnego nie da się dowiedzieć? W całym tym temacie może max 3 odpowiedzi były na temat reszta to .... - polemika o niczym niestety :)

Tak czy siak jak ktoś jeszcze ma ochotę wyrazić swoją opinie na zadane pytanie w pierwszym poście bardzo chętnie ją poznam - jeszcze nie wystartowałem oficjalnie więc jest czas na propozycje

• 5 miesięcy temu...

Od dłuższego czasu mam wrażenie że częste pady to nie awarie, celowo/świadomie prowadzone są prace bez oglądania się na użytkowników/klientów. Mają coś do wykonania w swoim mniemaniu ważnego co przedkładają nad klientów.

Jak znam życie firma prowadziła ważne prace zmierzające do podniesienia bezpieczeństwa użytkowników, mieliśmy atak DDOS, poprzedni admin nawalił etc.

Myślę że gdyby podobne wielokrotne ekscesy związane z często zawodnym hostingiem działy się u kogoś, Kojotek nie zostawiłby suchej nitki na firmie, renomie, oferowanej jakości dla klienta... i miałby racje

Tyle że to jego firma, analogicznie nie można pozostawić w tym kontekście na niej suchej nitki,

Zaskakuje mnie że takie dziadostwo wyszło spod jego nazwiska, można było mieć uznanie dla jego pracy, "złożyłem obietnicę, gdybym nie wykonał, nie byłbym słowny" jego nieraz powtarzane słowa - jestem porządny, prawy, konkretnie podchodzę do roboty, żaden wichajmajster.

Dobrze, lubię ludzi konkretnych, ceniących robić dobrą robotę, niestety OmniHosting do niej nie należy

Niemniej życzę powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności