Skocz do zawartości

precel vs własna zapleczówka

biurot

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki jest sens wydawać 2-3 zł za napisanie tekstu po to aby dodać go do jakiegoś precla w którym nasz wpis będzie miał PR n/a? Przecież za te 3 zł można kupić regionalkę i postawić jakąś prostą stronę z site 5-6. Faktycznie zapłacimy za teksty do tej strony jakieś 15zł ale po pierwsze mamy pewność, ze po kilku miesiącach wpis nam nie zniknie, po drugie po dodaniu tej strony do kilkunastu lepszych katalogów przy najbliższym updacie będziemy mieli PR 2/3, po trzecie na takiej stronce można umieścić kilka linków do innych naszych serwisów czyli jeden link wyjdzie nam nawet taniej niż dodanie do precla.

Tyle mówi mi moja wiedza ale skoro jest tyle precli i jest taki szum wokół nich to może mają one jakieś zalety o których nie wiem?

Różnorodność domen. Ile postawisz swojego zaplecza w miesiąc a ile w tym czasie możesz dodać artykułów do precli?

Wszystko zależy od Twoich chęci i możliwości. Nawet jak postarasz się o dużą ilość własnych zapleczówek, to i tak musisz je odpowiednio podlinkować, by zyskały jakąkolwiek moc.

@jakieś zalety o których nie wiem?

Zalety są takie, że do danego serwisu lin linkowanie jest z wielu miejsc, różnych IP itd. Oczywiście to samo, a nawet znacznie więcej możesz uzyskać kupując wiele domen, kont hostingowych, ale wymaga to większych nakładów finansowych i czasowych. W wypadku średniego budżetu najlepszą metodą będzie metoda hybrydowa.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ile postawisz swojego zaplecza w miesiąc a ile w tym czasie możesz dodać artykułów do precli?

no tak ale moc jednego wpisu na pewno jest niższa niż z własnej, tematycznej strony(pod warunkiem, że nie jest to śmietnik postawiony w 5 minut)

Oczywiście są precle do których jest warto dodać wpis ale jest ich bardzo mało bo najlepsze są zamknięte;/ natomiast moim zdaniem wykupienie 100 tekstów i dodawanie do wszystkiego po kolei mija się z sensem.

Oczywiście to samo, a nawet znacznie więcej możesz uzyskać kupując wiele domen, kont hostingowych, ale wymaga to większych nakładów finansowych i czasowych. W wypadku średniego budżetu najlepszą metodą będzie metoda hybrydowa.

Oczywiście, że tak ale jeżeli ktoś pozycjonuje tylko swoją stronę to może przecież sprzedawać linki na takim zaplecze, które już dostanie jakieś PR i zwróci mu się domena i hosting.

Dziękujemy za informację ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności